Svenska
Blog

Fredagstipset (146)

Det är dags att lägga upp fötterna och kanske ta något gott att dricka/äta. Det är fredag och betyder att det är dags för veckans fredagstips. Till dig som läser önskar jag en riktigt trevlig helg!

Paddington 2

Av en ren slump är det exakt hundra tips sedan jag rekommenderade filmen Paddington. Drygt två år har passerat sen dess och under tiden har det även släppts en uppföljare av den mysiga marmeladälskande björnen från Peru. Paul King gjorde ett fantastiskt jobb med den tidigare filmen och jag hade således stora förhoppningar för hans fortsättning, och ännu en gång har han levererat.

Paddington fortsätter leva sig trygga liv i London tillsammans med hans nyfunna familj. Han är älskad av alla men råkar också göra ett par av Londons invånare förbannade när han försöker samla ihop pengar genom diverse småjobb. Pengarna ska han använda till att köpa den perfekta presenten till tant Lucy men strax innan han har skrapat ihop tillräckligt med pengar blir den unika presenten stulen. Inte nog med att presenten blir stulen så blir även björnen anklagad för stölden och spärras in bakom lås och bom.

Du som gillade den första filmen lär definitivt finna mycket att gilla med uppföljaren också. Mysfaktorn är fortfarande stor och berättelsen är bra charmig. Utöver detta bjuds det på fina skådespelarprestationer från Hugh Grant, Brendan Gleeson och självklart Ben Whishaw som björnen själv. Det är sällan en så välgjord familjefilm som denna kommer så se till att kika på den omgående!

Fredagstipset (146)

HQ