Svenska

Borderlands, istället för WoW

Skrivet av Enemtee den 21 februari 2010 kl 20:28

Hej!

Ja, som sagt, jag spelade en del WoW förut, inte mycket på något vis, men en del. Gillar WoWs upplägg men gillar inte fantasy-settingen alltför mycket. Plus att månadsavgiften är mindre kul. Bättre med DLC när man känner för det.

Sen dyker Borderlands upp. Borderlands är inte ett MMORPG, men har mycket likheter med WoW och andra MMORPG. Skulle kunna tänka mig att Borderlands är lite mer som Guild Wars möjligtvis eller Diablo.

Borderlands levlande är kul, för mig mest singleplayer, men ska ge mig in i coop-multiplayer lite mer. Att utvecklarna Gearbox släpper ut nya uppdateringar ganska ofta gör att spelet inte blir så stelt till innehållet sett. Och för att vara ett spel till PS3/360 (och PC) så blir multiplayer-delen mycket viktig.

Dock saknar spelet ett upplägg för att sälja/byta saker man hittat/köpt. Det måste till ett auktionshus i spelet, och ett menysystem för att sälja och köpa saker mellan spelare. Och gärna ett slags lobbysystem för att träffa folk. Kanske via Home för oss PS3-spelare.

Well, nu väntar jag in nästa uppdatering med General Knoxxx. Högre levels, mer fordon, mer vapen, mer mer mer!!! Måste klara av min andra playthrough snart. Level 50, här kommer jag.

HQ
Spelår 2009

Spelår 2009

Skrivet av Enemtee den 6 januari 2009 kl 23:59

Jag har nu införskaffat PS3. Varför? Mitt Wii räckte inte riktigt till, många bra spel, men inte tillräckligt brett utbud av spel. Så nu tar jag det goda från två konsoller istället.

På PS3-an har jag kört mycket Burnout Paradise. Warhawk, mycke demos, DMC4, Virtua Fighter 5, med mera. Senast har jag införskaffat Wipeout HD, Super Stardust HD, Orange Box och Metal Gear Solid 4. Så nu har jag att göra ett tag. Tills Street Fighter 4, Killzone 2 och Resident Evil 5 kommer dvs :)

På Wii-n har det allt varit lugnare tider. Enda nya spelet är Animal Crossing, vilket jag kommer köra något sjukt mycket. Funderar på World of Goo, men det får vänta tills jag hunnit spela ikapp mig.

2008 var ett intressant år, hann inte spela så mycket som jag hade velat, men har hunnit och ta igen mig lite på sistone. Enda synd är att jag inte har någon 360, men ja, hade ju en 360 förut som det var så mycket problem med, så att ge sig in med en 360 igen, nja, det tar emot. Hellre köper jag en DSi när det väl kommer till Sverige.

Vilka spel intresserar mig år 2009? Alltför många. På PS3-an har jag redan nämnt Street Fighter 4, Killzone 2 och Resident Evil 5. Även Free Realms och Final Fantasy XIII vore intressant. Plus nedladdningsbara Flower.

På Nintendos maskiner har vi en bra hög lovande spel. Just 2009 ser ut att bli extra lovande för just Wii-n. Exklusivt till Wii släpps Muramasa, Mad World, Monster Hunter 3, Punch-Out, The Conduit, Wii Sports Resort, med flera. DS-en får sig GTA China Wars som jag kommer köpa så fort det bara släpps.

Sist men inte minst ska jag utforska Second Life till max. Gott nytt år!
--------------------------------------------------
Bilden är tagen från Second Life, min avatar Enemtee Kimagawa (tror jag efternamnet var)

HQ

Wii - År 2008

Skrivet av Enemtee den 11 maj 2008 kl 17:58

Hej! Har visst inte skrivit ett inlägg på den här bloggen på ett ganska långt tag.

Jag hade tänkt och skriva om året 2008 för Wii. I punktform.

+ Plus
Nintendo Channel: Släpps 30 maj i Europa. Här ska man kunna ladda ner demos på DS-spel, se på trailers för spel, plus en del annat.

WiiWare: Wiin-s svar på Xbox Live Arcade. Släpps 20 maj i Europa. Många grymma titlar är utannonserade, som Lost Winds, Gyrostarr, Dr Mario, Animales de la Muerte, med flera.

Super Smash Bros Brawl: Släpps så sent som 27 juni i Europa. Onlineläget ska enligt info vara ganska dåligt. Men flerspelarläget och enspelarläget bör vara minst lika bra som tidigare spel i serien.

