Svenska

Sommarspel!

Länge sen sist, mycket som händer på sommaren. Men ändå hinns det med att sommarspela en hel del! Under sommaren har jag tagit upp en gammal kärlek, nämligen GTA V. Jag tröttnade ganska snabbt på att bli kränkt på online servrarna av någon skrikig 12-årig ryss som bestämt mejjade ner mig med valfritt fordon så fort jag klev ut på öppna gatan. Nu upplever jag en annan harmoni men till saken hör också att jag hittat hur man spelar bara med vänner på servern, eureka! Nytändningen blev dessutom större med nya stuntpaketet som var välgjort och mycket spelbart.

Prison architect har också spelats ett par timmar under sommarens regndagar. Jag älskar enkelheten som sedan övergår till en gigantisk utmaning i att hålla folk vid liv och utfodrade. Att bygga ett värsting fängelse och sedan försöka rymma i nya escape mode är också helylle skoj och visar på hur sjuk man är på insidan, på ett härligt sätt.

I sommar har jag också rotat fram en klassiker som slår messmöret på fingrarna, Civilisation V. Att få ihop ett härligt, lätt berusat gäng och spela Civ tillsammans är magiskt tidsdödande. Några öl och många härligt komplexa planers fall senare är klockan natten och frugan har redan packat väskan och åkt till föräldrarna. Det senaste har Civ fått ett antal DLC:er som ytterligare slipar på det mästerverk som det faktiskt är.

I skrivandets stund ska jag sticka in huvudet i det myrbo som är No man's Sky och se vad jag hittar. Det verkar mycket lovande av alla bilder och videor jag sett, att jag sen börjar jobba imorgon igen är inte lika lovande...

HQ
Ny säsong, nya saker att köpa.

Ny säsong, nya saker att köpa.

Våren har ramlat in genom farstun, eller ja i kalendern iallafall, där ute regnar det och är ca 3 grader varmt. Men nu är tiden då jag brukar växla område att spendera pengar inom. För på vintern då köps massor av spel på steam, nya möss, nytt tangentbord och nya härliga komponenter för dator. Men när våren kommer så köper jag istället fiskesaker!

Jag älskar att fiska, det kombinerar nämligen två av mina favoriter. Prylar och uteliv. I fiske kan man nämligen köpa hur mycket saker som helst. Man behöver nytt spö, ny lina, nya rullar, nya skor, nytt regnställ, går det bra behöver man en ny båt, det finns helt enkelt hur mycket som helst. Som grädden på detta mos får man vara ute i det förhoppningsvis härliga vädret med kompisarna och om det går dåligt med fisket eldar man och dricker öl.

Nytt för i år för mig är att jag ska flugfiska efter gädda, detta är inget jag gjort tidigare alltså behöver jag köpa massa häftiga saker till det, winning. Så är du i skogarna i Dalarna och hör någon som svär och slår sönder saker, då kan det vara jag!

HQ
Däck på väg!

Däck på väg!

This post is tagged as: Michelin

Efter att ha suttit och läst text efter text om sommardäck, drömt om mönster och Eu märkningar så har jag inhandlat nya, grova sommardäck! Det blev ett par Michelin Latitude Cross XL som ska tryckas på Audi fälgarna och sedan ut och förstöra moder jord.

Det är inte lätt att välja däck upptäckte jag, vad ska jag göra med dem? Vad är bra och vad är dåligt? Jag valde de såg ut att kunna bröta genom skog och mark. Inga sportdäck men kommer hjälpa mig att trasha genom Dalarnas skogar till de bästa fiskesjöarna hela sommaren och hösten. Very nice!

Mysspela

Mysspela

Jag lirar mest pang-pang spel eller klicka-väldigt-mycket-på-musen spel, men ibland vill jag bara ha ett spel där man kan chilla. Ett spel som får en att koppla av och bara mysa framför skärmen. Cities Skyline är typ ett sånt spel förutom att jag blir galen på att jag aldrig får tjäna några pengar och min stad faller samman framför mina ögon. Firewatch var nästan ett sånt spel, men sen blev allt intensivt och man trodde hela tiden att massmördaren 2000 skulle studsa fram från en grop och göra kebab av en. Sen var spelet slut.

Men nu har jag funnit dem, de där spelen som man bara kan mysa runt med och känna lugnet. Nummer ett är det urhärliga Spintires, ett spel där allt går ut på att du ska köra stockar i terrängen. Till din hjälp har du gamla ryska lastbilar som tar sig fram nästan överallt, och det behövs för man kör bokstavligen mitt ute i prutten. Genom sjöar och myrar. Får man med sin en eller två vänner på detta så har man många roliga timmar framför sig.

Det andra är kanske ett lite oväntat spel, nämligen Train Simulator 2016. Ja jag vet vad du tänker, det lär vara drygt att passa tider, inte köra för fort och förstå vad de där signalerna egentligen betyder. Men säger jag då, det finns en bra guide som gör att man lätt kommer in i tågkörar branschen. Sen är det bara att tuta och köra! När man väl har tuta och kört igenom alla härliga linjer samt provat alla lok och vagnar kan man köpa fler. För det finns nämligen 13 567 olika DLCer i varierande prisklasser, ett fult knep absolut. Men det gör att spelet håller lite längre.

Som en måne ligger Farming simulator utanför listan men ända runt listan. För Farming simulator är ett roligt spel att bara flamsa runt i, men bara om man är flera. Det är inget spel som är roligt att spela själv. Men är man några vänner som är hyfsat nyktra så går det ha riktigt kul tro det eller ej genom att harva, så och såga ner träd.

Har du något spel som är det ultimata chillar spelet?

Konstens Edward Blom

Konstens Edward Blom

En ny lya innebär ny konst, eller tavlor, eller snarare en plansch eller en Ikeatavla. Men den här gången bestämde jag mig för att göra det annorlunda, denna gången skulle jag inbringa lite stil i det rummet av alla som jag får bestämma över. Ja för så är det ju trotts allt, jag har bara ett rum där jag får bestämma möbler och resterande inredning. Resten har sambon ensamrätt på. Där är det stilrent och strikt, i min crypt är det färgglatt och plottrigt.

Jag hade iallafall spanat in tavlor från Displate, de gör tavlor på metallskivor som man sedan hänger upp med hjälp av magneter. Magneterna klistrar man upp på tapeten mot alla goda råd från hyresvärdar eller mäklare. De har oändligt många coola tavlor och designer vilket gjorde att valprocessen översteg alla rimliga tidsramar för en man att välja tavlor. Tillslut fann jag Mark Bird som har en cool tecknad och lite engelsk humor stil. Så nu sitter de uppe och glänser, och som de sitter. Magneten kommer aldrig gå att ta bort så det blir att byta hela jefla gipsskivan när det en dag ska husera små snoriga barn eller farmödrar i rummet. Som om inte allt detta var nog så levererade de ända fram till dörren, gratis, om man köper fler än 3!

https://displate.com/