Svenska
Blog

Den där gången jag hade band med Chris Kläfford

Skrivet av FraGile den 6 maj 2020 kl 19:08

Han har ju gått och blivit lite av en världskändis de senaste åren, den där Chris Kläfford (eller Christoffer Sjögren som han ju egentligen heter). Men en gång i tiden, närmare bestämt för 10 år sedan så spelade vi faktiskt i band ihop. Ett slags bombastiskt melodiöst hårdrocksprojekt med lite inslag av Deftones, Breaking Benjamin, RED och diverse andra småsåsiga band.
Jag som gitarrist skrev allt material inklusive sångmelodier och texter och såhär i efterhand kan jag skrocka lite åt att jag suttit bakom rattarna och viftat med pekpinnen över hur denna sånggud ska sjunga på mina låtar. Han har kommit väldigt långt sedan dess såklart men redan då var det så man golvad när han tryckte i med sin pipa.

Tyvärr kom vi som band ingenvart även om vi förstås hade potential. Min hälsa på den tiden var bedrövlig och det smittade tyvärr av sig på det mesta i mitt liv, inklusive mina musikaliska ambitioner. Det tillsammans med lite friktion inom bandet gjorde att vi bara spelade ungefär två år ihop innan vi kastade in handduken.

Hursomhaver, det här är en låt från vår andra demo vi gjorde 2010. Vi anlitade Dan Swanö (Unisound) för att göra mix och master och han gjorde ett grymt jobb även om mina personliga preferenser vad beträffar ljudbild har ändrats genom åren.

https://www.youtube.com/watch?v=_FIfqG9S6No

HQ