Svenska
Blog
Nu äger jag en nylonsträngad gitarr, också

Nu äger jag en nylonsträngad gitarr, också

Fan vad jag handlar mycket saker. Inte bra.

Igår var jag så finurlig att jag köpte mig en nylonsträngad gitarr. Konsertgitarr tror jag närmare bestämt det heter men skriver jag ''akustisk'' vet man vad det innebär!

När jag bodde hos mina föräldrar plinkade jag på min mors gamla akustiska gitarr (drygt 40 år gammal) om jag inte hade min elgitarr inkopplad. Elgitarren är en Schecter Damien 6 jag fick julen 2009 som jag gillar oerhört mycket. Fast ibland är det skönt att spela utan att behöva koppla i förstärkaren och diverse kablar men då blir ju ljudnivån lite väl låg. Att spela unplugged på en elgitarr är inte optimalt i längden.

Så därför blev jag för en dryg månad sedan sugen på att skaffa mig en nylonsträngad gitarr. Jag är inte helt främmande för gitarrspelande men har ju mest spelat lite elgitarr under de senaste åren. Att plocka akustiska låtar är jag inte så bra på än. Det vill jag ju givetvis ändra på!

Budgeten lade jag över billig amatörnivå men under respektabel proffsnivå. Jag ville inte skaffa mig en billig kinesgitarr för 700 kr men heller inte en på tok för fin gitarr för flera tusen (tänk 10 000-kronorsklassen) om jag bara ska spela på den ibland och då mest för plinkandets skull.

I den lokala musikaffären fick jag tips om en svensktillverkad gitarr vid namn Swedtone, modell Palermo. Den kändes bra att hålla i och såg även fin och gedigen ut. Butiksägaren hade varit på platsbesök hos tillverkaren och då även specialbeställt ett par gitarrer med smalare hals för att det då ska vara enklare för elgitarrister att flytta över till akustiskt spelande. Jag valde den med smalare hals och den låter underbart.

Visserligen har jag inget att jämföra med hemma men jag är riktigt nöjd med ljudet den ger, resonansen och känslan av att spela på den. Luktar gott gör den också!

Jag köpte även till en tjockare gitarrväska (Ibanez) och ett paket strängar till elgitarren samt ett paket till den akustiska. Med 2 presentkort att använda hamnade slutkostnaden på ca 1700 kr varav gitarren ensamt kostade 2800 kr från början.

HQ