Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Aquaman var över förväntan

Aquaman var över förväntan

Den som följt mig och mina åsikter kring DC Extended Universe vet att jag inte är särskilt imponerad av det så här långt. Varken av filmerna eller majoriteten av deras hjältar. The Flash, Cyborg och Aquaman har alla fått en start som inte alls tilltalat mig och därmed har mitt intresse för Aquamans fristående film varit mycket svagt. Problemet ligger huvudsakligen i Jason Momoa och efter att ha sett filmen kan jag konstatera att han fortfarande inte är min Aquaman, även om vissa mindre förbättringar skett. Samtidigt måste jag nog acceptera att min vision om hur hjälten borde vara i filmuniversumet inte kommer uppfyllas och jag får därför helt enkelt leva med att det är Momoa som är framtiden.

Är du själv nyfiken på filmen och helst vill veta så lite som möjligt om den så räds ej! Jag kommer inte avslöja några detaljer.

Som rubriken antyder var jag positivt överraskad av Aquaman, men eftersom förväntningarna var så låga säger det egentligen inte så mycket. Det här är nämligen inte en film som jag kan beskriva som fantastisk, underbar eller mästerlig. Det är en okej upplevelse som underhåller från början till slut men som också lämnar en del att önska. Sett till berättelsen är det en väl ihopsatt sådan som känns som en spännande skattjakt där fienden alltid är hack i häl. Striderna är finurligt koreograferade och fungerar bra på såväl land som under ytan. Däremot brister specialeffekterna relativt ofta vilket bitvis distraherade mig som tittare.

Aquaman känns väldigt fristående från resten av universumet och refererar inte särskilt mycket alls till någon annan händelse från andra filmer. Det är dock uppskattat eftersom större delen av filmen ägnar sig åt att etablera Atlantis och de olika folkslagen som existerar under ytan. Ibland blir det kanske lite rörigt men i helhet fungerar det bra och leder upp till en intressant sista akt. Det är bara synd att James Wan var tvungen att applicera märkliga låtar och malplacerade skämt som förstör scener som annars fungerade bra. För ofta känns tonen i Aquaman väldigt ojämn och hoppar ofta abrupt mellan Arthurs resa och Orms rojalistiska konflikter. Som skurk fungerar han hur som helst suveränt då konflikten känns välgrundad och intressant.

Sammanfattningsvis är Aquaman en film som på ett effektivt sätt illustrerar problematiken i att vara en del av två världar som tycks vara omöjliga att förena. Det är en fiffigt ihopsatt berättelse som gör nytta av flera karaktärer med relation till hjälten och som fans kommer att glädjas lite extra av. Däremot är både tonen och effekterna ojämna, dialogerna känns ofta ostiga och det saknas en känsla av sårbarhet hos karaktärerna.

Mitt betyg: 6/10

Facebook
TwitterReddit
Ni missar väl inte Gamereactors julkalender?

Ni missar väl inte Gamereactors julkalender?

Andra advent är här och därför har vi idag öppnat upp för nya tävlingar här på Gamereactor. En egen favorit som du kan tävla om är Pokémon Let's Go till Nintendo Switch (som vi älskade). Naturligtvis är det inte det enda du har chans att vinna. Vi har även ett par SSD-diskar, Playstation Classic, Soul Calibur VI och andra fina saker som kan hamna hos just dig. Allt du behöver göra är att delta i tävlingarna som du finner här.

Lycka till!

Facebook
TwitterReddit

Man of Steel som... skräck?

Det finns inte mycket att säga om Man of Steel som inte redan har sagts. En medioker superhjältefilm men en fruktansvärt tjusig sådan. Igår släppte Sony Pictures Entertainment deras trailer för kommande filmen Brightburn som på många vis känns som en kopia av Superman. En bebis kraschlandar med sin rymdfarkost utanför ett hus bosatt av en man och kvinna som inte själva kan få barn. Under sin barndom blir pojken mobbad men börjar då även visa tecken på att han besitter övernaturliga krafter. Så här långt låter det ju precis som Superman men det som på förhand gör Brightburn intressant är att man gjort utomjordingen till något av ett monster. Ett monster som tycks vara ute efter blod. Det finns stor risk för att detta kan bli en usel film men jag är ändå nyfiken på filmen.

Vad tror du?

Man of Steel som... skräck?

Facebook
TwitterReddit

Gwent är sämre nu

Jag älskar ju Gwent och har så gjort sedan lanseringen av Witcher 3. Jag har tjatat om det i omgångars omgångar och tänkte därför inte prata mer om min förälskelse i det. Sedan Witcher har jag hur som helst spelat hundratals timmar av det fristående kortspelet, både på PC och Playstation 4. Då min PC varit sönder sedan augusti har jag dock inte lirat Gwent på den plattformen på länge och har således inte hunnit spela Thronebreaker förrän idag.

Jag började lira Thronebreaker för ett par timmar sedan och älskar det. Det jag inte gillar är att det känns fruktansvärt trögt på Playstation 4 Pro, och det gäller även den fullständiga versionen av Gwent. Det återgick jag också till idag som jag inte kan beskriva som något annat än bedrövligt för stunden. I beta-versionen flöt det på galant men numera haltar animationerna och menyn är långsam att navigera sig i. Ibland lossnar det och flyter på bra, men för det mesta laggar det rejält. Jag hoppas CD Projekt Red fixar problemen omgående för spelet i sig är ju fantastiskt bra.

Gwent är sämre nu

Facebook
TwitterReddit

Captain Marvel ser tråkig ut...

This post is tagged as: Captain Marvel, Marvel, Comics, MCU

Första trailern såg ju rätt okej ut. Som jag då skrev tyckte jag det hela såg lovande ut och var inställd på att andra trailern skulle berätta mer om filmens handling. Det är trots allt ett koncept Marvel kört med så länge jag kan minnas nu, men Captain Marvel tycks bryta det mönstret. För jag förstår inte mycket alls. Carol Danvers letar efter svar om vem hon är, samtidigt som hon ränner efter skrulls? Det hela ser mycket rörigt ut och jag hade velat se mer av Mendelsohns skurkroll och gärna mer av Ronan the Accuser (som vi bara ser ryggen av i två sekunder).

I övrigt tycker jag fortfarande att designen på Captain Marvel är klockren. Den gröna dräkten känns såklart inte särskilt tilltalande men något man får räkna med i denna ursprungshistoria. Den blå/röda är hur som helst suverän och jag älskar att man bevarat hennes hjälm som åker av och på likt Iron Mans och Star-Lords. Även hennes kosmiska krafter ser läckra ut.

För stunden förblir jag skeptisk till Boden och Flecks superhjältefilm som riskerar att bli en lika imponerande film som Black Panther. Jag hoppas dock på det allra bästa eftersom Carol Danvers ryktas vara den karaktär som leder oss in i en ny era av Marvel där hon anammar ledarrollen efter Iron Man.

Captain Marvel ser tråkig ut...

Facebook
TwitterReddit