Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Blog

Måndagsglassen! - Årets sommarglassbåt 2023 - Fläder & jordgubb

Skrivet av cooltedan den 2 oktober 2023 kl 19:43

Då är den långa våren och sommaren slut, vi är ju till o med inne på Oktober! Så sent har jag aldrig avslutat en säsong. Totalt blev det hela 21 glassar från 6 olika glasstillverkare. Mer om det längre ned för nu ska jag presentera årets sista Måndagsglass! En version jag inte ätit på sisådär 20-23 år. Då åt jag kanske halva och tyckte inte om sylten i mitten, och sen dess har jag hållt mig borta från alla glassar med namnet "båt". Men nu sitter jag och recenserar Årets sommarglassbåt 2023 - Fläder & jordgubb. Sia började med limiterade glassbåtar förra året och fick stor succé, och i år har de den svenska blomstertiden som inspiration. Måste säga att det stämmer in på pricken. Smaka väldigt sommrigt. Flädersorbet i kombination med jordgubbsgräddglass, fläder- och jordgubbsrippel i mitten och rosa choklad (antar det är ruby) på toppen. Blev lite svår att äta i slutet, men kanske jag som inte vet hur man äter en båt på bästa sätt.. Den godaste glassbåten jag smakat (den ända som jag slutfört med)

Måndagsglassen! - Årets sommarglassbåt 2023 - Fläder & jordgubb

Summering

Tillverkare: Sia glass

Smak: Fläder, jordgubb och choklad

Kcal: 180

Vikt: 70g / 140ml

Pris: 22kr

Betyg: 10/10

När denna testades var det 25 grader varmt och kanske hjälpte till med betyget lite, men var väldigt god!

**********************

Sådär ja! Måste säga det varit ett bra glassår med 5 glassar med toppbetyg och 4 var på 8 och 9 poäng. Sia har gjort stor framgång då jag hade totalt 8 glassar inför detta året och nu blev det hela 7st bara på 1 år. GB tangerar sitt lägsta antal med 5 glassar (2017). Blev tyvärr ingen från Lidl (Gelatelli) heller och Solero blir utan för 2a året i rad. Men vad sägs som rankningen nu!?

10

Twister monstaahh

Nougat

Apelsin (Vegansk)

Magnum Double starchaser

Årets sommarglassbåt 2023 - Fläder & jordgubb (Läs denna blogg)

9

Kaninis

Magnum Double sunlover

Solbaerstang

Dolce

8

Nötkola

Farbror Arnes nötkola

Snickers white ice cream

Delicatobollsglass

7

Nöt-crème

Salty licorice

Ice dream SaltKaramell

6

Vit choklad smultron

Juni (Laktosfri)

K2

Blåtira

5

Kingis Raspberry licorice

HQ