Svenska
Blog
Sin City: A Dame to Kill for var...

Sin City: A Dame to Kill for var...

Skrivet av DirtyAndre den 5 september 2014 kl 07:47

... Fin att titta på. När jag såg föregångaren för nio år sedan så var det nytt, coolt och banbrytande. Med den här uppföljaren skulle de ha fortsatt att smida medan järnet var varmt istället för att vänta nio år med att bara göra en uppföljare som är mer av samma. För det är precis vad den här filmen är: mer av samma.

Och det var bättre för nio år sedan. Nu tyckte jag att det helt plötsligt kändes drygt när en berättarröst berättar vad som händer i bild samtidigt som jag själv ser vad som händer i bild och det blir ganska tråkigt till slut.

Men filmen är inte helt värdelös för det. Den är som sagt väldigt fin att titta på med lite härligt, gammeldags våld och cigarett-rökande. Men den som väntar sig några andra förbättringar än rent visuellt kommer att bli besviken. Eva Green visar brösten även när hon är påklädd vilket hon kanske även gör i original-materialet, men t.o.m. ett par fina bröst blir snart skrattretande tjatigt.

MEN om man fortfarande tycker att materialet håller och är ett Sin City-fan i ren allmänhet så kommer man antagligen att gilla den här filmen. Man får ju i slutändan ta Sin City för vad det är och försöka glömma bort att stereotyper i film har förändrats en del sedan 90-talet.

Biopubliken har utvecklats de senaste 10 åren, men Sin City består. Ska ni se den så se den på en pålitlig biograf för ultimat visuell fröjd.

HQ