Svenska
Blog
Gör du noteringar när du spelar?

Gör du noteringar när du spelar?

Nyligen började jag spela om Fallout: New Vegas igen. Fantastiskt mysigt spel som det var närmare 8-9 år sedan jag spelade senast.

Ganska snabbt upptäckte jag att en del uppdrag, alltså inte rena quester, inte registrerades i min Pip-Boy mer än en enkel notering under misc.

"Den här personen vill att du pratar med den här personen på plats X om varför de har slutat köpa vapen"
Ingen notering på kartan, ingen questline att följa i min Pip-Boy. Endast en liten notering och därefter en fortsättning via dialogval när jag väl träffar rätt person. Absolut trevligt men ack så enkelt att tappa bort bland alla andra noteringar man plockar på sig.

Jag behövde ett block att skriva upp saker i insåg jag! Det var väldigt längesen jag senast behövde använda mig av papper och penna när jag spelade. Senast jag gjorde det omfattande var när jag spelade Year Walk år 2013 på mobilen. Ett spel som verkligen krävde mycket närminne och noteringar för att lösa kommande pussel vilket var skitkul.

När jag spelade Fallout: New Vegas när det släpptes hösten 2010 köpte jag även spelets officiella guide som jag följde slaviskt. Den har jag ej kvar utan sålde för ett par år sedan och nu för tiden är det ju så otroligt lätt att bara googla lite snabbt hur man ska lösa första motstånd i varje spel. Men det blir ju inte kul i längden att behöva googla varje liten enskild grej, speciellt inte när det enda som egentligen krävs av mig som spelare är lite ordning och reda med en penna och ett äkta noteringsblock.

Så jag drog ner till stan och köpte på mig ett läckert litet block och en billig penna och sitter nu och noterar säkert 2-3 saker varje gång jag spelar Fallout: New Vegas. Hittar jag en spännande dörr eller ett kassaskåp i en byggnad som jag ännu inte kan låsa upp på grund av min låga level så noterar jag det inför kommande spelsessioner. Det har plötsligt gjort spelandet lite mer roligt och inte bara ett hjärndött tidsfördriv.

Fallout 3 och Fallout 4 som jag också spelar lite då och då är även de perfekta spel för äkta noteringar vid sidan om. Kanske så även i kommande Cyberpunk 2077 och andra djupare spel framledes kan det behövas en notering då och då, förhoppningsvis. Det är ju faktiskt lite kul att bli utmanad av spelutvecklarna att man får tänka till själv och inte följa den där uppenbara pilen som bokstavligen pekar på nästa ledtråd ibland.

Gör du noteringar när du spelar vissa spel nu för tiden? Eller blir det enbart snabba Google-sökningar om du hittar saker du ej kan påverka när du spelar?

HQ