Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Sugen på Thor: Ragnarok? Då ska du se dessa filmer!

Det är mindre än en vecka till premiären av Thor: Ragnarok. En film som på förhand ser ut att bli riktigt underhållande. Samtidigt förvånar detta inte mig då jag varit positivt inställd till den ända sen Taika Waititi klev ombord. Frågar du mig är detta en av de bästa komediregissörerna som vandrat i ett par skor. Om inte den bästa, till och med. Är du nyfiken på filmen rekommenderar jag att du spanar in några av dessa filmer.

Boy
Vi får följa en 11-årig pojke som kallar sig själv för Boy i Nya Zeeland år 1984. Hans pappa har han aldrig lärt känna men får nu chansen att göra det och eftersom han inte är en särskilt bra fadersfigur blir det en rolig upplevelse att ta del utav. Boy är även ett stort fan av Michael Jackson och vi bjuds därmed på en hel del roliga grejer baserat på honom, bland annat en egen version av musikvideon Thriller.

Kritikerna hyllade filmen när den väl kom och jag kan inte göra annat än att hylla den heller. Boy bjuder alltid på det mest oväntade och knasigaste som gör filmen fantastiskt rolig. En solklar rekommendation inför Thor.

Hunt for the Wilderpeople
Filmen handlar om den rebelliska pojken Ricky som gått från fosterfamilj till fosterfamilj. Till slut hamnar han hos två mycket speciella personer som han fattar tycke för. Utan att gå in på spoilerterritorium så försvinner Ricky och hans fosterpappa och snart letar hela landet efter dem. Vi får följa deras resa tillsammans i försök om att fly från polisen som är efter dem och det är en riktigt skruvad, men rolig resa.

Detta är Waititis senaste film (bortsett från Ragnarok) och är också helt fantastisk. Faktiskt ännu bättre än Boy. Filmen blev väl mottagen av kritiker och biobesökare och är definitivt något du bör titta närmare på för ett gott skratt.

What We Do in the Shadows
Innan jag såg den här rullen fanns det ingen komedi jag kunde förknippa med ordet mästerverk. Aldrig tidigare har jag sett en komedi jag kunnat ge betyget 10/10 till. Idag är What We Do in the Shadows den enda komedifilmen jag gett det betyget till och därmed är det inte så lustigt att jag ser fram emot Thor: Ragnarok.

Filmen handlar om ett par vampyrer som bor i ett kollektiv. De försöker leva ett så lugnt liv som möjligt. De går gärna ut på natten för att festa men de måste även ta tag i möten angående vem som ska diska, dammsuga och så vidare. En av mina favoritscener är när Viago ska döda en tjej som tror att han bjudit hem henne för något helt annat.

Fredagstipset (127)

This post is tagged as: Fredagstipset

Nu är det dags att varva ned för veckan. Min gode vän och kollega Kenny är här över helgen vilket innebär orimligt mycket mat, dricka och för lite sömn. Eftersom det inte är långt kvar tills Justice League får denna veckas tips gå till DC. Till dig som läser önskar jag en trevlig helg!

Justice League War/Origins

Beroende på vem du är som läser kanske du själv få avgöra vilket av de två tipsen du intresserar dig för. Justice League Origins är nystarten av Justice League som filmen kommer hämta inspiration från och är en väldigt läsvärd berättelse. Några år senare släppte DC: Animation en film av serietidningar som är väldigt likt tidningen. De olika hjältarna från DC måste för första gången slå sig samman för att försvara jorden mot Darkseid. Batman, Wonder Woman, Superman, Green Lantern, The Flash och Cyborg är alla med och beroende på om du ser filmen eller läser serien är den sjunde hjälten inte densamma. I serietidningen är Aquaman en del av hjältarna medan han ersattes av Shazam i filmen.

För dig som vill ta del av en relativt ny berättelse är detta en perfekt start. Dessutom fungerar den som en bra uppvärmning inför Justice League i och med inspirationen. Tråkigt nog har DC inte lyckats producera särskilt minnesvärda animationer efter denna men är det en animerad film du ska se innan premiären så är det denna. Det ger dig även en introduktion av Darkseid som så småningom lär dyka upp i DCEU.

