Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Red Dead Redemption 2 är ett "trasigt" spel

Red Dead Redemption 2 är ett "trasigt" spel

This post is tagged as: Besviken, Kritik

En analys om varför Rockstars hypade västernspel är ett "trasigt spel enligt mig.

Jag har nu spelat klart RDR 2 och det tog över 80 timmar, samt så kom jag upp i 90 % avklarat. Spelet kördes på min PS4 PRO och min Samsung 75" SUHD 4K Flat Smart TV KS8005.

Det kanske låter lite konstigt att jag har spenderat över 80 timmar i ett trasigt spel, men jag har velat ge spelet än ärlig chans och när man har spelet en längre stund så har jag tvingat mig igenom resterande delen av spelet bara för jag har känt mig tvungen att se hur det slutar.

Jag tänkte dela upp de negativa och positiva delarna så det blir lättöverskådligt.

Jag börjar med det som jag tycker är positivt.

+ Makalöst bra musik som både är varierande och välgjord, det bästa med spelet helt klart.
+ Fantastisk design som imponerar rakt igenom
+ Mycket bra ljudeffekter
+ Härlig stämning och atmosfär
+ Många snygga animationer


Sen till det mindre roliga, det negativa.

- Bilduppdateringen är under all kritik på PS4 Pro. Spelet är tänkt att flyta på i 30 bildrutor per sekund men är långt ifrån att lyckas med det. Det ligger mellan 25-27 väldigt ofta, men även ännu lägre på många ställen. I Saint Denis ligger bilduppdateringen mellan 20-24, så är det även på flera andra ställen i spelet. Det är nog bland det värsta jag har varit med om på många år i ett konsolspel. Det verkar inte vara bättre på Xbox One eller den vanliga PS4, det är till och med ännu värre enligt den informationen jag har fått fram. Det känns otroligt märkligt och skumt att inte fler spelkritiker har klagat på detta i sina recensioner. Jag blev tvungen att ställa in på 1080p i inställningarna på min PS4 Pro för att klara av att spela vidare för det hjälper till att stabilisera bilduppdateringen mycket. Det händer dock ändå titt som tätt att bilduppdateringen helt plötsligt sjunker dramatiskt under vissa längre perioder. Fruktansvärt uselt helt enkelt. Det bör inte vara okej att släppa ett spel som flyter på så pass dåligt.

- Mina vapen bytts magiskt ut hela tiden, även min ammunition bytts ständigt ut till vanlig ammunition

- Oerhört jobbigt och tråkigt att hela tiden äta, dricka, raka sig, klippa sig, bada, rengöra vapnen, mata hästen, borsta hästen och klappa hästen väldigt ofta.

- Man tappar hatten och får plocka upp den väldigt ofta

- Väldigt drygt och fult att äta, dricka, röka ciggar m.m. under striderna bara för att fylla på hälsan, uthålligheten och Deadeye

- Sikt-mekaniken är oerhört dålig och mycket frustrerande

- Dålig AI, ens egna kamrater verkar inte veta vart jag befinner mig och går därmed in i mig massor av gånger under uppdragen och står också i vägen.

- Seg och oerhört långsam handling som är väldigt utdragen och fylld med många meningslösa uppdrag

- Många animationer som är långsamma och onödiga, då tänker jag främst på sättet man tar upp saker. Det måste man göra en för sig, och efter man har gjort det över tusen gånger så börjar man minst sagt bli irriterad av det. Men det finns även andra ställen där det överdrivs.

- Måste hålla in en knapp i ett par sekunder för att ta upp saker

- Seg och oprecis styrning som bara irriterar och inte bidrar med någon extra inlevelse

- Mycket dålig tutorial och många saker som inte förklaras på ett bra sätt

- Realism som förstör spelbarheten

- Ansiktsanimationer som känns något föråldrade och odetaljerade

- Lågupplösta texturer på flera ställen

- Suddig och grötig bildkvalitet

- HDR som är fejk och försämrar bilden


Jag har nu försökt att sammanfatta mina positiva och negativa delar av RDR 2. Att RDR 2 har hyllats till skyarna av spelkritiker och tilldelats 10:or på löpande band, är för mig oerhört märkligt och på samma gång mycket trist.

Bara för att det är Rockstars ska man inte som spelkritiker bortse från spelets många problem, det är helt enkelt väldigt orimligt att detta spelet ska ligga på 97 på Metacritic med tanke på alla negativa aspekter som finns med i spelet.

Jag vet att många tänker att alla har rätt till sin åsikt och att "smaken är som baken". Men jag märker ändå väldigt tydligt att spel från stora spelutvecklare får skyhöga betyg oavsett om det spelet dras med flera tydliga brister som det gladligen anmärks på i andra spel från mindre spelutvecklare.

Mitt betyg på spelet kanske ni undrar?
Det hamnar på en svag 5:a.

Jag förstår Petter Hegevall helt och hållet att han inte orkade fortsätta att spela klart RDR2,
för det är verkligen inget bra spel.

Det blir nu att sälja spelet så fort som möjligt på Tradera.

Hur ställer ni er till mina negativa aspekter av spelet som jag har skrivit om i detta blogginlägg?

Facebook
TwitterReddit
Våren och min nya motorcykel är nu äntligen här!

Våren och min nya motorcykel är nu äntligen här!

This post is tagged as: MC

Hejsan! Jag har nu äntligen köpt min första motorcykel som jag förhoppningsvis kommer att ha mycket roliga stunder med under vår och sommar. Jag har även köpt utrustning på Xlmoto (som jag förövrigt kan rekommendera varmt) för en rejäl slant. Men ska utrustning se snygg ut och vara av bra kvalitet så kostar det. Jag har stylat motorcykeln en hel del sedan jag köpte den i början av mars. Jag har bytt vindruta, kopplings och broms reglage, styrändar, kedjeskydd, kortare skylthållare och oljeplugg.

Jag har också monterat dit kraschpuckar och fälgtejp. Har igår beställt en sitskåpa som ska vara i färgen Viper Blue, samma som motorcykeln. Till er som funderar på att ta MC-kort så har jag endast ett gott råd. Gör det! Det är otroligt skoj att vara ute och köra fina dagar och bara njuta.

Ha det så bra!

Facebook
TwitterReddit
Behöver råd angående val av GTX 1080

Behöver råd angående val av GTX 1080

This post is tagged as: Förslag

Hejsan! Nu är det som så att jag försöker bestämma mig för om jag ska köpa
detta grafikkortet http://www.tradera.com/item/341372/259581954/msi-geforce-gtx-...- nu för 6699 kr, eller vänta på en modell med tredjepartskylare som förmodligen kommer om ett par veckor? Det finns två exemplar just nu men om ett blir sålt så har jag nog inte mycket tid till att tänka på hur jag ska göra.

Är det så pass stor skillnad på referenskylare och tredjepartskylare att det är värt mellan 800-1000kr tycker ni?

Jag har grymt stor beslutsångest och jag hoppas några kan övertyga mig att
bestämma mig för något alternativ.

Facebook
TwitterReddit
Årets 30 hetaste spel (del 3 av 3)

Årets 30 hetaste spel (del 3 av 3)

This post is tagged as: Förväntningar, Hyllningar, Peppad, Spellista

Nu är det dags att lista dem allra hetaste spelen som kommer under 2016. Och det är inga lättviktare precis, det är nog det starkaste topp tio jag någonsin har sett. Alla dessa spelen har verkligen potential till att bli hur bra som helst, sannolikheten för att något spel kommer få en fullpott av mig är minst sagt enormt stor. Det här är min högst personliga lista över dem tio hetaste spelen.

(10) Mirrors Edge Catalyst (PC / 26 maj)
Mirrors Edge var enligt mig ett riktigt bra spel som både var utmanande, underhållande och förbannat beroendeframkallande. Jag ser därför väldigt mycket fram emot att återigen bli hänförd av ett fantastiskt spel.

(9) Deus Ex: Mankind Divided (PC / 23 augusti)
Det första spelet tog mig med storm och uppföljaren Deus Ex: Mankind Divided ser ut att vara ännu bättre. Jag förväntar mig att det blir ett av världens absolut bästa stealth-spel som utspelar sig i underbart snygga miljöer.

(8) Mass Effect: Andromeda (PC / 2016)
Ett nytt rymdäventyr från BioWare får man ju absolut inte missa att ha med på denna lista. Jag tror även att grafikmotorn Frostbite 3 kan göra underverk med dem miljöer som BioWare så snyggt ritar upp.

(7) Dishonored 2 (PC / 2016)
Man har inte fått sett något förutom en förrenderad trailer som visades på E3 2015, men hypen är ändå väldigt stor inför Dishonored 2. Jag tror det kan bli ett riktigt grymt spel.

(6) The Last Guardian (PS4 / 2016)
Jag blev galet imponerad av den första trailern som visades för flera år sedan, och när dem under E3 2015 visade upp spelet ordentligt för första gången så blev jag kanske inte riktigt lika imponerad. Men jag är ändå ruskigt sugen på att få spela The Last Guardian.

(5) Quantum Break (Xbox One / 5 april)
Quantum Break har imponerat på mig sedan det först utannonserades. Striderna ser makalöst häftiga ut och grafiken och designen imponerar ordentligt. Mina förväntningar är galet höga inför spelets release som ska ske 5:e april.

