Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
THE FREEDOM CHRONICLES

THE FREEDOM CHRONICLES

Skrivet av hadjy den 4 juli 2018 kl 19:21

Godkväll vänner och kamrater!
Som den sanna Wolfenstein-fanatikern jag är så har jag nu köpt och spelat genom alla dlc som släpptes till det senaste spelet The New Colossus under namnet The Freedom Chronicles. I dessa får vi en ny syn på ockupationen av USA och inte minst kampen mot nazisterna genom ögonen på tre olika protagonister.
Vi har fotbollsspelaren Gunslinger Joe, den hemliga brittiska agenten Silent Death och den gamle ärrade militären Captain Wilkins. Det blir lika men samtidigt olika äventyr.

Först ut är Gunslinger Joe.

Joe har svart hud och om du känner till något om nazismen så vet du att detta automatiskt diskvalificerar honom från att få några julklappar av regimen. Faktum är att han inte ens står med på julklappslistan. Faktum ÄR att han är en undermänniska! Slödder som enligt nazisterna knappt är att likställa med det svarta luddret man får på fötterna av nya strumpor.
Vad han däremot duger till är att experimentera med och när vi slängs in i handlingen så har Joe gått haywire mot nazzarna på en riggad fotbollsmatch och därför fått den mycket tveksamma äran att bli utvald för mänskliga experiment.
Dags att fly och mörda nazister!

Joe's lilla äventyr är ren röjaction av typen som finns i huvudspelet. Visst finns det utrymme för att smyga, speciellt när någon av dom retliga, anmälningsbenägna officerarna finns i närheten men det slutar så gott som alltid med ALARM!!!! och masslakt.
Någonstans därinne finns en historia om en bortförd fader som ska hittas men det är knappast nåt man bryr sig om utan full fokus på våld är grejen här.

Desto mer intressant är då historien om Silent Death och hennes törst efter blodig hämnd på nazikräken som torterade och mördade hennes karl.
När vi kliver i hennes skor så är det plötsligt smyga och ninja som gäller, hon har en förmåga att ta sig fram och gömma sig i väldigt små utrymmen, och det hela blir betydligt mer spännande än råröjet med Joe. Nu är jag ett stort fan av denna sortens spel som Splinter Cell och Dishonored och finner stor tillfredsställelse i känslan av att mörda mina motståndare en efter en. Ljudlöst. Så därför blir min karriär som Silent Death den mest minnesvärda och roligaste av dom tre.
Jag gillar henne verkligen och har inget emot att få se mer av henne i framtiden.

Det sista äventyret tacklar vi som Captain Wilkins och hans kamp för att inte nazisterna ska få igång sin fruktansvärda solkanon. Tänk er Dödsstjärnan Light och riktad mot missbehagliga samhällen på jorden.
Detta är en actionfest av samma typ som den vi upplever med Joe. Full fart framåt och ös bly över kräken! Det är roligt och tajt med snorbra kontroll, precis som dom bägge övriga, men i likhet med Joe så är knappast Wilkins och hans öden och äventyr något du kommer att komma ihåg om ett år.

Så är The Freedom Chronicles värt investeringen? Absolut, det tycker jag. Du får ett riktigt bra äventyr med Silent Death och två gedigna med Joe och Wilkins. Visst kan man väl gnälla lite över längden, alla tre kan man säkert köra genom på 90 minuter styck om man vill, men dom ger oss samtidigt en ny vinkel på den sköna spelvärlden som är Wolfenstein.
Så köp för tusan.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
75 TUM KÄRLEK

75 TUM KÄRLEK

Skrivet av hadjy den 26 juni 2018 kl 23:17

Jadå. Idag var det dags. Jag packade in min far, som bärhjälp, och junior i min väl tilltagna Jeep Grand Cherokee och körde till Kristianstad för att hämta mitt nya monster till teve!

"Hahaha!" skrattade jag som en riktig superskurk. "I den här bilen får jag in vilket paket som helst!" Men så var det inte.
När Hjälpredare Rödtopp kom utknuffandes med emballaget så var det bara att erkänna sig besegrad. Hilfe hyrsläp!
Men det gjorde absolut ingenting. Jag var på väg hem med en ny teve och dreglet rann så jag fick torka mig och händerna skakade så jag knappt kunde hålla mig på vägen.

Vi bar in pingisbordet, lyfte undan min 65-tummare som plötsligt blivit degraderad till dvärg, och monterade upp le monsteur.

Jadumilde.

Jag har haft igång den några timmar nu och bara skrapat lite på inställningarna. Jag har fått igång HDR-läget och bytt bildläge från Standard till Film till Standard igen då mina ögon verkar föredra det. Det finns massor av pill kvar att syssla med.
Borta är ju tyvärr tiden då man köpte en teve och plug and play liksom.

Spelen jag hunnit prova är Fortnite och Wolfenstein The New Colossus, båda på Xbox One X. Dom flyter på bra och har fantastisk färgsättning men the real dealmaker just nu är såklart storleken. Den spelar verkligen roll. Jag sitter 2.5 meter från teven och tro mig när jag säger att man får en helt ny inblick i hur nazistinälvor ser ut! Jisses.

Två filmer har också hunnits med, Oblivion och Sicario och båda från finfina 4K-skivor. Magiskt. Färgerna är helt fantastiska, ljuset likaså. Det blir svårt att gå tillbaka till vanlig blu ray nu men tydligen ska teven skala upp dom hyfsat bra. Får se hur det blir med det. Fotot ovan är från just Oblivion men det gör det knappast rättvisa. Speciellt inte här, där det blir nedskalat. Men förhoppningsvis kanske ni får lite hum om hur det ska se ut.

Som jag skrev igår så är det alltid svårt att vara objektiv när man fått efterlängtad ny teknik. Man har liksom The Kristet Utseende.
Men nu är den ju i princip fresh out of the box så kvalitén kommer bara att bli bättre ju mer jag lär mig pilla med inställningarna. Jag är helt enkelt galet nöjd!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
NY TEVE!

NY TEVE!

Skrivet av hadjy den 25 juni 2018 kl 17:35

Efter att jag införskaffat min Xbox One X så började jag reta mig på att jag har en 4k-teve men ingen HDR. Och vi vet alla hur det slutar när en sån tanke väl har placerat sig i skallen.
Iväg till Elgiganten!

Så det blev en Samsung 75-tummare med HDR så man kan sova lugnt igen. Min gamla teve sålde jag på tre minuter och med tanke på storleken på denna nya så tänker jag sälja min projje och duken också. Sen har jag knappt betalt nåt för den nye!

Priset är 18995 och den är knappast Samsungs toppmodell men för det priset får den vara jääääävligt dålig om jag inte ska tycka den är bra. Jag hämtar den imorrn och hoppas lådan går in i bilen.
Återkommer när jag testat upp den.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
XBOX ER BÄST!

XBOX ER BÄST!

Skrivet av hadjy den 23 juni 2018 kl 16:36

Jag är abselut inge fanboj eller så men typ xboxen är ju bara bäst va!ingen annan konsolen är så bra som xboxet jag har vid min teve på bilden ovan
ser ni xboxen som är bräve min teven den är fin den

Såna pleystetions fanboys är bara så typ pattetiska som alltid ska typ vara bara bäst med sin skitkonsolen som den sony är
Jag är abselutt inget fanboj men xboxen är bara så mycket braigare än alla dum andra konsållerna för dom är baraa skit ju

Det finnns ju inga spil till plajstätion å den där nintemdo ju! Å dom som fins är ju bara typ bajs ju! Jag är abselut inge fanboj meb xboxet är så bäst bara! Ha det alka!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
NÅGRA VECKOR MED XBOX ONE X

NÅGRA VECKOR MED XBOX ONE X

Skrivet av hadjy den 19 juni 2018 kl 19:44

Ja, minsann. Då har man haft sin Xbox One X i några veckor och det har blivit dags att sammanfatta intrycken.

Jag kör på en 65-tums LG 4K-teve och ett jävligt fett hemmabiosystem med Atmos. Dock har jag inte fått upp högtalarna i taket än, ett projekt jag skulle varit färdig med redan i vintras. Men, men. "Skynda långsamt är lagom fort" säger Skalman och jag kan bara hålla med.

Vi kan väl börja med det uppenbara, grafiken. Ja, det är ett jäkla lyft med rätt spel men även överlag märks en markant skillnad. Mycket mer än med PS4 Pro som ju också står parkerad under teven. Sonen lirar Fortnite och jag måste erkänna att jag tappade hakan lite grann när jag såg det första gången. Skillnaden mot vanliga Xbox One är....slående. Som ett nytt spel, grafiskt.
Sen ska vi ju inte prata om rena dedikerade spel som Halo 5 osv men nåt annat hade ju å andra sidan varit skandal.
Riktigt läckert!

Det andra är just ljudet. Jag tyckte redan med gamla Xbox One att det var bättre tryck än hos konkurrenterna men här är det ordentlig skillnad. Som en jämförelse brukar jag köra med nivå 25 på förstärkaren när det liras Playstation men med One X får jag ofta skruva ner till 18. Det är mer stake helt enkelt.

Som 4K-spelare sköter den sitt jobb med bravur även om den säkert inte är i klass med Oppo's 203 eller andra mer high end-spelare.

Finns det inget dåligt? Såklart!

Tiden det tar att installera spelen har knappast förbättrats utan är samma långsamma tuggande som vanligt. Nu har jag iofs bara trådlöst wifi men det är ändå uppe på 25 mbit i sekunden emellanåt men det hjälps inte. Det är bara att sätta igång installationen innan man går och lägger sig och hoppas på att det är klart när man vaknar.

Annars är det en sjuhelvetes snygg konsol som utstrålar råstyrka, en råstyrka som verkligen finns där, och jag kan inte annat än rekommendera den till alla oss spelfanatiker.

Och handkontrollen är som vanligt gudomlig.

Hej svejs!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus