Svenska

UNCHARTED DA MOVIE

Pukor och trumpeter! Igår var det dags! Jag, sonen och 40 fjortisbrudar parkerade oss i vår lokala, nyrenoverade och underbara bio för att äntligen få se den ständigt försenade Uncharted.

Det är ett härligt och mustigt popcorn/matinéäventyr av den gamla skolan, ett sånt där man bara slänger igång hemma för några timmars underhållning och verklighetsflykt.

Jag var livrädd för att jag skulle avsky Tom Holland som Nathan, speciellt efter den magiska kortfilmen med Nathan Fillion som kom 2018. Den ser du här; https://youtu.be/v5CZQpqF_74

Fillion är liksom mannen som Naughty Dog har byggt hela Nathan Drake på, både utseende och utstrålning.

Men icke! Efter en stund funderar man inte på det längre utan hjärnan har köpt att Tom ÄR Nathan. Mark Wahlberg är en yngre version av Victor "Goddamn" Sullivan och visst saknar man mustaschen men charmen är där.

Storymässigt är det inget att orda om. Grabbsen letar efter en jätteskatt som sjöfararen Magellan ska ha gömt och letandet tar dom runt världen som i den bästa av Bond. Chloe dyker upp och hjälper och stjälper, det är en Antonio Banderas i en härlig skurkroll och det är action, action, action.

Av en film baserad på en spelserie som Uncharted begär jag inga djupa, psykologiska analyser eller dramatiska kammarspel. Jag vill ha snygg action, exotiska miljöer, skatter, humor och värme. Jag vill ha Indiana Jones och Errol Flynn.

Där levererar filmen och den är ett gjutet köp på 4K UHD till hemmabion!

7.5 mustiga Magellanskepp av 10

HQ