(4) Rise of The Tomb Raider (PC / 29 januari)
Rebooten Tomb Raider (2013) är för mig kanske det bästa spelet som har släppts dem senaste åren. Det är därför naturligt att det hamnar på en riktigt välförtjänt 4:e plats i årets fruktansvärt hårda lista.

(3) Gears of War 4 (Xbox One / 2016)
Världens bästa co-op spel står Gears of War-serien för, varje del har bjudit på så mycket maffig underhållning att det nästan är löjligt. Gears of War 4 är det hetaste kommande Xbox One spelet.

(2) The Legend of Zelda (Wii U / 2016)
Det enda Wii U spelet på hela listan är inget mindre än det enormt populära The Legend of Zelda. The Legend of Zelda: Skyward Sword var lite av en besvikelse, så jag hoppas och tror att Nintendo kommer att leverera något utöver det vanliga denna gången.

(1) Uncharted 4: A Thief's End (PS4 / 27 april)
Naughty Dog har verkligen gått från klarhet till klarhet, med helt galet bra titlar som Uncharted-spelen och The Last of Us på meritlistan så är förväntningarna inför Uncharted 4: A Thief's End så höga att det nästan känns lite läskigt. Det kan i princip bli hur bra som helst.

Facebook
TwitterReddit
Årets 30 hetaste spel (del 2 av 3)

Årets 30 hetaste spel (del 2 av 3)

This post is tagged as: Förväntningar, Hyllningar, Peppad, Spellista

Denna del av årets hetaste är fullproppad med stekheta indiespel som ser helt fantastiska ut. Men även AAA-titlar som jag väntar ivrigt på att få lira, här är mina hetaste spel plats 20-11.

(20) Abzû (PC / 2016)
Abzû ser ut som det perfekta spelet om man bara vill spela ett lugnt och avslappnande spel och bara låta sig sjunka in i spelet och njuta så mycket det bara går. Är lite osäker på om spelet kommer hålla hela vägen ut dock, men det räcker ändå till en välförtjänt 20:e plats på årets hetaste spellista.

(19) Hellblade (PC / 2016)
Hellblade utvecklas av Ninja Theory som bland annat skapat Enslaved: Odyssey to the West och DmC: Devil May Cry. Båda spelen var riktigt underhållande och kvalitativa. Deras kommande spel ser jag därför fram emot mycket.

(18) No Man's Sky (PC / Juni)
Hello Games har med No Man's Sky skapat världens största spelvärld, med gigantisk marginal. Spelet ska tydligen innehålla över 18 quintillion planeter, som dessutom ska vara helt unika. Jag är ruskigt sugen på att få sätta mig ner och försöka besöka så många planeter som är möjligt.

(17) Unravel (PC / 9 februari)
I Unravel så spelar man som en liten mysig karaktär gjord av garn, och det går ut på att klura ut flertalet snillrikt utformade pussel medans man tar sig fram från vänster till höger. Miljöerna och pusslen är dessutom inspirerade av landskapen från Umeå, vilket är väldigt intressant.

(16) Ghost Recon: Wildlands (PC / 2016)
Jag har aldrig varit ett speciellt stort fan av denna spelserie, men Ghost Recon: Wildlands ser definitivt ut att kunna bli det bästa i spelserien. Det ser så oerhört roligt och läckert ut av det man har fått se hittills. Årets näst hetaste co-op spel utan tvekan.

(15) Inside (Xbox One / 2016)
Det allra första exklusiva Xbox One spelet som hamnar på min lista är Inside, det är utvecklarna Playdead Studios som skapade det hyllade Limbo som har jobbat på Inside i mer än fem års tid. Och det ser ut som det kommer att löna sig i slutändan för Playdead Studios, för av det lilla man har fått sett så ser det nämligen helt galet bra ut.

(14) Doom 4 (PC / 2016)
Av det man har fått se hittills så verkar det som att Doom 4 kan bli ett av årets allra köttigaste och mest actionfyllda som man kommer att få uppleva. Det räcker gott och väl för en 14:e plats för min del.

(13) Hunger (PS4 / 2016)
Svenska utvecklarna Tarsier Studios ser ut att ha något riktigt lovande på gång. Det är ett spel där smygande och utforskande är huvudkomponenterna, det ser även ut att kunna bli lite läskigt.

(12) RIME (PS4 / 2016)
Detta spelet påminner starkt om Ico, vilket är ett mycket stort plus. Den grafiska stilen liknar även ett annat briljant spel, nämligen The Legend of Zelda: The Wind Waker. Detta har potential till att bli ett litet mästerverk.

(11) Horizon Zero Dawn (PS4 / 2016)
Det spelet som kniper den sista platsen i del 2 av 3 är inget mindre än Guerrilla Games nya IP Horizon Zero Dawn. Med en unik visuell design och maffiga strider ser det ut att kunna bli något riktigt bra.

Facebook
TwitterReddit