Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Vilken magisk film!

This post is tagged as: Netflix

Igår var jag ute på galej vilket resulterade i en långsam söndag. Med tanke på det otroliga vädret som legat över Småland idag var det såklart tråkigt, men det kunde ha varit värre. För tack vare en slö dag har Netflix hållit mig sällskap. Eftersom jag hört så mycket gott om Gareth Evans (som jag i all ärlighet inte är lika förtjust i som många andra) Apostle bestämde jag mig för att kika på den idag. Och det, mina damer och herrar, var en superb film. Rå, blodig och förbaskat spännande. Jag tänker inte ens förklara handlingen för dig utan snabbt bara tala om för dig att du måste se den ikväll. Nu. På en gång.

Vilken magisk film!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Venom var fruktansvärd

Ja, jag kände ju det på mig. I en fullsatt biosalong kikade jag, i sällskap av mina bröder, på Venom idag. Det var en usel upplevelse, minst sagt. Jag kan nämligen inte minnas senaste gången jag såg en biofilm som var så pass usel som denna film. Inte heller kan jag begripa hur så många i salongen kunde gapskratta åt filmens så kallade skämt. Personen som satt bredvid oss skrattade nästan så han kissade ned sig när Eddie Brock, med hjälp av symbioten, hoppade genom ett stängsel och det är precis så roligt som det låter. Nåväl.

Fastän jag inte kan råda er att se filmen tänkte jag ändå skona er från spoilers. Jag nöjer mig därför med att säga att handlingen i Venom i grunden är bra. Problemet är att berättelsen sedan utvecklar sig till tre olika som sedan slutar med att filmen inte kan bestämma sig för vad den vill vara. Detta berör såväl berättelsen som tonen. För ena sekunden kan Venom vara mörk, och nästan lite otäck, för att sedan övergå till komedi. Detta kommer kanske tilltala en del men för mig fungerar det inte alls. Karaktären må ha sina komiska inslag men det är knappast det jag förknippar honom med och slutresultatet av filmen motsvarar en film vars fokus på komedi är lika stort som Thor: Ragnarok.

Det finns några bra actionscener och Venom ser ju faktiskt rätt bra ut, men fler goda saker än så kan inte säga. Allt annat är uruselt. Berättelsen har flera logiska luckor, tonen är på tok för ojämn och skurken är så fruktansvärt generisk att till och med Jonas Mäki hade varit en otäckare skurk.

Mitt betyg? 3/10

Venom var fruktansvärd

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Min fortsatta besatthet av Marvel Strike Force

När jag recenserade Marvel Strike Force för ungefär ett halvår sedan kallade jag det för ett bra spel. Som jag skrivit många gånger tidigare avskyr jag handhållet (med undantag för Nintendo Switch). Jag spelar inte alls Nintendo 3DS, PS Vita och har aldrig brytt mig om spel på mobiler heller. Jag gav ändå, i och med recensionen, ett ärligt försök att fastna för Marvel Strike Force och har sedan dess loggat in varje dag.

Lyckan att hitta en allians där alla bidrar är sällsynt och under de första månaderna gick jag från allians till allians innan jag landade i en där medlemmarna bemötte varandra med respekt och pushade varandra. Tilläggas ska såklart att spelet faktiskt är riktigt kul och att se sin uppsättning av karaktärer bli starkare och starkare är fantastiskt tillfredsställande. Jag skulle nog till och med säga att jag gillar det ännu mer än jag gjorde vid tiden jag recenserade det. Sedan spelets lansering har dessutom Thanos, Deadpool, Venom, Scarlet Witch, Miss Marvel och många, många fler släppts vilket utökat jakten på fler spelbara karaktärer för att besegra Ultimus.

Hade någon sagt för ett år sedan att jag skulle fastna för ett mobilspel hade jag skrattat högt. Nu sitter jag ändå dagligen med min iPhone X i händerna för att bidra både till min allians och mina egna karaktärer.

Spelar du något mobilspel?

Min fortsatta besatthet av Marvel Strike Force

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Biljetterna för Venom är bokade

This post is tagged as: Venom, Marvel, Comics

Jag ska erkänna att jag fortfarande är ungefär lika taggad på Venom som jag var när filmen utannonserades. Det vill säga inte alls. Jag tror nämligen inte på Sony och att de kan bygga ett universum runt välkända ansikten med relation till Spider-Man. Inte har jag heller imponerats av de trailers som släppts för filmen vars effekter sett urusla ut. Jag kan bara hoppas att slutresultatet är betydligt bättre. Tidigare i veckan bokade jag hur som helst fredagsbiljetter för mig och mina bröder (som är betydligt mer peppade än vad jag är) och förhoppningsvis har jag fel angående filmens kvalitet. Förhoppningsvis är Venom en riktigt mustig film som behandlar karaktären väl och som gör det svårt för mig att hålla kroppsvätskorna i styr.

Tänker du se den på bio?

Biljetterna för Venom är bokade

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Fredagstipset (172)

This post is tagged as: Fredagstipset

Det är dags att lägga upp fötterna och kanske ta något gott att dricka/äta. Det är fredag och betyder att det är dags för veckans fredagstips. Till dig som läser önskar jag en riktigt trevlig helg!

Upgrade
Petter har redan bloggat om filmen men för att förtydliga hur viktigt det är att du ser filmen tänkte även jag tipsa om den. Grey Trace drabbas av en olycklig händelse (som jag inte tänker gå in på i detalj) och blir därefter förlamad. Grey är dock hämndlysten på de som ligger bakom händelsen och med ett chip som åter igen ger honom full kontroll över sin kropp bestämmer han sig för att ta saken i egna händer. Stem, som implantatet heter, har även möjligheten att med sin ägares samtyckte ta full kontroll över den vilket kommer väl till hands i de strider som komma skall.

Jag är sedan tidigare inget fan alls av Leigh Whannell då jag hatade Insidious: Chapter 3. Jag avskydde den av hela mitt hjärta. Jag har inte heller mycket gott att säga om de Saw-filmer han skrivit manuset till (oerhört överskattad filmserie). Därmed var jag mycket skeptisk till Upgrade men var istället väldigt imponerad över vad Whannell hade åstadkommit. Tom Hardys dubbelgångare Logan Marshall-Green gör ett riktigt bra jobb i rollen som Grey Trace och fightkoreografin är fruktansvärt läcker. Berättelsen må vara rätt förutsägbar men är man ute efter en mustig actionfilm är detta något man inte får missa.

Fredagstipset (172)

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus