Svenska
Blog
Den datoranimerade Tarkin funkar i Rogue One

Den datoranimerade Tarkin funkar i Rogue One

Så igår kom filmen äntligen på posten! Jag såg den på premiären i december på bio och även om vissa bitar kändes lite sega gick jag ändå ut ur salongen med ett leende på läpparna av en heltrevlig filmupplevelse.

Min mor däremot hade inte sett filmen ännu så jag var ganska nyfiken på att se hennes reaktion över filmen då hon själv också älskar Star Wars (och andra science fiction-filmer. För min mamma är cool).

Så hon satte igång filmen och lät den rulla och jag satt bredvid och småtittade också medan jag ibland sprang iväg och spelade lite Mass Effect: Andromeda. Just nu bor jag hos mina föräldrar temporärt då min lägenhet renoveras för stambyte en tid.

När filmen hade gått en stund och man börjat få se mer av Imperiet satte jag mig i soffan igen, väl medveten om att Grand Moff Tarking redan gjort entré i filmen. Vår följande konversation lät ungefär såhär:

Jag - Har du sett honom än?
Mamma - Vem då?
Jag - Han där, Tarkin. Generalen.
Mamma - Ja vadå?
Jag - Den skådespelaren har varit död i över 20 år. Han är helt datoranimerad.

Och precis där tappade min mamma hakan. För det såg faktiskt oerhört bra ut på TV. När jag såg filmen på bio syntes det direkt att Tarkin var datoranimerad men jag uppskattade faktiskt resultatet och kunde njuta av hans närvaro ändå. När filmen nu sågs på en 55" LED-TV i ett vardagsrum 3,5 meter bort smälte han in ännu bättre. Det ser faktiskt jäkligt bra ut.

Kanske inte lika bra som Gollum i The Hobbit men nästintill. Precis nyss såg jag ett klipp på youtube där regissören Gareth Edwards berättar om valet att göra Tarkin datoranimerad och att även de hade samma upplevelse med en assistent i teamet som under en visning där resultatet av ansiktsanimationen skulle utvärderas inte insåg vad produktionsfolket egentligen analyserade.

Och Leia såg också bra animerad ut. There, I said it!

https://www.youtube.com/watch?v=-GM5iagkZmo

HQ