Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Fredagstipset (167)

This post is tagged as: Fredagstipset

Det är dags att lägga upp fötterna och kanske ta något gott att dricka/äta. Det är fredag och betyder att det är dags för veckans fredagstips. Till dig som läser önskar jag en riktigt trevlig helg!

Starman
Nej, jag snackar inte om David Bowies hit från 1972 utan John Carpenters pärla från 1984. När jag för första gången kikade på filmen var mina förväntningar inte jättehöga. Filmens handling låter kanske inte heller särskilt superspännande... En utomjording landar på vår planet efter att en satellit skickat ut ett meddelande med en inbjudan till jorden. Utomjordingen landar precis i närheten av en relativt nybliven änka och klonar sig till hennes bortgångna make. Därefter tvingar han henne att ta honom från Wisconsin till Arizona för att väl där återförenas med sin befolkning igen.

Det är för mig inte en berättelse som gör mig riktigt nyfiken och hade det inte varit för att John Carpenter regisserade och Jeff Bridges spelar huvudrollen hade jag kanske aldrig sett den. Starman är dock en fantastiskt mysig film från början till slut och kommer troligtvis falla älskare av E.T. i smaken. Faktum är att de är väldigt lika varandra och att Columbia Pictures lät filmen ligga på hyllan i tre år efter att E.T. blev en sådan enorm succé. Vacker musik, otroligt skådespel och en mysig berättelse är precis vad Starman består av och det skulle verkligen vara dåraktigt av dig om du inte gav den en chans. Kanske får även du gåshud i slutet av filmen...

Fredagstipset (167)

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Nej, Raimis Spider-Man är inte bäst

Jag har sedan The Amazing Spider-Man kom ut hävdat att det är en bättre Spidey-film än tidigare filmer av Raimi. När Spider-Man: Homecoming släpptes konstaterade jag även att detta var den bästa filmen hittills med hjälten och håller därför inte med André. Förra året ville jag ändå se om Raimis trilogi för att med nya ögon kunna uttala mig om dess kvalitet. Och ja, de två första filmerna är bra, där råder det ingen som helst tvekan. Så himla bra är de däremot inte utan missar en hel del viktiga saker, anser jag.

Spider-Man - 7/10
Spider-Man 2 - 7/10
Spider-Man 3 - 3/10

Förra veckan laddade Youtube-kanalen The Cosmonaut Variety Hour upp ett matigt klipp med synpunkter på trilogin som sätter ord på mina åsikter och jag råder dig att kika. Åtminstone så länge man bortser från betygen på den första samt tredje filmen.

Oh boy, yeah!

Nej, Raimis Spider-Man är inte bäst

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Fredagstipset (166)

This post is tagged as: Fredagstipset

Det är dags att lägga upp fötterna och kanske ta något gott att dricka/äta. Det är fredag och betyder att det är dags för veckans fredagstips. Till dig som läser önskar jag en riktigt trevlig helg!

Young Adult
Jag är extremt kräsen när det kommer till komedigenren och står fast vid min teori om att den svåraste typ av film du kan göra är just komedi. Detta eftersom humorn hos oss kan skilja något så otroligt. En komedi som föll mig i smaken var Young Adult. Den handlar om Mavis Gary (Charlize Theron) som nyligen skiljt sig från sin man och försöker trots depression ta sig genom dagen som till största del består av att supa ned sig. En gång i tiden var hon en framgångsrik författare till en ungdomsserie men hon har tappat gnistan och ser inte längre något ljus i vardagen. Därför reser hon hem till sina hemtrakter igen i hopp om att hitta tillbaka till sin tonårskärlek Buddy Slade (Patrick Wilson).

Jason Reitman är just nu aktuell med filmen Tully (också med Charlize Theron) och har sen tidigare levererat fantastiska filmer som Juno och Up in the Air. Young Adult skall dock inte glömmas som är en riktigt mysig dramakomedi som inte på något sätt revolutionerar genren men konstant underhåller. Visst känns slutet något abrupt men för den som är sugen på att kika på något lättare i helgen kan jag rekommendera den här filmen framför en stor skål med popcorn och något gott att dricka. Finns på Netflix!

Fredagstipset (166)

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Insomniacs Mary Jane

Igår återstod exakt en månad till släppdatumet av Insomniacs Spider-Man till Playstation 4. Som väntat är min hype total vid det här laget. Jag försöker dagligen undanhålla mig från att kika på klipp från spelet och när jag översatte vår förhandstitt kändes en månad som väldigt lång tid. Mycket ser fantastiskt ut av spelet, men är det något jag inte är stormförtjust i så är det Mary Janes utseende.

Majoriteten av spelarna lär knappast bry sig om hur MJ ser ut. Som hängivet Marvel-fan är det däremot svårt att inte hänga upp sig på utseenden hit och dit. Då Peter knappast har sett överdrivet nördig ut på lång, lång tid i serietidningarnas värld hänger jag inte upp mig särskilt mycket på hans utseende. Jag hade dock önskat mig en annan version av Mary Jane. Jag säger absolut inte att Insomniac har porträtterat henne som ful utan tycks snarare ha gått efter en mer naturlig approach där hon inte ser ut som en modell.

När någon nämner Mary Jane Watson för mig finns det alltid en bild som dyker upp i mitt huvud. Alltid en bild. Alltid samma bild. The Amazing Spider-Man #25 var numret som introducerade karaktären och den första bildrutan med henne är den bild jag kommer att tänka på. Peter är upp över öronen kär i Gwen Stacy men har blivit tvingad av faster May att gå på dejt med MJ. Mest av allt längtar han bara tills dejten är över och att han ska kunna fokusera på Gwen igen. Men när MJ ringer på dörren tappar Peter hakan då han troligtvis aldrig skådat något vackrare. Ögonblick senare säger hon den ikoniska frasen:

''Face it, Tiger... You just hit the jackpot!''

Den här självsäkerheten är något jag alltid uppskattat hos Mary Jane. Den tror jag också Insomniac kommer lyckas bevara i och med att hon i spelet jobbar som en dedikerad journalist som vägrar ge sig. Och som jag nämnde tidigare är hon knappast ful i spelet, men jag bara saknar det där lilla extra. Det där som får Peter att tappa hakan igen.

Vad tycker du?

Insomniacs Mary Jane

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Inte såld på Who Is America?

Jag älskar amerikansk politik och efter ett ha skrivit uppsats och diverse tentor relaterade till det har intresset fortsatt växa. Jag gillar också Sacha Baron Cohen och har många gånger skrattat åt Borat, The Dictator och andra verk han medverkat i. Därmed var jag oerhört nyfiken på hans senaste projekt som stavas Who is America? där han under förklädnad intervjuar personer vars trångsynthet och idioti ska häpna tittaren. Jag har sett de tre första avsnitten och är däremot inte helt såld.

Jag älskar introt av serien. Det är, enligt mig, helt genialiskt. Minnesvärda citat från John F. Kennedy och Richard Nixon som sedan övergår i rena vansinnet när Donald Trump hånar en reporter med medfödd sjukdom. Jag kände redan där att det här är ta mig tusan något extra. Något vi inte sett förut. Jag älskar det jag ser och ler okontrollerat. Det dröjer dock inte länge förrän jag slutat le och snarare känner att inget som visas förvånar mig (alls).

Who is America? känns endast som ett stort collage av trångsynta människor med knasiga åsikter. Det är förvisso det serien ämnar att leverera, men det saknas någon riktig slutkläm. De tre avsnitten som jag hittills sett känns alldeles för lika varandra och jag har redan blivit mätt. Jag har redan sett hundratals klipp med tokiga Trump-väljare och behöver inte se ytterligare ett par för att konstatera att de inte är särskilt smarta. För att kika på Who is America? känns som att titta på ett av flera youtube-klipp och således inte särskilt speciellt överhuvudtaget.

Inte såld på Who Is America?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus