Svenska
Blog
Var är multiplayern, Ubisoft?

Var är multiplayern, Ubisoft?

Ja, nu undrar du säkert vad jag syftar på med min kanske aningen märkliga rubrik. Ubisoft har ju redan ett par onlinespel såsom Rainbow Six Siege eller For Honor, men det är inte riktigt vad jag menar. Tanken slog mig nämligen när jag över julledigheten införskaffade mig Assassin's Creed: Mirage och började spela att jag saknar tiden med multiplayer i Ubisofts singleplayerspel. För i mina yngre dagar så spelade jag hutlöst mycket multiplayer i Assassin's Creed: Brotherhood och Assassin's Creed: Revelations på Xbox 360. Jag älskade hur man fick en ny måltavla och med unika förmågor kunde eliminera dem, samtidigt som du också var någon annans måltavla. Det var ett spännande upplägg och det fanns mycket nytt innehåll att låsa upp, helt utan mikrotransaktioner. 

Medan jag satt där och utforskade Bagdad var det däremot inte bara multiplayern i Assassin's Creed som jag kom att sakna. För när tankarna svävade iväg kom jag även att tänka på Spies vs Mercs i Splinter Cell: Blacklist. Herregud, vad jag spelade skiten ur det. Det känns som en svunnen tid nu med spel där singleplayer är i fokus, men där man även bakar in ett onlineläge - vilket egentligen är bra. Oftast kom det på bekostnad av en högkvalitativ berättelse och jag hade inte önskat att utvecklare generellt gick tillbaka till det här, men i Ubisofts fall kan jag sakna det här som tusan. Förhoppningsvis kommer vi få se någon slags multiplayer i dessa två spelserier igen, men jag räknar inte med det.

Har du några liknande titlar vars multiplayer du saknar?

HQ

Gamereactors julkalender har öppnats!

Fick du bara mjuka paket i fjol och har levt ett år i bitterhet eller har du på grund av det ekonomiska världsläget valt att spara på dina slantar, snarare än att spendera dem på läckra prylar? Ja, i så fall ska du nu ta chansen. För nu har vi officiellt öppnat Gamereactors julkalender 2023 som, om du frågar mig, aldrig sett mer imponerande ut. Nu kan du ha chans att vinna biobiljetter till Godzilla: Minus One, gamingmus från AOC, den finfina samlarutgåvan av World of Warcraft: Dragonflight och mycket, mycket mer. Allt du behöver göra är att svara på tre frågor för att vara med i respektive tävling. Du hittar dem själv genom att klicka härNu sparkar vi igång julen på riktigt!

Gamereactors julkalender har öppnats!

HQ

Mortal Kombat 1 känns...

Otroligt bra, skulle jag vilja säga. Under helgen har jag hunnit klämma in ett par timmars ordentligt rövsmisk i nya installationen av Ed Boons brutalt våldsamma spelserie. Jag känner fortfarande ett stort behov av att behöva spela mycket mer innan jag kan uttala mig fullt ut om spelet, men efter att ha lirat de första kapitlena av berättelsen och ett gäng onlinematcher är jag oerhört positivt inställd.

Numera känns det som att Netherrealm är så gott som ensamma om att verkligen bry sig om berättelselägen i fightingspel vilket både tidigare installationer samt Injustice: Gods Among Us och Injustice 2 är bra exempel på. Mortal Kombat 1 är inget undantag. Fightingen i sig känns också suverän och redan första matchen jag lirade hörde jag hur en fransmän började flåsa och skrika ''Fööckk yyiiuu'' i andra änden när jag gång på gång frös honom till is som Sub-Zero. Att jag sedan åkte på stryk om och om igen av andra spelare, behöver vi inte säga mycket om. Åtminstone inte mer än att jag, som jag poängterade förut, behöver spela mer för att kunna uttala mig om spelet.

Om du funderar på att investera i Mortal Kombat 1 så tycker jag definitivt inte du ska vänta. Bortsett från att jag inte är såld på kameos är jag ordentligt imponerad av spelet. Nu ser jag fram emot att lira ännu mer samt lanseringen av Omni-Man, Homelander och Peacemaker. Måtte det inte dröja allt för länge!

Snorbilliga spel (TIPS!)

Det var tack vare medlemmen Siegfried som jag såg att Netonnet just nu har äckligt billiga spel att klicka hem. Jag skickade själv efter The Callisto Protocol för 279 kronor vilket kändes lite som ett rån. Jag har länge väntat på att få spela det och snart är det alltså dags att uppleva lite skräck i rymden. Jag rekommenderar dig att raskt surfa över till sidan för att se om du hittar något tilltalande.

Mina tips:

Horizon: Forbidden West (PS4) - 99 kronor

Marvel's Spider-Man: Miles Morales (PS5) - 99 kronor

Forspoken - 399 kronor (har inte spelat, men schyst pris för ett så pass nytt spel)

Returnal - 299 kronor

Marvel's Guardians of the Galaxy (PS4) - 99 kronor

Marvel's Midnight Suns Enhanced Edition (PS5) - 199 kronor (du är dum om du inte slår till)

Sonic Frontiers (Xbox Series S/X) - 199 kronor

Saints Row: Criminal Customs Edition (Xbox Series S/X) - 99 kronor (dock inte spelat, men bra pris)

Snorbilliga spel (TIPS!)

Marvel's Midnight Suns är ett måste att spela!

Toalettförbud hemma hos mig

Toalettförbud hemma hos mig

Efter att ha läst vad mina kollegor (ConnyPetter, Jenny och Måns) skrivit är det bara dags att berätta för resten av er läsare också. Jag avskyr offentliga toaletter. Klarar inte av dem. Bara tanken på att dra ned byxorna och låta mina skinkor möta den där kalla toasitsen med vetskapen att någon annan satt här för bara några minuter sedan väcker starkt obehag inom mig. Har någon precis haft sex där? Spytt där? Tömt ur tarmarna efter en dålig macka på Subway? Jag vet inte, och jag vill inte veta. Jag håller mig hellre.

Nu har jag bestämt mig för att gå ett steg längre. Jag vill inte sitta på en toalett där andra har suttit. Min toalett ska vara min egen. Det är, åtminstone för mina vänner, slutbajsat hemma hos mig. Från och med nu är det bara jag som får nyttja min toalett. Besökare ombeds därför göra sina behov före eller efter de besökt mig.