Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Vilken "död" spelserie inväntar du en fortsättning på?

This post is tagged as: Dead Space

Finns det någon spelserie vars uppföljare du ivrigt väntar på men någonstans inser att chansen kanske är väldigt liten att det sker inom den närmsta framtiden, om än alls?

För mig är det Dead Space. Jag vet faktiskt inte om jag hoppas mest på en fortsättning/avslut för Isaac Clarke eller rentav en reboot för serien i sig.

Jag tokälskar hela serien men ser givetvis bristerna med den tredje och delvis avslutande delen. Ändå hade jag väldigt kul med alla spelen och har spelat igenom trilogin flertalet gånger. När EA i höstas valde att stänga ner utvecklaren Visceral Games kände jag mest sorg och en känsla av förlust inombords. Givetvis hade flera av nyckelpersonerna i utvecklingen av Dead Space-serien redan flytt sin kos till andra studior och börjat på nya spelserier så kanske hade även själen i Dead Space försvunnit med dom även om ett nytt spel hade börjat utvecklats.

Att EA fortfarande har kvar varumärket ger mig dock ett lugn i bakhuvudet att någonstans är hoppet ändå inte ute. Det värsta som kan hända är dock att de ger serien en ny chans, satsar för mycket på exempelvis mikrotransaktioner för att försöka ta igen en förmodad förlust och tvingar de nya utvecklarna att fokusera på fel saker. Det känns inte helt orimligt att det skulle bli en ny vända identisk med den vi fick till Mass Effect Andromeda. Ett spel som hade en del att bevisa, spelet som skulle föra stafettpinnen vidare in i en ny generation och som snubblade på mållinjen. Det är det sista jag skulle vilja hända med Dead Space-serien.

Det jag kan trösta mig med är att Dead Space fortfarande håller måttet spelmässigt, åtminstone för mig. Grafiken, dess ljussättning och för att inte glömma det bombastiska ljudet håller hög klass än idag. Och storyn. Även om jag genomlidit skräcken och handlingen flertals gånger engagerar den mig fortfarande.

Om Dead Space ska återupplivas är det viktigaste att det lyckas presentera en engagerande handling. En skräckinjagande sådan.

Dead Space 3 må vara det svarta fåret i serien men jag gillar det likt förbannat en smula.

Vilken "död" spelserie inväntar du en fortsättning på?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Remembering Dead Space (Visceral) - en minidokumentär

Remembering Dead Space (Visceral) - en minidokumentär

This post is tagged as: Dead Space

Jag snubblade över en liten minidokumentär under förmiddagen från en kickstarterkanal på youtube. De intervjuar oftast spelutvecklare vad det verkar som och just det här lilla guldkornet handlar om Dead Space där de intervjuar några av de forna utvecklarna på Visceral Games.

Dokumentären, eller Gameumentary som de kallar det släpptes i november, en kort tid efter att Visceral Games Studios hade lagts ned. De intervjuar några designers, de som programmerade vissa dödssekvenser i spelet samt diskuterar en hel del om nålen i ögat i Dead Space 2.

Man känner verkligen sorgen hos alla av att studion lagts ned under dokumentären och även om flera av utvecklarna redan hade slutat på Visceral Games för ett par år sedan har de goda minnen från tiden då de utvecklade Dead Space-serien. Särskilt intressant är det dock att man får en inblick i hur det gick till när vissa makabra sekvenser planerades på ritbordet och sedan kom till liv.

Den kan ses här på youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=PtqY3V6Mtqo

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Utökar PS3:ans bibliotek - Resistance

Utökar PS3:ans bibliotek - Resistance

This post is tagged as: resistance

Det slog mig nyss, eller ja, under morgonen.

Det finns ju fler spelserier utöver Ratchet & Clank som jag inte har testat på än till Sonys Playstation. En spelserie visade sig efter en snabb sökning vara Resistance som jag vetat om (hallå, det är ju Insomniac, samma utvecklare som till Ratchet & Clank) men av förklarliga skäl aldrig provat på då jag inte ägt en PS3 innan.

Jag har fortfarande inte skaffat Ratchet & Clank: Nexus men det blir nog framöver. Just nu har jag precis beställt hem 3 st begagnade exemplar av Resistance-spelen och även om det verkar som att första spelet i serien är det sämsta ska det bli intressant att få prova på alla 3.

Chansen finns givetvis att detta bara fyller på min fagra backlog och att spelen hamnar i hyllan men aldrig spelas igenom. Jag har redan minst 6 st spel där varav 2-3 st kanske aldrig kommer få sig en riktig chans så som läget känns just nu. Men! Nu är jag inne på Playstation 3 och ska ge det här ett försök!

Det ska tydligen gå att spela kampanjen split screen på tredje spelet dessutom och det är en positiv grej.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Ny speltavla på väggen - Dishonored 2

This post is tagged as: Dishonored

För en herrans massa månader sedan (våren 2017) när jag hade börjat spela igenom Dishonored 2 beställde jag hem en affisch ifrån Bethesdas nätbutik.

