Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands /
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Jag har sett The Last Jedi (spoilerfritt)

Det fick lov att bli en tidig visning idag. Dum som jag var räknade jag inte med att Växjös invånare skulle ta upp alla platser under kvällens visningar och givetvis ville jag undvika att se filmen i 3D. Klockan 11.00 fick det lov att bli och jag har precis kommit hem och tänkte väldigt kort skriva vad jag tyckte om filmen (helt spoilerfritt).

Jag älskade Star Wars: The Force Awakens och såg därför rysligt mycket fram emot The Last Jedi. Jag kan däremot inte säga att jag älskade episod åtta lika mycket, tyvärr. Jag måste dock påpeka redan nu att det inte är en dålig film. Långt ifrån. Berättelsen utvecklar sig på ett sätt som jag fullkomligt älskade och att äntligen få se mer av Luke Skywalker är underbart. De nya karaktärerna som presenteras är jag tyvärr inte lika förtjust i och anser att en del av dem känns onödiga. Benicio del Toros karaktär är hur som helst fantastisk, det kan jag lova.

Filmens längd är även den för lång och fastän de sista 30 minuterna innehåller många tillfredsställande scener måste jag erkänna att jag gärna hade sett att filmen varit 20-30 minuter kortare. De scener som var alldeles fantastiska framåt slutet hade kunnat bakas in tidigare och som André redan påpekat känns det bitvis utdraget. För att hålla blogginlägget spoilerfritt stoppar jag mig själv där men ser gladeligen fram emot att diskutera filmens innehåll mer när fler hunnit kika på filmen.

Betyg: 7/10

Och just det! Jag avskyr porgs.

Fredagstipset (133)

This post is tagged as: Fredagstipset

Nu har vi klivit in i december och julen kommer bara närmare och närmare. Detta medför naturligtvis också en del stress när julklappar ska inhandlas och sista skolarbeten ska skrivas. Därför passar ju fredagstipset alldeles utmärkt in. Till dig som läser önskar jag en trevlig helg!

Animal House

Det måste ha känts surt när Kevin Bacon gjorde sin filmdebut men inte fick se den med resten av skådespelarna då ingen trodde att han var med i filmen. Animal House är en underbart härlig film som handlar om ett gäng killar på college som prioriteras festandet framför studierna. Filmen har egentligen ingen handling utan vi får mer eller mindre bara följa gänget under deras fester. Fastän lövtunn handling är filmens drivkraft den klockrena komedin som ständigt får en att dra på smilbanden.

Detta kan mycket väl vara det bästa som John Landis regisserat. Filmen innehåller massor med minnesvärda karaktärer och stunder. Den största stjärnan är naturligtvis John Belushi och jag skrattar jämt åt cafeteria-scenen där han fullkomligt öser på sin bricka med mat (stod ej i manus) för att sedan sätta sig hos kamraterna och spotta mat över dem. Sedan har vi den fenomenala sekvensen där studenterna besöker en pub som enbart mörkhyade personer hänger på. Animal House är minsann en pärla som jag starkt rekommenderar dig att se.

Jag avskyr designen i Marvel vs Capcom: Infinite

This post is tagged as: Marvel

Jag har aldrig varit ett särskilt stort fan av Marvel vs Capcom-serien. Jag har dock tillbringat en hel del timmar tillsammans med den senaste titeln i serien (som är helt okej). Att någon gång ibland ta en match online är ganska skoj men tyvärr finns det för mycket med spelet jag hatar. Storyn är en enda stor axelryckning, röstskådespelet är under all kritik men framför allt är designen hemsk.

Captain America är främst den karaktär vars design jag inte tål. Han är onödigt muskulös och hans ansiktsuttryck ser ut som att han precis gjort nummer två i sin dräkt samtidigt som han blir förhörd och måste se dödsseriös ut. Captain Marvel ser inte klok ut hon heller. Hennes ansikte ser mer eller mindre ut att tillhöra en femtonåring.

Anledningen till att jag skrev denna blogg så här sent är dock inte på grund av karaktärsdesignen utan den groteska karaktärsmenyn. Sedan de senaste karaktärerna släpptes i tisdags ser avgränsningen mellan Capcom- och Marvel-karaktärer numera superdum ut. Detta eftersom man släppt en fyra karaktärer från Marvel och två från Capcom. Startar man spelet nu hittar man Winter Soldier under Haggar vilket är Capcoms sida. Jag kan inte begripa varför man inte bara möblerade om karaktärsmenyn för att få det att se bättre ut.

Tårtgeneralen

Som Kim redan påpekat är Filip och Fredrik en skön duo. Jag har många gånger skrattat högt åt deras legendariska möte med Golge Jacobsson, killen som precis har tagit körkort och mannen som drar bilar med hjälp av sin penis. Jag gillar även delar av deras podcast men får ibland ta pauser eftersom det lätt kan bli för gapigt och stressigt. Men jag gillar dem ändå och har länge sett fram emot att se något från deras kommande filmatisering av Tårtgeneralen.

Trailern släpptes nu i veckan och jag vet väl inte riktigt vad jag ska tycka. Jag fylls inte alls med längtan efter den och det känns på förhand som att den kan bli lika trist som Hundraåringen. Ändå gillar jag det vi ser av Mikael Persbrandt i rollen som Hasse P och jag älskar slutet av trailern.

- Inte ens Carola drog tiotusen.
- Nej, men så är hon ingen smörgåstårta heller. Detta sagt med all respekt.

Länk till Tårtgeneralen!

Fredagstipset (132)

This post is tagged as: Fredagstipset

Ytterligare en fredag är kommen vilket jag firat genom härligt glögghäng framför brasan. Första advent är snart här och det märks att filmsuget i soffan ökar så här i vinterkylan. Som vanligt är det dags för fredagstips och jag vill önska dig som läser en riktigt trevlig helg och första advent!

Doomsday Clock

Det var länge sen jag såg fram emot en serietidningsrelease så här mycket. Som du kanske redan vet är jag tokförälskad i Watchmen. Både serietidningen och filmen är två mästerverk och därför kunde jag inte vara annat en spänd på vad DC kokat ihop i deras nya serie som ger Watchmen liv igen. Har du missat de två numren vid namn The Button från DC Comics rekommenderar jag starkt att läsa dem först då det är först här som Watchmen beblandas med Batman och resten av världen.

Det största fokuset i Doomsday Clock ligger på Watchmens värld. Rorschach är tillbaka och vi vet inte riktigt hur det går ihop sig. Han jobbar igen men vad exakt som uppdraget går ut på är något vi ännu inte vet. Första numret introducerar dock en fruktansvärt intressant start där vi även får ta del av Superman som drömmer ordentliga mardrömmar som antyder att något särskilt är på väg att inträffa. Denna tidning får du inte missa eftersom det slår ihop hjältarna från DC Comics med Watchmen!