Svenska
Blog

Jag har blivit med Switch Lite

Och ett par spel till den har det blivit också. 

Det är ju en fantastisk liten maskin! Jag vet inte varför men för några veckor sen blev jag plötsligt intresserad av en Switch Lite, mer än jag varit tidigare. 

Jag började kika på Youtube-videor på folk som testade olika spel just på Lite-modellen och det såg faktiskt imponerande ut på de tredjepartstitlar som jag äger till andra konsoler. Suget att testa själv några av mina favoritspel i handhållen läge blev för stort för att motstå så nu sitter jag här med en Switch Lite och följande spel. 

The Witcher 3 complete edition 

Doom

Wolfenstein 2 

Metro Redux 

Darksiders 2 

Darksiders 3 

Darksiders Genesis 

Bioshock Collection

Jag är faktiskt imponerad. Visst har konsolen säkert inget att komma med prestandamässigt mot andra varianter så som Steam Deck och liknande men för det lilla priset under 2000 kr får man ändå en sjukt bra upplevelse för pengarna känner jag på de spelen jag testat. 

Witcher 3 är såklart i lägre upplösning än jag är van vid men det man ser i närbild och spel känslan. Är exakt densamma som jag hade till Xbox One 2015-2016. Helt sjukt vilket jobb de gjort med den porten. 

Och detsamma måste jag säga om det jag testat av Doom samt Darksiders-spelen. 

Jag trodde (efter mycket vad jag läst) att jag skulle vänta mig prestanda likt Xbox 360 på sin höjd men jag tycker flera av spelen jag spelat nu håller samma mått som Xbox One, sett till den lilla skärmen. Spelar man på en vanlig switch och doxkar den till TV kan jag säkert tänka mig att upplösningen blir värre men så var det ju bara Lite/handhållet jag var ute efter. 

Framöver blir det jakt på fler spel, och givetvis exklusivitet er a så som Breath of the Wild med flera som jag gärna vill prova på också. 

Jag har blivit med Switch Lite

HQ

Hintar Mick Gordon om att återvända till Doom?

Jag följer Mick Gordon på Instagram och såg häromdagen en reel han la ut med följande bild. 

Hintar Mick Gordon om att återvända till Doom?

Ingen text eller något. Han lägger ofta upp saker om hans tidigare verk han skapat till Doom men det börjar kännas lite lurigt som om han hintar om mer, och kanske något nytt?

 

Har han och ID Software lagt ned stridsyxan eller har Microsoft via Bethesta gått in med bestämd näve i bordet om att han måste tillbaka? 

 

Jag spelade dlc:erna till Doom Eternal i somras och de var jäkligt bra men saknade verkligen tyngden av musiken från grundspelet. 

HQ

Spelar mer Xbox 360 än Series X för tillfället

Jag har den senaste perioden spelat mer Xbox 360 än nyare spel. Hur kommer det sig? Mest troligen för att det är den konsolen som ligger mig varmast om hjärtat. Mest nostalgi och goda minnen till tiden då man var 15-23 år gammal och det var den regerande konsolen för mig. Sen kan det också ha och göra med att jag i februari snublade över en väldigt billig Xbox 360 E på Tradera för en billig peng. Den kunde jag ju inte låta bli.

Och sen köpte jag ytterligare en till att ha i reserv. Så nu har jag totalt 3 st varav 2 st är inkopplade i samma rum men till olika tv-apparater. Haha. Heh.

Det finns många spelminnen med 360 och ändå har jag inte spelat i närheten av allt som finns till den generationen. Det är lite det jag försöker råda bot på genom att ha köpt på mig flertalet titlar senaste månaderna av spel jag tidigare inte spelat.

Jag har inget mål alls av att spela "allt" då det finns oerhört många spel och säkert 80% av dom inte tilltalar mig det minsta. Men det finns guldkorn många hyllat genom åren eller spel som anses vara helt OK som jag missat. Quake 4, King Kong, GTAV, AC4 Black Flag etc. Flertal finns givetvis till nyare konsolgenerationer men jag vill spela dem så som dem släpptes från början, så som de var tänkta att upplevas från början.

Det är något speciellt med 360-konsolen för mig. Kontrollen framförallt, den är magisk både i känsla och utseende. Och sen har vi ju själva spelfodralen också med färgade ryggar som är betydligt tjusigare i spelhyllan än Xbox One/Series-spelen med grå ryggar. 360-spelen ser så färgglada ut och bjuder in till nyfikenhet. Något som få spel idag gör på samma sätt känns det som. Mer glada färger på spelfodralen tack!

Just nu spelar jag Darksiders 2 (igen) i den lilla Retrohörnan och Quake 4 på min stora TV. 

 

Spelar mer Xbox 360 än Series X för tillfället

Ny fåtölj till retrohörnan - IKEA Dyvlinge

I ett tidigare blogginlägg i höstas skrev jag om att jag hade förändrat lite i mitt spelrum och skapat en retrohörna. I hörnan hade jag även skaffat en ganska schysst fåtölj i gul kulör som passade in utmärkt i hörnan. Det fanns ett litet problem bara som jag blev varse om efter ett tag. Den var ju inte särskilt bekväm att sitta i längre stunder.

Sitsen var inte så tjock och att sitta i den längre än 10 minuter innebar därefter ont i röven och ben som man inte riktigt visste vart man skulle göra av dom. Jag fick inte til någon skön sittställning alls helt enkelt.

Tidigt det här året fick jag nys om en ny fåtölj på IKEA som jag snabbt blev intresserad av. I samma veva var det en kille på facebook, i Graminggrannars grupp som lade upp en bild av sagd fåtölj och tipsade om att den var väldigt skön att sittai längre perioder. Nu kände jag att jag verkligen behövde provsitta den själv.

Fåtöljen heter Dyvlinge och på IKEAs hemsida var det flera som gav goda recensioner om att den var lite, snygg och framförallt skön att sitta i. Efter några veckor begav jag mig till IKEA med familjen och letade upp Dyvlinge för en snabb provsittning. Vi har småbarn så man hinner inte alltid ta sig tid till saker när vi är ute på äventyr. 

Hur som var den första känslan positiv så jag slog till och nu har jag haft den hemma i snart 2 månader och jag tokälskar den. Den är fantastiskt skön att sitta och trots att den helt saknar någon form av nackstöd har den en sådan bra form och lutning att ens hållning aldrig känns ansträngd utan man kan luta sig bakåt bekvämt.

Jag valde den i svart men den finns i en retrodoftande ljusgrön också, men det skulle inte alls passa in i mitt rum. Kommer den i senapsgult i framtiden kommer dock köpbegäret klia igen.<br />
 

Ny fåtölj till retrohörnan - IKEA Dyvlinge

Ritade omslaget till RE4 i pixelform på en 3DS

Jag köpte nyligen Diddy Kong Racing till DS och satt igår och testade lite. Innan man kunde starta var man dock tvungen att skapa sig en profil och ett eget emblem. 

Det var alltså dags att rita med sin stylus! 

Jag satt en stund och ritade lite, suddade lite och visste inte riktigt vad jag skulle rita. Sen kom jag att tänka på den gången jag gjorde en parodi-version av omslaget till Resident Evil 4 på PlayStation 2 med en ritplatta och blev inspirerad. Det är ju ett ganska simpelt omslag. Röd bakgrund och resten svart, typ.

Här är länk till omslaget jag ritade 2012:

https://www.gamereactor.se/blog/GhostofCain/266131/Resident+Treevil+4+digital+bild/

 

Och såhär blev det nu på 3DS i pixelgrafik! 

Ritade omslaget till RE4 i pixelform på en 3DS