Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Tur eller skicklighet?

Tur eller skicklighet?

Skrivet av Habbuten den 16 maj 2018 kl 21:01
This post is tagged as: filosofi, livet

När man filosoferar över Livet och vilka vägar som leder till olika lärdomar, personer, erfarenheter och platser man aldrig trodde man skulle hamna på.

Med risk för att detta blogginlägg blir lite rörigt vill jag bara vädra mina tankar lite. Livet händer ju hela tiden och tvingar oss framåt vare sig vi vill eller inte. Dessutom blir vi inslängda i olika utmaningar som ska lösas, hanteras eller undvikas. Hur du övervinner dina utmaningar beror kanske på om du har turen på din sida eller är skicklig nog att ta dig igenom dem ändå.

Jag har själv alltid ansett mig ha mycket tur i mitt liv. Men även en hel del otur. För att göra en lång historia kort fick jag en livskris i mina tonår som resulterade i kraftig övervikt. Den kraftiga övervikten är borta men vikt och mat kommer alltid vara ett känsligt ämne för mig. Hur kan jag då anse mig själv ha haft tur? Svaret är enkelt: för att jag är lycklig där jag befinner mig i Livet idag.

Och jag är lycklig för att jag har lärt mig av mina erfarenheter, accepterat (till stor del) den jag är och min dröm om att i framtiden få bilda min egna familj har gått i uppfyllelse. Vad mer kan man begära?

Det är svårt och skriva ner allt i ett enkelt blogginlägg om vad det innebär att Leva för det innefattar så oerhört mycket: glädje, sorg, ilska, vänner, kärlek, familj, karriär. Även Döden är ett kapitel för sig. Jag har tänkt många gånger att om jag fick leva mitt liv igen: skulle jag göra samma val då som har lett mig dit jag är idag? Intressant tankeställare.

Jag vill avslutningsvis skriva den dikt om lycka som står på mitt krypin: Lycka är att minnas gårdagen, drömma om morgondagen, och att leva idag.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Resa med bebis

Resa med bebis

Skrivet av Habbuten den 29 januari 2018 kl 14:35
This post is tagged as: resa, familj

Det kräver logistik och planering på en helt ny nivå än på tidigare gjorda resor.

Alltid när man är ute på diverse äventyr (oavsett längd och destination) så är det mycket man ska ha med sig och risken för att glömma att ta med sig något vitalt är alltid överhängande. När det gäller att resa med barn så krävs det en planering som heter duga. Det kan kosta en hel del extra om man måste köpa/hyra på plats.

Vårt äventyr den här gången gick upp till Kiruna, där jag har släkt. På grund av avståndet träffar man inte släkten däruppe så ofta så det var roligt att komma upp igen. Men vi råkade visst tajma in den veckan där det var som kallast, mellan 20-28 minusgrader, och när till och med lokalbefolkningen tycker att det är kallt då är det kallt helt enkelt.Jag tror vi frös näshåren av oss några gånger.

I vilket fall som helst så hade vi det rätt bra ändå. Det blev inte riktigt som planerat då det var strul med bland annat vilka datum vi skulle resa och lite annat men allt löste sig fint i slutändan. Vi fick låna min kusins gamla barnvagn och min morbror hyrde en bilbarnstol så vi slapp ta med det också, väldigt smidigt.

Aurora fick under den här veckan vi var borta uppleva en hel del saker för första gången som till exempel:

*första flygturen
*första hotellvistelsen
*första spa upplevelsen
*första besöket på ishotellet i Jukkasjärvi
*och ja, första riktiga kylan och snö


På hemresedagen fyllde dessutom vår lilla älskling 8 månader. En världsvan liten tös. För att summera resan så gick det över förväntan och jag ser fram emot fler kommande äventyr med min lilla familj. Vad är ditt bästa reseminne/berättelse?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Gott Nytt År

Gott Nytt År

Skrivet av Habbuten den 30 december 2017 kl 23:31
This post is tagged as: livet, nytt år

Och god fortsättning på det nya året såklart.

Liten summering av 2017:
En kär familjemedlem förlorade kampen mot cancer (efter att redan ha kämpat mot sjukdomen en gång). Min syster flyttade ihop med sin kille, äntligen. Men det bästa på hela året är att jag och min pojkvän blev föräldrar till en liten fantastisk dotter och vi är så evigt tacksamma. Hon är vårt lilla underverk och hon berikar oss med så mycket kärlek och glädje. Vår älskade lilla solstråle.

Förhoppningar inför 2018:
Fortsätta vara glad och tacksam över det liv vi har och lever, må bra, njuta till max och se till att varje dag räknas. Det här lät säkert lite klyschigt men jag börjar inse att för varje år som går är man lite närmare slutet så att säga. Och Livet kan vända snabbt.

Nyårslöfte? Det får jag återkomma med.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Backpacker - på telefonen

Backpacker - på telefonen

Skrivet av Habbuten den 6 december 2017 kl 11:33
This post is tagged as: spel, telefon, dator

Åååh, det tyckte jag var så himla roligt när jag i mina ungdomsår satt och nötade spelet framför datorn. Men på den tiden var det såklart annorlunda. Man kunde resa vart man ville, jag behövde inte lägga riktiga pengar på spelet och det dök inte heller upp reklamsnuttar var och varannan minut.

Sen jag blev mamma för ett halvår sedan har min dator fått stå i skymundan. Visst sitter jag där titt som tätt men det blir inte som förut. Inte ännu iallafall. Min dotter kommer alltid i första hand. Sen beror det mycket på vilka rutiner man har och andra omständigheter som gör, att iallafall jag, sitter mindre vid datorn numera. Än så länge är det därför smidigast att spela på telefonen då jag alltid har den med mig.

Men oj, vad mycket batteri och utrymme på telefonen det tar. Hade tre spel som jag spelade (Angry Birds, Clash of Clans, BackPacker) men var tvungen och radera ett då det kändes som om telefonen jämt var på laddning. Det är den förvisso fortfarande men inte lika mycket och nu kan jag istället lägga mer fokus på Backpacker. Som jag har saknat det spelet!

Fast jag vidhåller fortfarande det jag skrev i början, Backpacker är inte som det var förr, på datorn. Har ni spelat det och vad är era åsikter?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Angry birds 2

Angry birds 2

Skrivet av Habbuten den 30 september 2017 kl 12:37
This post is tagged as: spel, föräldrar, vardag, familj

Det spelet har jag verkligen fastnat för!

Som många nya föräldrar säkert känner igen så blir vardagen efter man har fått barn annorlunda jämfört med hur det var innan. Rutinerna ändras, man får tänka om, alla aktiviteter tar nästan dubbelt så lång tid då man måste tänka på den nya lilla människan i familjen. Man får planera sin vardag på ett annat sätt helt enkelt. Men bara positivt såklart.

Och jag kan säga att som ny förälder (sen ca fyra månader tillbaka) har vi äntligen fått stabila rutiner på våra vardagar. Min dotter Aurora är vaken mestadels av dagen men sover desto mer på natten. På kvällen lägger vi henne ca 19.30 och sen sover hon till ca 7.30 dagen efter med undantag för nattamningen.

Vilket betyder att jag äntligen kanske kan börja spela vid datorn igen som jag har längtat efter. Förstå mig rätt, jag älskar att vara med min dotter och att vara mammaledig men det är det här med att planera sin vardag annorlunda. Vissa saker går helt enkelt lättare och snabbare att göra utan barn. Hittills har jag inte spelat vid datorn utan det har varit telefonen som stått i fokus vad gäller spelandet.

Jag har fastnat för Angry Birds 2. Såg nämligen filmen Angry birds och har inte spelat det spelet på hur länge som helst och så upptäckte jag att det finns en uppföljare till det första Angry Birds. Fast egentligen ljuger jag nu så det står härliga till för går man in på App-Store så finns det ungefär 10 olika versioner av spelet, Det roligaste med 2an är att man kan spela mot andra spelare online. Hur kul som helst. Vad tycker ni om Angry Birds spelen?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus