Svenska
Blog

Vilka Switch-spel äger du?

Skrivet av Görta den 29 juni 2017 kl 02:17

Jag ligger här i sängen och känner mig lite tom inombords. Klockan är nästan två på natten på en vardagskväll, jag borde ha lagt mig för flera timmar sedan, men så har det inte sett ut under de senaste dygnen. Jag har nämligen äntligen fått tid att ägna mig ordentligt åt min kära Nintendo Switch, och därmed köpt på mig ett par mysiga lir. Och nu, när jag skurit upp den sista bossen i Specter of Torment, tänkte jag dels tjöta lite om de lir jag samlat på mig, dels be er på Gamereactor om några små tips. So here we go...

Shovel Knight: Specter of Torment

Jag fullkomligt älskade Shovel Knight när det kom till 3DS, men föll inte lika pladask för gratisexpansionen Plague of Shadows. Specter of Torment lös dock med precis samma briljans som grundspelet med snudd på perfekt bandesign, kontroll och unika idéer. Fyra och en halv timme tog det för mig att ta mig igenom det, och det var värt varenda en av de hundra kronorna jag fick punga ut, och mer därtill. Rekommenderas starkt.

Arms

Köpte mot bättre vetande Arms igår kväll, och blev snabbt besviken. Det kändes klumpigt, enformigt och inte alls som min typ av spel. Men efter några timmars envist spelande, mest för att ursäkta min ogenomtänkta investering, så klickade det. Ninjanissen Ninjaro blev räddningen, och nu känner jag att jag äntligen börjar hitta en rytm som funkar. Jag är fortfarande värdelös, men det ska det snart bli ändring på.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

45 timmar har jag enligt mitt Switch spenderat i den senaste inkarnaktionen av Hyrule, och jag känner nog att jag börjar längta därifrån. Ett enormt, välfyllt spel som underhöll mig under lång tid, men halvvägs in i min tredje Dungeon så orkade jag bara inte mer. Mitt liv har inte plats för ett sådant fritt spel som Zelda, och det kommer nog dröja länge innan jag plockar upp det igen.

Snipperclips

Känns som ett jättekul spel. Synd att sambon aldrig vill köra det.

Snake Pass

Köpte det på rea igår (den håller fortfarande på, hett tips), och det verkar riktigt mysigt. Bara spelat en bana hittills, och har kommit fram till att jag suger på att vara orm. Tror inte jag kommer spela det särskilt mycket innan jag tröttnat på Arms dock, men under långa tågresor så kommer det nog passa fint.

Nu väntar jag in Mario vs Rabbids, som jag tycker ser grymt kul ut. Switch klättrar stadigt på min favoritlista när det gäller konsoler, det är verkligen en trevlig maskin, men som det är nu så vet jag inte om det finns så många fler släppta spel att hänga i granen. Har du något tips på någon guldklimp jag missat? Tar gärna emot tips. :)

HQ
Beroende av ett spel?

Beroende av ett spel?

Skrivet av Görta den 22 januari 2017 kl 15:47

2016 var ett speciellt år för mig när det gäller spel. Jag har alltid varit en som gärna spelar många olika spel, allt från 70-timmars rollspel till ett tvåtimmarsspel som Her Story. Jag tycker mig har en ganska så bred smak och kan ha kul med de flesta sorters spel. Men i maj förra året släpptes förstapersonssjkutaren som petade ner Mass Effect 2 från toppen av min personliga favoritlista: Overwatch.

Från och med den 24:e maj i fjol tills idag så har jag spelat Overwatch nästan varenda dag. Ofta flera timmar mer än vad jag brukade lägga på andra lir. Och då all tid har gått åt till det så har andra spel blivit lidande. Jag har inte hunnit testa Blood and Wine, Civilization VI, Oxenfree, Superhot, Hitman, Super Paper Mario: Color Splash eller Stardew Valley. Inte heller har jag lagt den tid jag önskat på att utveckla mitt eget fritidsprojekt.