Ser fram emot Professor Marston and the Wonder Women

This post is tagged as: Wonder Woman, DC Comics, Comics

Året för Wonder Woman är inte slut än. Professor Marston and the Wonder Women har börjat gå upp på utvalda biografer men vi i Sverige får antagligen vänta lite till. Eftersom Wonder Woman har en väldigt intressant och kontroversiell bakgrund är detta något jag länge velat se. Den har inte kammat hem överdrivet många hyllningar men den har åtminstone ett hyfsat bra omdöme på Rotten Tomatoes och Metascore.

We Got This Covered
Professor Marston is a sweet, saucy biopic about unconventional love and iconic origins (plus bondage!). 8/10

The A.V. Club
The story is absolutely fascinating, even if the filmmaking isn't. 6/10

The Film Stage
While Robinson's film does fall into the usual trappings of biopic beats, its subject can't help but transcend them. 8/10

Vulture
What Professor Marston and the Wonder Women does, with a wink but refreshingly few snickers, is color in the life-giving fantasy that fueled the creation of the perennially embattled American icon. 8/10

Movie Nation
If you don't know this history, and neither I nor James Cameron (apparently) did, the dazzling "wonder women" behind "Wonder Woman" will make your draw drop. 7/10

TRAILER!

Fredagstipset (126)

This post is tagged as: Fredagstipset

Sådär! Nu hoppas jag du har kunnat lägga ifrån dig skola och jobb för veckan och kan avnjuta av en välförtjänt helg. Kanske spenderar du den med The Evil Within 2, Shadow of War eller har du kanske väntat med att se Wonder Woman som hade premiär på blu-ray under veckan? Har du inte bestämt dig för något särskilt så har jag som vanligt ett alternativ åt dig. Till dig som läser önskar jag en trevlig helg!

Free Fire

Jag var osäker på vad jag skulle förvänta mig av Ben Wheatleys nya komedi. Trailern skvallrade om en rätt rolig film men varken tittares eller kritikers omdöme har varit överväldigande positivt. Förra helgen satte jag mig ned för att kika på den och blev rysligt imponerad. Även Petter och Kim älskade den.

Free Fire utspelar sig under det sena sjuttiotalet i ett övergivet varuhus där två gäng har mötts upp för att förhandla. Det hela slutar i skottlossning och numera handlar inte förhandlingen om pengar eller vapen utan att ta sig därifrån med livet i behåll.

Bortsett från Sharlto Copley innehåller filmen en hel del fina rollprestationer från bland annat Armie Hammer, Cillian Murphy och Brie Larson. Den blandar både komedi och action på ett fenomenalt sätt och jag skrattade otroligt många gånger åt dumheterna. När ett slagsmål utbryts i skåpbilen framåt slutet av filmen skrek jag av skratt.

Är komedi något du är ute efter så slår jag ett slag för Free Fire. Den är väl värd din tid!

Otroligt sugen på Marvels skräckfilm New Mutants

This post is tagged as: Marvel, X-Men, New Mutants, Comics

Jag hade helt glömt bort att Marvel arbetade på en New Mutants-film. Den nya trailern som letade sig ut på nätet för bara minuter sen gjorde mig dock otroligt sugen. Trots att jag fortfarande vill se att alla rättigheter av karaktärer återgår till Marvel kan jag bara applådera åt Fox för att de vågar utforska olika filmgenrer. Ghost Rider eller Blade har ju aldrig varit särskilt otäcka och därför ser jag väldigt mycket fram emot The New Mutants som blir en skräckfilm och inte en typisk superhjältefilm.

Det är även på tiden att de som inte är särskilt bekanta med mutanter utöver Wolverine, Mystique och Magneto får kolla in Cannonball, Magik, Wolfsbane och andra mutanter.

LÄNK TILL TRAILERN!