Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Mitt problem med Spider-Man

Skrivet av Dusty den 8 september 2018 kl 09:18

Igår var dagen då jag äntligen skulle få sätta tänderna i ett nytt AAA-spel. Jag har inte varit överdrivet taggad på Spider-Man, men såg ändå lite fram emot att få leka superhjälte och svinga mig fram i New York. Jag har bara spelat spelet i lite drygt tre timmar, men problemen har redan uppenbarat sig i de inledande uppdragen. Och problemet är att den öppna världen är till bredden fylld av skit.

Och är det någonting jag hatar med med open world-spel, är det när man följer Ubisoft modell 1A. Tidigt i spelet får jag i uppdrag att sätta igång polisens communication towers. Detta i sin tur låser upp en del av kartan, samt en massa collectibles och aktiviteter. Aktiviteter i form av brott att lösa, som det inte verkar vara speciellt stor variation på.

Jag tycker att Insomniac är en kompetent spelstudio och ofta brukar vara kreativia i sina spelupplägg. Men vad hände här? Det känns som en otrolig brist på fantasi när man måste fylla hela kartan med repetitiva saker att göra. Jag får också känslan av att spelaren blir tvingad att göra alla dessa saker, då man blir belönad med 'tokens' som används för att kunna uppgradera sin dräkt. Nåja, jag hoppas att storyn kommer leverera och att jag ändå kommer ha kul med spelet, och att det dämpar min längtan lite efter Read Dead Redemption 2, som mest troligt kommer bli årets spel. Rockstar är kungarna av open world-spel, och det är upp till dem att visa hur man gör open world-spel!

Facebook
TwitterReddit

Hjälp med dator!

Skrivet av Dusty den 18 april 2018 kl 18:31

Hej GR! Skulle behöva er expertis, igen. Började studera i höstas och köpte då en Macbook Air (2017-års modell). Den är snabb och uppfyller de flesta av mina krav, men trivs inte särskilt bra med Mac. Jag skulle därför behöva lite tips på bra Windows-laptops! Det jag främst kommer använda den till är studier och bildredigeringsprogram (Photoshop etc), spel är alltså inte särskilt viktigt. Mitt simpla krav är att den skall vara ganska snabb och starta Photoshop etc snabbt. Har en Windows-dator nu där det tar 5 min att starta upp skiten medans det tar 10 sekunder på min Mac. Den skall helst inte överstiga 10.000kr!

Tack på förhand!

Facebook
TwitterReddit

Jag hatar dagens Youtubers

Skrivet av Dusty den 2 mars 2018 kl 13:25

Visst finns det bra Youtube-kanaler, det råder det ju såklart ingen tvekan om. Men det känns som att 90% av alla personer som vill prova på att bli nästa Youtube-sensation gör exakt samma sak som alla andra. Jag pratar givetvis om challenge-videos, reaktionsvideos och annat jävla trams som jag inte förstår hur folk kan kolla på. En 20 minuter lång video där någon idiot ska äta en 1kg tung chockladbolle eller någonting. Eller en 20 minuter lång reaktionsvideo, som Talang 2018 (länkar nedan). Vem bryr sig? Många tydligen, för vissa har ju över 100k följare.

Alla tycker såklart att olika saker är olika roligt, men jag kan för allt i världen inte förstå hur man kan sitta och kolla på sån här skit. Har människor inget bättre för sig?

Nedan länkar jag en video där ett par reagerar på Talang 2018. Jag klarade 40 sekunder.
https://www.youtube.com/watch?v=_kUka7sHRCs&t=11s

Facebook
TwitterReddit

Vilken film hade bäst specialeffekter?

Skrivet av Dusty den 14 januari 2018 kl 14:36

Som rubriker lyder, vilken av förra årets filmer tycker du hade bäst specialeffekter? Min röst faller nog på Kong: Skull Island. Jag är ganska svag för monster-filmer, speciellt när de är riktigt stora (ser fram emot Kong vs Godzilla). Men det är ju inte min åsikt kring filmen vi ska diskutera nu, utan specialeffekterna.

Jag gillar att de har försökt efterlikna Kong från originalfilmen snarare än att få honom att likna en riktig gorilla, som i Peter Jacksons tolkning. Självklart ser ju Kong mer realistisk ut nu än i originalfilmen. Han ser nästan extremt verklig ut ibland kan jag tycka, och detta är en film som jag tycker borde få mer cred för sina specialeffekter än vad den fått.

Filmen innehåller även en hel del helt hutlöst snygga scener, bland annat scenen från bilden som jag valt att använda. Kolla in detta liksom: https://www.youtube.com/watch?v=Y1_t-6mvfjQ

En helt okej popcorn-rulle som gav mig ungefär vad jag förväntade mig, och så klart specialeffekter i världsklass.

Vilken film hade bäst specialeffekter?

Facebook
TwitterReddit