Overwatch äter upp all min tid, och jag har hittills inte lyckats ändra på det. Jag lovar mig att bara köra en halvtimme, tre timmar senare sitter jag kvar. Jag är inte bra på det här med att begränsa mig själv, så nu funderar jag på om det är dags att ta i med hårdhandskarna och helt enkelt avinstallera skiten...

... Fast jag kanske väntar till Year of the Rooster-eventet är över...

Vet inte varför jag kände att jag behövde skriva det här, men there you go.

HQ
Intressekoll: Pokémon-turnering?

Intressekoll: Pokémon-turnering?

Skrivet av Görta den 10 december 2016 kl 14:26

Ja, Pokémon Sun och Pokémon Moon släpptes ju för ett par veckor sedan, och fans världen över verkar vara ganska överens om att de är riktigt fina spel. Jag har själv haft ganska fullt upp med examensarbete (och Overwatch, host host), så har ännu inte hunnit med riktigt så mycket samlande och stridande som jag hade velat.

Däremot har jag för första gången på kanske tolv år spelat mot en kompis, och det gav mig verkligen blodad tand. Det var fantastiskt roligt, och bra mycket mer krävande än att spamma på med en och samma attack som i kampanjen. Så roligt att jag börjat fundera på om det skulle vara aktuellt med en liten turnering i goda vänners lag bland oss Gamereactor-läsare, över internet.

Hur och om det kommer funka beror ju på om det ens finns något intresse, men någon gång innan jul, på en helg, är väl värt att sikta på. Så vad sägs, är det värt ett försök eller är det här lilla initiativet dödfött?

Och förresten... igår kläckte jag en shiny Eevee. Oh yeah!

Har du hunnit spela Pokémon Go?

Skrivet av Görta den 7 juli 2016 kl 08:13

Jag tänkte vänta till den europeiska releasen, men i morse tog ha-begäret över, och jag laddade ned Pokémon Go från en annan tjänst än Google Play. Kändes lite shady, men whatever. Så nu har jag för första gången på länge tagit mig en morgonpromenix innan plugget, och har redan fångat mig ett par fickmonster.

En Squirtle inkapslades, följt av en Paras, en Spearow och en Nidoran. Processen som leder till ett fångat djur är simpel, traska runt med näsan i mobilen tills en figur dyker upp på skärmen. Tryck på den och börja lobba bollar. Jag undrar om det kommer krävas mer finess vid lite mer sällsynta monster, men det får vi se då.

Jag har även lokaliserat ett ännu inte intaget gym, så jag tänker strax bli Krokslätts Korskyrkas första gymledare. Tyvärr måste jag nå nivå 5 först, så jag hoppas ingen smiter före. Tyvärr så ligger servrarna just nu nere, så min promenad avrundades lite tidigare än vad som var tänkt.

Jag har ingen aning om hur det kommer bli med spelets hållbarhet, och hur förödande microtransaktionerna kommer vara, men hittills har jag roligt. Det fick mig att släpa mig upp ur sängen och gå ut och röra på mig, och det ledde mig till platser i mitt närområde som jag faktiskt inte kände till. En liten upptäcktsfärd helt enkelt.

Nåväl. Jag tar och käkar lite frukost, men så fort servrarna är igång så ska jag ge mig ut igen. Har du hunnit spela något eller väntar du till den europeiska releasen?

Blizzard teasar om ny Overwatch-karaktär!

Blizzard teasar om ny Overwatch-karaktär!

Skrivet av Görta den 6 juli 2016 kl 19:38

Japp, jag är fortfarande fast i Overwatch-träsket och älskar det. Nu ser det ut som att den beryktade Sombra faktiskt är på väg, i alla fall att döma av vad Blizzard just skickade upp på sin Facebook. En bild på ett krypskyttegevär, särskilt designad att användas av sjukvårdare.

Det här passar ju in på den här Pharahs mystiska moder. Man har tidigare i stort sett vetat att denne skulle vara support, namnet Sombra dyker upp på flera av banorna, och vi har ju faktiskt inte så många av vare sig support-karaktärer eller krypskyttar.

Spännande, minst sagt. Själv är jag usel som krypskytt men älskar att spela support, så ska bli kul att se om hon kan vara något för mig.