Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Polarpriset till Metallica!!!

Ibland är allting bara så jävla lätt och så jävla rätt! Att Metallica får detta pris är lika logiskt som att GTA 5 sopar rent på utmärkelser och försäljningslistor till höger och vänster. En grupp som fullkomligt vräkt ut kvalitativ musik sedan början av 80-talet, vi snackar variation, power, attityd och texter som ger betydligt fler än Gunde ståpäls. Deras konserter befinner sig på en helt annan nivå än de flesta andra grupper/artister som lallar runt på denna jord. Extra kul att Sverige fallit för deras storhet, både bland fans, musikexperter och att de även uppmärksammas på detta sätt Alla Hjärtans Dag till ära.

Som sagt: Ibland är det bara så jävla lätt och så jävla rätt att välja. Fortsätt rocka skiten ur universum gubbar, det gör ni (näst) bäst av alla!

P.S Om någon som läser vill spy lite galla över Metallica så säljer jag egengjorda latriner. Ring nummer 666 666 för en offert. ;)

Facebook
TwitterReddit
Fixat till ett litet spel- och filmrum i ett av gästrummen

Fixat till ett litet spel- och filmrum i ett av gästrummen

Då har det äntligen blivit av! Har länge gått i tankarna att göra om ett att gästrummen till ett mysigt spel-och filmrum. Efter några besök på Media Markt under veckan så slog jag till på en LG samt en vit PS4 Pro. Rummet är väldigt litet med ganska precis 3 meter från vägg till vägg, i princip alla jag talat med rekommenderade att satsa på en TV som är max 55 tum, jag vägrade dock lyssna till det och slog till på en 65a istället. Sitter ca 2,5 meter ifrån och vill ha en hyfsat maffig upplevelse vilket jag nu tror att jag får. Ska verkligen bli superkul att kunna spela och titta film i en mysigare miljö och med en bättre TV än i vardagsrummet (Sony Bravia 60" full-hd). Detta blev mitt val denna gång: LG65SJ850V http://www.lg.com/se/tv/lg-65SJ850V Ser fram emot att sätta tänderna i Shadow of the Colossus, Monster Hunter och diverse Netflixserier.

Facebook
TwitterReddit
Lyckades inte missa denna release heller. Xbox One X beställd!

Lyckades inte missa denna release heller. Xbox One X beställd!

Jaha då var man där igen. Har totaaaalt tappat spelsuget och inte rört en handkontroll på ett halvår nu, inte känt det minsta spelsug alls faktiskt. Har även sålt bort varenda spelkonsol värd namnet, det enda spelande som bedrivits i detta huset har varit iPadexklusiva stortitlar. :D En stor del i det hela är att tid (och ork) saknas, eller jag skyller på att det är så iaf! Har efter ett låååångt uppehåll kommit igång med träningen på allvar igen och trots lite benhinneinflammation och andra småkrämpor här och där så ser det otroligt ljust ut på den biten ändå. Målet att springa milen under 40 min igen (var drygt 20 år sedan sist) är definitivt uppnåeligt och kroppen känns yngre och fräschare än på mycket länge. Träningen har konkurerat ut spelandet, hallå vad är det som händer!?

Men så kommer vi till det där lilla dilemmat som stavas konsolsläpp, jag har ju knappt missat ett sådant de senste 20 åren och inatt runt 01:30 landade en Xbox One X samt nya Assassins Creed (som ser riktigt vasst ut) helt plötsligt i min kundvagn hos Cdon. Skulle normalt sett vara supertaggad just nu men kom på att jag missat en liiiiten detalj, nämligen att jag fortfarande ligger och ruvar på en 60 tums 1080p TV. Så nu krävs det väl att jag styr upp den biten också? I-landsproblemen hopar sig här, ska nog jaga rätt på en 65 tums Oled tror jag. Hoppas inte frugan märker något...

Kommer du skaffa besten på tisdag och har du någon schysst TV att spela på?

Facebook
TwitterReddit
En hyllning av mina favoritkonsoler. Plats 2 - Super Nintendo

En hyllning av mina favoritkonsoler. Plats 2 - Super Nintendo

Uppföljaren till NES, NES som introducerade mig till en helt ny värld och gett mig tusentals av barndomsminnen jag aldrig glömmer. Jag hade väntat, längtat och kämpat (nåja) innan jag fick tag på Nintendos nya monsterdräpare. Minns än idag de tävlingar jag ställde upp i då man skulle skicka in vilket datum man trodde att maskinen skulle släppas och även skriva en kort slogan för att ha chansen att bli den lyckligt utvalda ägaren till en sprillans ny Super Nintendo, eller SNES som jag kommer kalla den framöver.

"För nöje och glädje finns det ingen återvändo än att skaffa sig en Super Nintendo" och "Super Nintendo är ett spel som ersätter tjejers kyssar och kel" var bidrag som skickades in från undertecknad, releasedatumen jag gissat på var dock helt fel så de fick (troligen) aldrig ens chansen att hävda sig, kanske tur det... :D

Jaja, det blev ingen SNES vid release för min del men det dröjde inte alltför länge innan jag (och med lite hjälp från min bror?) hade tjatat hål i huvvet på min mor så tillslut var det dags för cykelturen till Nybergs Radio & TV. En rykande färsk SNES och de fullkomligt fantastiska spelen Super Mario World och Super Tennis pluggades in i maskinen, resten är historia. Toppspelen bara sprutade ut till denna underbara (men lite trötta jfr Mega Drive) maskin under åren, något som fick mig att börja samla på mig spel i retroaffärer runt om i landet för ett par år sedan. Magiska rollspel finns det i överflöd, toppade med mängder av klassiska Nintendodräpare med Zelda A Link to the Past som kronan på verket.

I skolan rådde en hätsk debatt (fanboykriget på högstadiet) om vilken konsol som var bäst mellan SNES och Mega Drive, jag var i numerärt underläge deluxe då alla hakade på i lämmelåget med de coola kidsen som förespråkade Mega Drive. Jag älskar TV-spel och bryr mig egentligen inte om märke utan vill ha bra spelupplevelser men där och då gällde det att försvara sig då det helt plötsligt var inne att hacka på Nintendo (som ju försett alla klagoandar med NES-magi några år tidigare)! Än idag så tycker jag faktiskt att SNES var fullkomligt överlägsen Mega Drive. Med ett mycket bredare spelutbud och en Mario som ståtade med betydligt bättre spelupplevelser än SEGAs motsvarighet, som i mitt tycke alltid bara varit snabb men sladdrig, var det lätt för mig att fördela mina speltimmar. Som avslutning vill jag dock hylla SEGA Dreamcast som en bubblare på min topp 3-lista av mina favoritkonsoler, den var verkligen värd ett bättre öde och deras överlägset bästa konsol genom tiderna. De fick också till ett bra Sonicspel tillslut!

Men silvermedaljen går till Nintendo, guldet kommer dock hamna hos någon annan...

Facebook
TwitterReddit
Zelda växer och växer och växer...

Zelda växer och växer och växer...

Nu börjar det likna magi bannemej! Körde ett 3-timmarspass imorse och började få in ett visst flyt för en gångs skull, å helleböbbö vad kul det här spelet kan vara inser jag. Äntligen har det kommit till den punkt då jag tänker på Zelda hela tiden oavsett vad jag pysslar med. Jag vill spela mer. Nu!

Men den stora eurekaupplevelsen har inträffat nu under kvällens spelpass då jag tittar på min kusin som startat spelet från början. Han hittar en massa saker som jag missat, vi snackar om allt från gömda hemligheter till moves och speltaktik. Det är bara att inse att det är så här Breath of the Wild ska spelas och jäklar vad det finns saker att ta sig an! :)

Nu är det spel på TV:n som gäller istället för mitt handheldnötande och visst märks det skillnad, här dras vi tyvärr med betydligt större frame drops och draw distance tillkortakommanden. Allt ser väldigt platt och detaljfattigt ut när man tittar lite längre bort. Däremot så blir överblicken bättre på stor skärm tycker jag, men det är framför allt kul att kolla på när någon med betydligt (läs: BETYDLIGT) bättre skills än jag själv spelar. Striderna är en njutning och det finns saker att upptäcka nästan överallt i denna designmässigt underbara värld.

Det här kan nog faktiskt bli ett riktigt mästerverk ändå trots allt, vi får väl se om en sisådär 30 timmars extra speltid. Det jag iaf kan konstatera är att vinden äntligen verkar ha vänt på allvar. Zelda, here I come!!!

Facebook
TwitterReddit