Leveransen tog faktiskt inte överdrivet lång tid men däremot har det tagit mig väldigt lång tid att ordna fram en ordentlig ram till bilden. Och nu är den både inramad och upphängd på väggen!

Bilden går inte att köpa via deras nätbutik längre då den nog tagit slut men jag slog till när den var på rea och kostade runt 200 kr utan frakt.

Jag älskade verkligen Dishonored 2 innerligt och får en mycket varm känsla i kroppen när jag tänker tillbaka på vissa av banorna jag spenderade timmar med att smyga mig igenom. Det får nog bli en omspelning av spelet igen framöver men först har jag ju mer Ratchet & Clank att ta mig an och därefter Prey som jag också ser fram emot väldigt mycket då det ju är Arkane Studios som utvecklat även de spelet.

Nu hänger i varje fall tavlan på väggen i min nördigare del av TV-rummet.

Bilden är 60x40 cm stor och heter "Corvo at the Edge of the World".

Ny speltavla på väggen - Dishonored 2

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Lite tankar om Ratchet & Clank-spelen till PS3

Lite tankar om Ratchet & Clank-spelen till PS3

This post is tagged as: Ratchet and clank, playstation 3

Då har det gått drygt två veckor sedan jag fick hem min PS3 och jag har nu hunnit spela igenom Ratchet & Clank: Tools of Destruction och Ratchet & Clank: Quest For Booty samt hunnit med att börja på A Crack In Time.

Så här kommer ett par korta recensioner, eller ja, tankar om spelen i fråga.

Ratchet & Clank: Tools of Destruction
Det var verkligen ett lyft grafiskt sett från Playstation 2 men jag hade lite småproblem med att Ratchet kändes segare i sina rörelser jämfört med de tidigare spelen. Hög framerate är dock ett stort plus och PS3:an visar verkligen sin kraft med den samt spelets grafik.

Något annat som också störde mig var att jag inte fann särskilt mycket nöje i spelets utbud av vapen. De kändes nästan lite otillräckliga ibland även om flera av dom var gamla vapen i ny utstyrsel.

Storyn var väl okej men jag drogs inte med i den på samma vis som i de tidigare spelen där det var mer action och lite jävlar anamma. Skurken, den onde kejsaren Percival var mest väldigt skrikig men för barnslig för min smak. Ja, spelet var lite mer barnsligt och jag saknar de mer subtila vuxna skämten som spelen till Playstation 2 hade. Spelet är som sagt mycket snyggare än föregångarna men storyn och känslan fanns inte riktigt där. Ett helt okej spel som var kul att spela igenom men det känns inte riktigt som en missad klassiker för mig än så länge. Jag kommer spela om det en gång till åtminstone och försöka skaffa RYNO (vilken verkar samma som till re-booten till PS4 och det är ju inte så intressant då).

Ratchet & Clank: Quest For Booty
Jag är verkligen glad att jag köpte det här på rean för 29 kr haha! En fysisk version av det här spelet för över 150 kr som de går av på Tradera hade jag inte alls varit nöjd med. Tar man det för vad det är, en liten överskridande story mellan Tools och Time på 2-3 timmar så är det ett trevligt eftermiddagslir. Dock var mellansekvenserna (eller ja, dialogerna med andra karaktärer) väldigt platta, inte särskilt roliga och grafiken inte den heller särskilt splendid.

Ratchet hade dock lärt sig ett par nya färdigheter med sin Omniwrench som skapade nya möjligheter för spelets gameplay och gjorde det hela något lite mer intressant. Men jag var inte alls intresserad av Pirat-temat, det kändes väldigt utdraget att det skulle fortsätta ännu mer efter Tools of Destruction.

Ratchet & Clank: A Crack In Time
Och nu har jag då påbörjat del 3 av spelen till den för mig missade generationen. Redan i inledningssekvenserna märktes det här att Insomniac tagit ifrån tårna med det storslagna, humorn och grafiken. Det här spelet verkar ha mer av allt jämfört med Tools of Destruction och hittills känns det bara som att det är mycket av bättre.

Jag har bara hunnit spela ett par timmar men redan lärt mig gilla de utforskande rymdresorna (Mass Effect-vibbar), humorn med Captain Qwark samt ärkeskurken Dr. Nefarious samt ett par av spelets nya färdigheter med både Ratchet och Clank. Jag kan mycket väl ändra mig halvvägs igenom spelet men just nu känns det här verkligen som ett spel jag längtar hem till efter jobbet att få spela mer av!

Efter A crack In Time kommer jag införskaffa Ratchet & Clank: Nexus vilket också verkar vara ett ganska kort spel som QFB men av högre kvalité. Det ser jag också fram emot. All 4 One och Q-Force ska tydligen vara av väldigt annorlunda gameplay och jag tror inte jag kommer ge mig på de spelen.

Just nu är jag i varje fall ändå helnöjd med inköpet av en PS3:a såhär 12-13 år försent.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Gamereactor

Tidningen

More

Copyright 1998-2018 - Utgiven av Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark.