Svenska
Blog
Spider-Man, backloggen betas av #2

Spider-Man, backloggen betas av #2

Spel nr 2 att spelas ut ur backloggen blev Spider-Man till PS4.

Jag har inte spelat ett enda Spider-Man-spel sedan 2004 då det kritikerrosade Spider-Man 2 släpptes till Playstation 2 som jag spelade som besatt. Jag kände mig nästan som ett barn igen, ibland, när jag spelade det här för det väckte verkligen de gamla minnena till liv men byggde på dom med bättre grafik, ljud, röstskådespel och en story som utvecklades väldigt bra genom spelet.

Svingmekaniken satt som ett smäck och även stridssystemet var jäkligt kul även om det ofta var ett smashande av fyrkant-knappen. Tråkigt blev det dock av överflödet av sidouppdrag, eller ja, saker som ska betas av för att få 100%.

Förr hade jag säkert känt mig manad att ta mig an att rensa ur staden New York från skurkar men nu slutar jag på ca 85% avklarat och nöjer mig så. Så kul är det inte att leta upp biljakter, skjuta ner drönare eller rensa ur strongholds efter 74:e gången. Men i början var det väldigt stor variation på uppdragen.

Uppdragen i huvudstoryn var desto bättre och spelets minispel man fick göra i laboratoriet kände jag hade starka kopplingar till de minispel Insomniac Games innan haft till Ratchet & Clank-spelen.

Insomniac Games har här gjort allt så rätt det bara går och det är riktigt kul att se en studio gå från det ena till det andra och lyckas. Jag har inte spelat igenom Resistance-spelen än men det känns som att det är först nu som studion verkligen har stenkoll på utvecklandet av andra spel än Ratchet & Clank (som tyvärr i rebooten inte hade samma attityd och finess som spelen till ps2)

Och jag kan inte heller släppa det faktum att Peter Parker i det här spelet var märkligt lik James Franco ifrån Sam Raimis filmer haha...

Men det här var helt klart ett roligt lir!

HQ