Svenska
Blog
Riddick: Escape From Butcher Bay påbörjat

Riddick: Escape From Butcher Bay påbörjat

Jag påbörjade min första genomspelning av spelet Riddick: Escape From Butcher Bay igår. Den remastrade versionen man fick med Riddick: Assault on Dark Athena.

Jag älskar Riddick-filmerna. Visst, det är absolut inte de bästa filmerna jag sett men de står sig ändå som klassiker i min filmhylla då de innehåller ren och skär Science Fiction-action. Vin Diesel porträtterar karaktären Riddick på ett så råbrutalt gött sätt som bara han kan. Hans röst, muskulösa kroppsbyggnad och attityd gör allt. En av, om inte den häftigaste antihjälten jag gillar.

Efter att ha kollat igenom Pitch Black, The Chronicles of Riddick & Riddick med min polare Johnny (första gången för honom, hundrade för mig) är det nu äntligen dags för mig att prova på spelen. Escape From Butcher Bay är ifrån 2004 men den remastrade versionen kom ut i samband med AoDA som släpptes 2009 så grafiken är faktiskt helt OK. Lite grötigt emellanåt men överlag en härligt klar bild som fortfarande påminner om den nostalgiska känslan spel från ps2-eran bringar. Jag spelade aldrig Xbox som spelet först kom till utan ägde istället en Playstation 2, därav referensen.

Jag har bara hunnit spela knappa timmen än så länge men har redan fått mersmak. Kontrollen känns lite annorlunda mot dagens spel, det känns verkligen som att man nästan släpar eller "lunkar" sig fram när man går. Inte som i vissa spel där man ur first person perspective nästan känner sig som en lätt svävande kamera ibland.
Att Vin Diesel gör rösten till Riddick är även viktigt. Hade någon annan fått jobbet att röstskådespela för denna antihjälte hade nog inte spelet fungerat. Alls. Under spelets intro såg jag även en hel del andra namn jag kände igen som fick mig att bre på smilbanden. Ron Perlman, John DiMaggio m.fl. Spelet lovar verkligen gott och jag ser fram emot att få njuta hela vägen och sedan kunna påbörja Assault on Dark Athena som även det fått god kritik vad jag har förstått.

HQ