Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Vilken film hade bäst specialeffekter?

Skrivet av Dusty den 14 januari 2018 kl 14:36

Som rubriker lyder, vilken av förra årets filmer tycker du hade bäst specialeffekter? Min röst faller nog på Kong: Skull Island. Jag är ganska svag för monster-filmer, speciellt när de är riktigt stora (ser fram emot Kong vs Godzilla). Men det är ju inte min åsikt kring filmen vi ska diskutera nu, utan specialeffekterna.

Jag gillar att de har försökt efterlikna Kong från originalfilmen snarare än att få honom att likna en riktig gorilla, som i Peter Jacksons tolkning. Självklart ser ju Kong mer realistisk ut nu än i originalfilmen. Han ser nästan extremt verklig ut ibland kan jag tycka, och detta är en film som jag tycker borde få mer cred för sina specialeffekter än vad den fått.

Filmen innehåller även en hel del helt hutlöst snygga scener, bland annat scenen från bilden som jag valt att använda. Kolla in detta liksom: https://www.youtube.com/watch?v=Y1_t-6mvfjQ

En helt okej popcorn-rulle som gav mig ungefär vad jag förväntade mig, och så klart specialeffekter i världsklass.

Klar med Witcher 3

Skrivet av Dusty den 13 januari 2018 kl 19:04

Eller ja, nästan i alla fall. Har precis påbörjat expansionen Blood and Wine efter att ha klarat huvudspelet och Hearts of Stone. Jag spelade spelet när det släpptes till PS4, men av någon anledning slutade jag när jag kom till Skellige. Tror jag tröttnade.

Skaffade Xbox One X vid release och när jag ögnade igenom listan över kommande spel som skulle få en "Enhanced patch" fäste jag blicken på Witcher 3. Klickade hem Game of the Year-utgåvan för runt 350 spänn och inväntade sedan patchen, som överraskande gör så att spelet körs i 60 fps (så länge du inte befinner dig i de större städerna). Sedan dess har jag inte kunnat slita mig från spelet. Vilket fantastiskt mästerverk CD Project Red har skapat! Så bra att jag var tvungen att göra en ny bloggbanner tillägnad den stenhårde Geralt of Rivia.

Jag har reflekterat tillbaka lite till min genomspelning och ett av dem mest minnesvärda momenten i spelet är när man för första gången stöter på The Witches of Croockback Bog. Hela scenen fyller mig med någon sorts obehag. Inte för att de är särskilt läskiga men när de träder fram och börjar prata blir det i perfekt harmoni med musiken vilket då bildar denna känsla av obehag.

Jag har hört mycket gott om Blood and Wine och det glädjer mig att denna resa inte är slut ännu. Vilken är ditt favoritmoment i Witcher 3?

En bra vecka

Skrivet av Dusty den 4 december 2017 kl 18:00

Eller ja, den har ju knappt börjat, men den har ju börjat bra i alla fall. Idag gjorde vi en av dem sista skoluppgifterna för i år. Har fortfarande lite svårt för att prata inför andra människor, så det är skönt att det är över nu. Nu är det bara en mobilprototyp och en webbprortotyp som ska lämnas in, sen tar jag lov från den 18e december till 8e januari.

Bilhandlarn ringde även idag och meddelade att jag kan hämta min nya bil på torsdag, vilket jag ser fram emot! En splitter ny Passat blev det, verkar vara en perfekt familjebil till ett förmånligt pris.

Och för att toppa det så drog jag in till Telia och beställde en iPhone X. Jag tänkte prova på deras "Byt mobil varje år"-program, vilket innebär att man i princip leasar telefonen. Med tanke på att jag byter telefon så ofta så känns det som ett bra program för egen del.

Hur har er måndag varit?

Vad gav ni för Xbox One X?

Skrivet av Dusty den 7 november 2017 kl 17:26

Jag går i tankarna om att uppgradera min One S till en One X. Så jag tänkte kolla om det är någon som bytt in sin One S på Gamestop, och vad fick n ge för One X imellan då? Verkar vara väldigt positiva reaktioner till Microsofts nya kraftpaket. Kan tillägga att jag inte blev jätteimponerad över PS4 Pro, men där är det ju långt ifrån alla spel som fått Pro-stöd.

Jag spelar The Evil Within

Skrivet av Dusty den 12 oktober 2017 kl 16:45

Nej, inte tvåan som släpps imorgon. Jag spelar det tre år gamla originalet. Jag köpte spelet på releasedagen men fastnade aldrig riktigt för spelet då. Jag har för mig att jag dog någonstans i början och att checkpointen var åt helvete långt bak, så jag sket i det.

Jag blev oehört sugen på på The Evil Within 2 efter att det letat sig ut lite gameplay-videos och trailers. Det ser ju helt fantastiskt ut, men jag kan ju inte spela tvåan om jag inte klarat ettan. Inte när det är ett story-drivet spel och en direkt uppföljare. Så jag kammade hem originalet via PSN för 199 riksdaler. Även om The Evil Within har en upplösning från tidigt 90-tal, delvis krystad dialog och aningen styltig spelkontroll, så är det ett bra spel. Det är så där härligt vrickat och mystiskt. Jag fattar ingenting och jag älskar det.

Jag är bara på kapitel 8, men ska försöka ta mig an två kapitel till ikväll och sedan bege mig till Gamestop imorgon för att inhandla tvåan, så jag har det redo när jag är färdig med del ett. Till del två önskar jag mig bättre upplösning och bättre grafik och animationer överlag. En finslipad spelkontroll vill jag också ha, sedan är jag nog nöjd. Fortsätter man i samma spår som i del ett och applicerar ovanstående önskningar kan detta bli riktigt, riktigt bra.