Svenska
Blog
Matälskare! (or not?)

Matälskare! (or not?)

Skrivet av Habbuten den 27 november 2010 kl 15:56

Jo, jag är en matälskare. Helt klart!
Mat är bland det bästa som finns faktiskt.
Och dessutom en av de få saker som min hjärna KONSTANT tänker på.

Jag har precis ätit några smörgåsar. En timme senare är jag hungrig igen och undrar: "När får jag äta?"
Men då använder jag ordet HUNGRIG i dess mest vida och abstrakta bemärkelse då jag vet att jag egentligen inte ÄR hungrig utan det är bara min hjärna som strävar efter att uppnå en viss känsla.

Jag tycker bara det är så skönt och tugga maten för att sen känna hur den glider ner så käckt o landar i magen. Och det är denna känsla som jag strävar efter att uppnå fleeeera gånger om dagen.

Därför existerar det inte på min världskarta att höra folk som säger att jag har "glömt" och äta idag. Hur fan kan man GLÖMMA att äta??!?!?? Herregud, det är bland den bästa känslan som finns att känna hur maten bara slinker ner så trevligt i magsäcken. (i mina ögon iaf)
Och för att inte tala om smaklökarnas betydelse!!

Denna inställning (och känsla som jag vill uppnå) har dock gett mig vissa ätstörningar. Inte helt otippat förstås. Jag har en förmåga att äta en hel del och det påverkar givetvis vikten (trots att jag rör på mig dagligen, i jobbet och på träningen). Det är dessutom svårt att gå ner i vikt när man hela tiden vill äta, det finns ju så mycket mer med hela konceptet mat än att bara äta den. Man ska inte bara äta, det gäller ju att äta Rätt också plus allt vad det innebär.

I vilket fall så efter en måltid när jag visste att jag hade ätit för mycket kunde jag känna ett stort obehag av att magsäcken var totalt sprängfylld. Det gav mig enormt dåligt samvete som resluterade i att jag gick till toaletten(iallafall förr i tiden var det så) för att SPY upp allting. Enbart för att kunna göra om alltihop direkt efteråt. (sjukligt, jag vet)

Nuförtiden äter jag aldrig så mycket att jag behöver gå till toaletten för att lösa mitt problem utan jag hejdar mig själv innan och försöker tänka på hur mycket portioner jag äter och HUR OFTA jag äter.

Inte helt lätt alla gånger.

Men så är det iallafall. Hur har ni det med era matvanor?

KOM NU INTE och säg att ni också är sådana personer som "glömmer av" att äta eller bara äter för att stilla det fysiska behovet av näring?? :P Mat som är så gott!!

Dela med er av era tankar och funderingar kring denna vetenskap =)

HQ