Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Det blev en iPhone X

Det blev en iPhone X

I en tidigare blogg frågade jag er om vilken telefon jag skulle välja. Valet stod mellan iPhone 8 Plus och iPhone X. Det var olika svar och synpunker man fick. Och när man kunde förbeställa iPhone X den 27'e Oktober som va i fredags så kunde jag bara inte hålla mig. När klockan slog 09:01 så drog förköpet igång hos alla teleoperatörers hemsidor och jag passade då på att boka mig ett exemplar. Avbetalningstiden blir 12 månader istället för 24 och abonemanget jag har haft sedan tidigare med 5 GB ändrades till 15 GB surf i månaden då det bara är 50 kr som skiljer. Visst, iPhone X är en dyr historia. Men med tanke på att det är en pryl man har med sig och använder varje dag så gör ju ändå priset nytta vare sig man vill eller inte.

Nu återstår bara en väntan tills fredagen den 3'e november så får vi se om man får en eller inte. Enligt alla nöjessiter så har det varit ett sådant enormt tryck av folk som vill ha en iPhone X trots det höga priset sedan i fredags. Satt i lördags förmiddag var jag på Tele2's hemsida och då va det plötsligt 7-8 veckors leveranstid. Och i lördags förmiddag fick jag också mail från Tele2 där det stod att min beställning är godkänd och väntar just nu på att få skickas iväg och leveranstiden är beräknad till 7 dagar (6 dagar idag) och så fick jag en kod jag kan knappa in på Tele2 för att följa mitt paket.

Antingen får jag vänta 6 dagar eller 7-8 veckor nu. Det ända jag inte kan göra nu är att förvänta mig att man får ett ex den 3'e november. Hur som helst så ska det bli kul att leka med en ny pryl.

Hur du förbeställt en iPhone X?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
iPhone 8 Plus eller iPhone X? Vad säger ni?

iPhone 8 Plus eller iPhone X? Vad säger ni?

Om en vecka går det att förbeställa iPhone X och så finns ju iPhone 8 ute sedan några veckor tillbaka. iPhone X har sin skärm över hela telefonen i super retina HD (OLED), ingen hemknapp, kanterna är av ihärdat stål, ansiktsigenkänning för att du ska kunna komma in i din telefon och 2 stycken 12 megapixelkameror på baksidan. Allt det där existerar inte på en iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Men samma prestanda under skalen, det har dom.

Jag har varit fast bestämd att jag ska ha en iPhone X då det alltid är roligt att äga det senaste fast man inte utnyttjar det. Även fast jag är en 30 åring som bor själv och därav bestämmer själv så har jag en mor och far som säger åt mig att inte köpa den telefonen och satsa på en iPhone 8 Plus istället. Dom skyller på priset. T.o.m. mina vänner säger att man är dum i huvudet om man köper en telefon för den summan pengar och säger även dom åt mig att satsa på en iPhone 8 Plus. Och ja, 11495 och 13195 kr för en telefon beroende på hur mycket GB den har är i alldeles för mycket för att vara just en telefon.

En iPhone 8 Plus kostar 9095 och 10795 beroende hur mycket GB man vill ha. Man får hosta upp 2400 kr mer för lika mycket GB på en iPhone X. Satt jag börjar undra hur jag tänker.

Just nu har jag en iPhone 6S Plus på 64 GB och det enda jag gör med den förutom att ringa, fota och skicka sms är att lyssna på musik via Spotify. Har andra appar också, men dom är jag knappt inne på och på två års tid som jag haft denna så är knappt hälften av lagringsminnet fyllt. Är det då värt att köpa en iPhone X på 64 GB för ca 700 kr mer än en iPhone 8 Plus på 256 GB? Kollar man på hur mycket GB man får så är en iPhone 8 Plus billigare. Så ja, vad säger ni? Ska man slå till på en iPhone 8 Plus eller en iPhone X?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
ARMS

ARMS

Arms släpptes idag. Ska helst liras med vänner hemma i vardagsrummet eller online annars kan det bli ganska tråkigt rätt så fort. Väljer man att lira ensam eller mot en vänn i vardagsrummet så har Arms precis samma upplägg som Mario Kart 8 genom att samla mynt för att låsa upp nya grejer. Men det är väl typ det.

Ska ni boxas i helgen?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
E3 2017 (Hur jag ser på årets upplaga)

E3 2017 (Hur jag ser på årets upplaga)

Nu har Microsoft, Nintendo och Sony haft sina presskonferenser på årets E3 och jag måste bara säga att årets E3 inte är något man kommer lägga på minnet. Så dåligt var det.

Microsoft visade äntligen upp sitt monster Xbox One X. Men när man inte blåstes av stolen av nått av spelen som visades upp via den på scen så vart det inte mer än ett jaha. Hur som helst så är det en maskin jag bara ska ha. Inget snack. Jag ska bara ha den.

Nintendo som hade sin presskonferens nyss via deras Nintendo Direct på årets E3 var charmig/rolig. Och spelen man fick se. Visst, de är för barn. Men Nintendo's spel är alltid spel. Och spel som redan utannonserats sedan tidigare i år fick ett datum. Spel som ännu inte visats som ska släppas i år visades och fick även dom ett datum. Så jag är superglad att jag skaffade mig en Nintendo Switch vid dens lansering och en New Nintendo 3DS XL för 4 dagar sedan. Och det där med att det inte kommer finnas tillräckligt med spel till Nintendo Switch under dens första år? Va? Ursäkta, ni snackar bara en massa strunt.

Sony visade inte nått man förväntade sig att få se vad gäller spel. Dom har fler exklusiva titlar än Microsoft, dom har släppt en VR hjälm och dom har haft sin PS4 Pro ute i ca ett år innan Xbox One X har släppts i November. Dom leder denna generation och har förmodligen redan vunnit den. Och det är här jag blir ganska så arg/äcklad av Sony. För så som deras presskonferens såg ut så fick jag känslan av att dom sitter i en sits just nu som gör att dom inte behöver bry sig för tillfället då deras PS4 säljer alla fall och det är väl det enda dom bryr sig om just nu. Är alla fall känslan jag får.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Köpa eller inte köpa New Nintendo 3DS?

Köpa eller inte köpa New Nintendo 3DS?

Pga att Nintendo Classic Mini va så svår att få tag på och att den inte tillverkas mer var en stor anledning till att jag ville ha en (lyckades få tag på en). Men en annan större anledning till att jag skaffade en är mycket tack vare Nintendo Switch. Jag kan inte göra annat än att hylla konsolen än så länge och då har jag inte spelat mer än The Legend of Zelda: Breath of the Wild på den. Och det va länge sedan jag hade såhär kul med en Nintendo konsol.

Den Nintendo magi som fanns/finns i Nintendo 8 bit, Super Nintendo och Nintendo 64 upplevde jag aldrig i Wii och Wii U. Visst, Nintendo's egna titlar till dom två konsolerna är alla top titlar. Men jag spelade nästan aldrig på dom konsolerna. Nintendo Switch spelar jag på nästan varje dag. Och nu går jag i tankarna att skaffa mig en New Nintendo 3DS konsol i sommar tack vare Nintendo Switch. Vanliga eller XL varianten, ja det får vi se. Sedan med den rutin jag har så vågar jag nästan tippa på att många av dom spelserien som bara funnits på Nintendo's bärbara konsoler i allt från Game Boy/Color/Advance till Nintendo DS/3DS aldrig kommer få se dagens ljus på Nintendo Switch. Man ska aldrig säga aldrig dock. Det vore en dröm att få se en ny del av rollspels serien Mario & Luigi på Switch. Det tror jag dock aldrig kommer hända...

Vad säger ni, bör jag köpa mig en 3DS konsol eller inte?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus