Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

State of Decay 2 var rätt underhållande ändå

Jag har spelat massvis med State of Decay 2 den senaste veckan. Trots många brister gillade jag ettan och såg därför fram emot tvåan rätt ordentligt. Igår rullade eftertexterna för mig och det var minsann en rätt underhållande resa med tuffa dödsfall och många buggar. Jag har spelat en hel del med min vapendragare Kenny i andra änden och det är alltid lika tillfredsställande att höra honom gråtskrika när en juggernaut sliter honom i stycken eller när hans kassa bilkörande får honom att explodera sin tredje bil för dagen.

State of Decay 2 är kul, men hade kunnat vara ännu bättre om det inte varit för alla buggar som det lider av. Kan du däremot förbise det och vill ha ett härligt zombiespel att lira i sommar kan det här mycket väl vara något för dig och dina vänner. 6/10

Knock, knock!
Nöden har ingen lag.
När kameran inte samarbetar...

State of Decay 2 var rätt underhållande ändå

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Fredagstipset (155)

Det är dags att lägga upp fötterna och kanske ta något gott att dricka/äta. Det är fredag och betyder att det är dags för veckans fredagstips. Till dig som läser önskar jag en riktigt trevlig helg!

The Stanford Prison Experiment
Det är egentligen en ganska sjuk berättelse som baseras på det verkliga experimentet som Philip Zimbardo genomförde där man valde 24 killar till att låtsas vara brotsslingar/fängelsevakter i upp till två veckor. Experimentet som genomfördes på 70-talet och som gick käpprätt åt helvete filmatiserades 2015 som ingen borde missa. Precis som i det verkliga experimentet anmäler sig massvis med manliga studenter i filmen för att genomgå en studie i utbyte mot betalning där 24 stycken slutligen väljs ut. Syftet är att studera hur en människa agerar i fångenskap och filmen gör ett grymt jobb att visa hur snett det gick.

Det har gjorts ett par tidigare filmatiseringar av experimentet men ingen av dem är så bra som The Stanford Prison Experiment. Kyle Patrick Alvarez lyckades utmärkt visa hur fångarna successivt inte orkade med experimentet längre och Ezra Miller förtjänar att nämnas lite extra då han gör en utomordentlig insats som en av fångarna. För den som är sugen på en liten historialektion under helgens underhållning kan jag starkt rekommendera er att kika på denna rulle.

Fredagstipset (155)

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Att gå på bio kostar en halv förmögenhet

Följande blogg är väl inte direkt någon kioskvältare. Det kommer trots allt inte som en nyhet att det idag är dyrt att gå på bio. Frågan jag ställer är dock hur långt vi ska behöva gå egentligen? Jag satt för bara några minuter sedan och bokade biljett till dagens visning av Solo här i Växjö. Sedan jag såg The Last Jedi och Avengers: Infinity War är jag inte förvånad över att biljetterna idag kostar 145 kronor. Solo kostar däremot fem kronor mer (ännu mer med 3D) och nivån för hur mycket man ska behöva betala för en biobiljett känns nu ändå som den är nådd.

Jag går gärna på bio och kommer utan tvekan fortsätta göra det om det så blir ännu dyrare. Men det är nästan löjligt hur mycket pengar det i slutändan blir när man ser en film på bio för att sedan investera i den på skiva också. Med tilltugg inne på biografen är vi uppe i 400 kronor för en film. För mig, vars intresse för Star Wars, DC och Marvel är gigantiskt, blir det en hel del pengar om året bara på film.

Regissörer, manusförfattare och bioindustrin i övrigt fortsätter klaga på streamingtjänster som Netflix eftersom de stjäl deras kunder, men är det verkligen så konstigt? När en månads prenumeration på Netflix kostar omkring 100 kronor och en biobiljett kostar 150 kronor är det väl inte underligt att flera väljer att slänga sig i soffan en fredagskväll med en chipspåse och kolla Netflix istället? Eftersom jag hade en del insamlade poäng hos SF kunde jag denna gång se filmen gratis vilket var tur det. Bara nu i maj hade mina biobesök annars motsvarat drygt 500 kronor.

Att gå på bio kostar en halv förmögenhet

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Fredagstipset (154)

This post is tagged as: Fredagstipset

Det är dags att lägga upp fötterna och kanske ta något gott att dricka/äta. Det är fredag och betyder att det är dags för veckans fredagstips. Till dig som läser önskar jag en riktigt trevlig helg!

Joe
Precis som alla andra har jag inte mycket gott att säga om Nicholas Cage. Han har verkligen inte gjort något vidare i filmväg de senaste åren, men filmen Joe är ändå ett undantag. Där spelar han Joe som är arbetsledare för en grupp som dödar träd. Under ett av jobbpassen kommer 15-åriga Gary dit och ber om ett jobb. Gary lever med en familj som ständigt kämpar för att få mat i magen och har därför flyttat runt i hela sitt liv. Hans far är dessutom grovt alkoholiserad och det dröjer inte länge förrän han drar sig till Joe istället. Han är dock långt ifrån en bra fadersfigur.

Jag hade inte särskilt stora förhoppningar inför filmen men blev positivt överraskad av den. Nicholas Cage är verkligen suverän i rollen som Joe och det är synd att hemlösa Gary Poulter (Garys pappa) hittades död kort innan filmens premiär. Han gjorde nämligen också en bra insats, trots noll erfarenheter av skådespel. Den som förväntar sig en fartfylld actionfilm kommer dock bli rätt besviken på Joe. Har man tålamod för en långsam (men ändå spännande) film så borde man i vilket fall som helst kika in den. David Gordon Green har inte gjort något bättre än detta.

Fredagstipset (154)

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Sämst när det gäller

Jag är inget fan av vare sig fotboll, Linnea Henriksson eller Gyllene Tider. Årets VM-låt är dock något av det sämsta jag har hört någonsin. Att Gyllene Tider inte har insett att det är dags att lägga ned musiken för gott är för mig ett stort mysterium. Att denna låt fick grönt ljus är däremot ett ännu större mysterium. Bäst när det gäller är titeln på VM-låten och redan där är det ju en enda stor lögn. Det brukar ju vara då vi är som allra sämst.

När vi träffades i vimlet
Det var ett hat trick att minnas
Jag kom från farmarlaget
Du var populär
Du sa du älskade fotboll
Jag såg en sol igenom fönstret
Hur kan man låtsas att det regnar
När du ser ut så där?

Så lyder alltså låtens första vers och det är ju brutalt värdelöst rakt igenom. Inte blir det bättre av att Per Gessle börjar sjunga ''dääääÄÄÄääÄÄÄääRRrr''. Jag kommer troligtvis inte kika på så mycket fotboll i sommar oavsett men får jag höra den här låten en gång till kommer jag se rött. Det är en sak som är säker.

Lyssna på egen risk.

Sämst när det gäller

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus