Svenska
ORÖRD VILDMARK

ORÖRD VILDMARK

Har ni inte sovit er igenom nyheterna den senaste månaden så vet ni att det har skett en oljekatastrof här ute i viken. En färja från TT-Line gjorde bort sig fullständigt, körde på grund och läckte ut minst 150 000 liter förbjuden olja. Det är ett totalt clusterfuck.

Saneringen har gjort att det numera är förbjudet att gå längs havet här hemma men nu när det otroligt nog har blivit vinter här i Blekinge så har isen och kylan gjort att det har fått, hehehe, läggas på is tills temperaturen stiger.

Så idag vandrade jag uppe på berget. Det har inte varit en mänsklig själ borta i naturreservatet på över en månad och på den lilla, korta tiden så har djuren hunnit ta över. Så snabbt går det alltså.

När jag hade gått hundra meter så stod jag öga mot öga med två rådjur som stirrade och undrade vad fan jag gjorde där. En räv och två harar hann jag också med. Djurspår i snön överallt. Det hela var väldigt, väldigt häftigt. Allt på bara en månad alltså.

Jag läste nånstans att om alla hade flyttat ut från Stockholm imorgon, varenda en, så hade det tagit 200 år och sen hade man inte sett stan längre då naturen hade tagit över med växtlighet osv.

Jag betvivlar inte det alls.

HQ