Svenska
Blog
Disney klassiker - min absoluta favorit!

Disney klassiker - min absoluta favorit!

Skrivet av Habbuten den 1 augusti 2011 kl 14:53

Äntligen är den här. Min absoluta favorit film bland disney klassikerna! Finns ingenting som jag inte gillar med den. Därfär är filmen av uppenbara skäl överst på listan.

OBSERVERA! Varning för ev spoilers!


nr 1) Den lilla sjöjungfrun

En helt klart älskvärd film och den bästa jag vet. Har alltid varit förtjust i havet och alla dess underbara miljöer. Hade gärna besökt Stora Barriärrevet men det får kanske bli längre fram i livet. Men för att återgå till den aktuella filmen så är det kanske inte så konstigt att jag därför har valt denna som min favorit. Ariel, till hälften fisk och till hälften människa var någon jag beundrade, hon kunde ju vara under vatten utan syrgas tub! Spoiler:Jag ville så gärna bli en sjöjungfru när jag var liten att mamma sydde en stjärtfena till mig som jag kunde ha att plaska med när jag badade i badkaret. (jag var väl ca 7 år då)

Blunder och Sebastian är Ariels vänner och följer med på alla hennes äventyr (finns även en serie med den lilla sjöjungfrun) Kung Triton älskar Ariel över allt men är rädd att hon ska fastna i människornas fisknät. Någonting som inte alls bekymrar Ariel då hon blir förälskad i prins Erik. Och vilken kärleks historia. Som de flesta av er säkert redan vet är jag en hopplös romantiker och jag blir alldeles knä svag över deras kärlek. Tror dessutom att Den lilla sjöjungfrun var den första filmen jag fick som barn.

Och slutet av den här filmen ska vi inte ens prata om. Jag älskar det! Scenerna i slutet när hon kommer upp från havet och in i prinsens armar är så man smälter. Att hon dessutom säger "Jag älskar dig, pappa!" på båten när de har gift sig blir jag nästan helt salig av.

Jag kan rabbla upp ytterligare 10 000 anledningar till varför jag älskar den här filmen men då skulle jag sitta här med en hel roman till slut. Så det är bara att konstatera: Den lilla sjöjungfrun är och kommer alltid att förbli min favorit!

HQ