Svenska
Blog
Suicide Squad - filmen (spoilerfri)

Suicide Squad - filmen (spoilerfri)

Skrivet av Habbuten den 5 augusti 2016 kl 16:55

Då har man äntligen sett filmen. Det blev inte på premiärdagen som jag hade hoppats men nära nog. Nu till mina tankar och funderingar kring bio upplevelsen.

Det ska för det första sägas att när jag var liten tyckte jag väldigt mycket om den tecknade Batman serien som gick på TV och särskilt om Jokern och Harley Quinn var med. De gamla Batman filmerna var jag måttligt förtjust i. Såvida inte Jokern var med förstås. Jack Nicholson var okej i sin roll men han kunde inte (i mina ögon) mäta sig med Heath Ledgers tolkning. Helt enastående. Fantastisk!

Det gjorde mig därför lite smått besviken över att inte få se mer av Jared Letos karaktär. Och han gjorde för övrigt en imponerande tolkning av Jokern. Så varför skulle han då ha så få scener? Av någon anledning fick jag för mig att han skulle ha en mer ledande roll i själva squaden. Men icke. Blev däremot positivt överraskad av Harley Quinn. Kommer bara ihåg den tecknade versionen så det var uppfriskande att se henne i en live-action-film.

Suicide Squad blev därför inte riktigt som jag tänkte mig. Jag blev inte besviken men å andra sidan blev jag inte tagen med storm heller. Hade velat veta mer om bakgrundshistorian för de övriga karaktärerna i gruppen. Lite tråkigt också att humorn i filmen kändes ganska krystad. Med skurkar i all ära så tycker jag ändå att filmen är mer bra än dålig. Om det skulle bli en uppföljare så är iallafall jag hoppfull. Vad är din tankar om filmen?

HQ