- Minus
Nintendo Wifi Connection: Mario Kart Wii är det första spelet till Wii som börjar utnyttja online lite bättre, men det är långtifrån bra än. Var är stöd för mic någonstans? Webcam är inget jag behöver på Wii-n, men åtminstone en mic så man kan ha nån slags kontakt med personer man spelar online mot.
Annars är Mario Kart Wii ganska bra online, många olika funktioner och man kan snabbt hoppa in i race. Bra stattracking och leaderboards.

? Frågetecken
WiiWare är där jag ser fram emot mest spel. Men andra spel då? Boom Blox och Top Spin 3 kan bli ganska kul, men inga toppspel direkt. Skate It från EA kan gå lite hur som helst. Varför många oroar sig för spelutbudet på Wii är inte alltför konstigt. Men jag tror och hoppas att fler avslöjanden om nya spel till Wii-n följer iom E3 och andra presskonferenser innan hösten träder in.

Lego Star Wars: The Complete Saga (Wii)

Lego Star Wars: The Complete Saga (Wii)

Skrivet av Enemtee den 20 januari 2008 kl 00:25

Jag har sen innan kört ett demo på Lego Star Wars till 360, då för ett år sen när jag hade en sådan. Och jag gillade det riktigt mycket redan då bara som demo.

Nu med Wii så har jag suktat efter något lättsamt actionspel som håller ett tag. Och jag tror nog just Lego Star Wars: The Complete Saga var rätt val för min del. Mycket innehåll, mycket action, bra flyt, inte alltför mycket tänka, lite smått plattformshoppande men inte mycket mer sådant. Roligt att samla pengar för att köpa nytt innehåll till spelet. Och att man kan köra co-op, det kommer göra spelet roligt i längden.

Förut var ju Lego Star Wars uppdelat i två spel, men nu har Lucasarts och studion som gjort spelet, tryckt ihop båda spelen på en skiva. Varför dom inte gjorde det från början förstår jag inte. Nu känns spelet långt mer komplett skulle jag tro.

Schysst att man inte måste svinga kontrollen, utan att man kan använda knappar när man känner för det. Jag gör lite bådeoch :)

Rekommenderar det varmt för Wii, men även till de som har PS3 och 360, kan inte skilja sig så mycket. Vad jag förstått så har PS3 och 360-versionerna ett snäpp skarpare grafik och några onlinefunktioner. Men Wii-versionens grafik är inte så pjåkig alls, fullt funktionell, och snygg ibland me, hehe :) Så snygga ett par Legobitar kan bli iaf :)

Phase till iPod

Phase till iPod

Skrivet av Enemtee den 29 december 2007 kl 01:38

Jag har idag börjat använda min nya iPod Nano 3G. Den är inte så liten som jag trodde, men fortfarande liten ändå på sitt vis. Tjockleken eller som jag hellre säger, tunnleken, då den nya iPod Nano är otroligt tunn.

För att sysselsätta sig med iPoden, så laddade jag in en del musik, videos och köpte mig ett spel. Harmonix som utvecklade Guitar Hero-spelen från början och som nu även gjort Rock Band, har ett spel vid namn Phase till iPoden. Ett musikspel som är mycket likt Guitar Hero i grunden men mer anpassat för det bärbara formatet.

Du har tre knappar samt att du kan "slajda" på klickhjulet i vissa partier av låtarna. Det finns ett fåtal låtar med i spelet men jag gav mig rakt in på att lägga in musik jag har på datorn i spelet. Det funkade så bra jag hade trott, om inte bättre.

Alla låtar är uppdelade i ett visst antal delar, och du får inte missa för många noter, då kanske du inte får fortsätta. Det finns ett slags quickplay-mode där man kör en låt åt gången eller så kan man köra Marathon där du kan köra upp till 5 låtar om gången. Spelet i sin tur kostar inte mycket heller, 45 kronor har jag för mig på iTunes Store. Fullt överkomligt för ett spel där man kan bygga på låtbiblioteket på egen hand.

Det har släppts andra spel som Bomberman och Sonic till iPod de senaste veckorna, men jag vet inte hur bra dessa spel kan funka. Ett spel som Phase är särskilt gjort för Ipod, och då blev det i det här fallet väldigt bra. Men att styra Sonic eller Bomberman med en iPod känns tveksamt. Någon där ute som testat kanske?