Svenska
Blog

Jag har gjort en ögonoperation (ICL) på Memira

Skrivet av cooltedan den 17 november 2020 kl 18:52

Ja, det är sant Det är en tanke jag har haft sedan 2008-2009 däromkring. Jag hade bestämt mig att göra en operation redan när jag skulle bli 18. Men så blev det inte...

Jag hade linser i skolan men när jag började jobba fick jag skyddsglasögon med min synstyrka, och på helgen hade jag vanliga glasögon.
Tiden gick och jag tänkte inte så mycket på det längre. Men de gånger man råkar tappa dom eller om det är soligt ute så man blir bländad så tänker man mer och mer på den där operationen.

Förra året hade en arbetskollegas dotter gjort ögonlaseroperation och då blev suget ännu större, men frågan jag ställde mig själv "När ska jag i så fall göra den?" Vi skulle till USA på semestern och ville inte ta risken att man typ skulle vara halvblind (Jag trodde att det var flera veckors återhämtning och mörka solbrillor dagarna långa).

När hösten kom började hockeyn och ville jag verkligen inte missa några matcher. Våren var på väg, men tyvärr han även Corona komma med. Som ni vet så stängdes all hockey. Några veckor innan semestern kom Memira med sin reklam om att man kunde göra en synundersökning inför operation för 99kr. Det var då som jag slog näven i bordet och tog bestämde mig!
Hade inget planerat under sommaren och hockeyn såg inte så ljust att det skulle drar igång som vanligt.
Perfekt tillfälle!

Bokade in en tid och började läsa på Memiras hemsida om allt och lite till. När synkontrollen var klar fick jag redan på att jag hade tunna hornhinnor, så en laseroperation gick inte. Men ICL (Implantable contact lens) skulle gå. Dyrare men väldigt snabb återhämtning.

Natten till operationsdagen var nog den värsta natten på många år. Hade inte känt någon nervositet tidigare, men tydligen kom väl allt under natten. Sov inte många timmar.
Innan operationen fick jag lugnande och ögondroppar som var både för vigga pupillerna och lokalbedövning. Själva operationen gick otroligt snabbt och gjorde inte det minsta ont. Hade stort sett perfekt syn direkt, ingen dubbelseende, dimmig eller suddig syn. Fick sitta i ett fint vilorum med dämpad belysning i ca 45min innan de släppte ut mig i det fria.

Har nu gått 3 veckor sedan operationen och har tagit ögondroppar 3 gånger per dag men imorn är sista dagen!

Jag har gjort en ögonoperation (ICL) på Memira

Första och även enda selfien utan glasögon. Togs i vilorummet 15 min efter operationen
Detta är dagen innan. https://pbs.twimg.com/media/ElUyi0nXUAIOc_n?format=jpg&name=large

HQ