Svenska
Blog
Top 5: Weezer album.

Top 5: Weezer album.

Skrivet av folixan den 12 maj 2010 kl 11:45

Först måste jag säga, jag är världens största Weezer fanboy. Jag klarar inte en minut utan Weezer i mina öron och pratar konstant om dem. Så här är min lista över Weezer album:


5. Weezer (the red album) 2008

Med tanke på att Weezer bara har gjort 7 riktiga album så räknas nog det röda till ett av det svagare, men låtar som ursköna "Pork and Beans" och "The Greatest Man That Ever Lived" stärker ändå albumet så det får den femte platsen.

4. Weezer (the green album) 2001
Inte min favorit, men med låtar som "Hash Pipe", "Island In The Sun" och "Don't Let Go" är det ändå värdigt den fjärde platsen. Dock är det ganska överflödigt då alla låtar från det gröna albumet finns med i det blåa albumets "deluxe edition".

3. Make Belive. 2005

Detta kommer jag få mycket skit för. Make Belive räknas ofta som Weezers sämsta album, men jag kan inte sluta älska det. Man skulle kunna säga att det är för olikt dem andra skivorna, men vilken Weezer skiva är lik någon annan egentligen?

2. Pinkerton 1996

Dem flesta skulle sätta Pinkerton på första plats men Jag gillar ändå det blåa mer. Dock är Pinkerton ändå mästerligt. Med mycket tyngre gitarrriff och mer mogna texter så fångar det en direkt. Från "Getchoos" tunga riff till "butterflys" akustiska toner är Pinkerton ett mästerverk.

Och nu till.. Nummer ett!

Weezer (the blue album) 1994

Briljans, absolut briljans. Weezer debutalbum tog mig med storm direkt och inte en enda dålig låt förstör skivan. Perfektion rakt igenom, från "Only In Dreams penetrerande basgång till "Buddy Hollys" otroligt kraftfulla gitarrsolo står sig det blåa albumet inte bara som min favorit Weezer skiva utan också min favroit skiva någonsin.

Vilka Weezer skivor tycker ni om bäst? Lämna en kommentar.

Btw, visste ni att Scott Shriner, (basisten i Weezer) innan spelade i vanilla ice? Lite kul fakta bara :)

HQ