Svenska
Blog

Fredagstipset (149)

Det är dags att lägga upp fötterna och kanske ta något gott att dricka/äta. Det är fredag och betyder att det är dags för veckans fredagstips. Till dig som läser önskar jag en riktigt trevlig helg!

It's Kind of a Funny Story

Om jag säger Anna Boden och Ryan Fleck - vad säger du då? Risken är stor att du inte säger någonting alls. Snart lär däremot allt fler ha hört talas om dem eftersom de både skriver och regisserar Captain Marvel. 2010 släppte de hur som helst filmen It's Kind of a Funny Story som handlar om självmordsbenägna tonåringen Craig. Eftersom ingen tycks bry sig om hans psykiska ohälsa besöker han själv en läkare och blir därefter inlagd den psykiatriska avdelningen. Till en första början går det inte alls något vidare men snart lär han sig att uppskatta platsen.

För dig som letar efter en härlig komedi att slappa framför i helgen kommer hitta mycket nöje i denna mysiga rulle. Zach Galifianakis är helt suverän som en av de knäppa patienterna och även Keir Gilchrist gör en stark insats som den deprimerade Craig. Trots tunga teman lyckas Boden och Fleck leverera en riktigt underhållande film med älskvärda karaktärer. För att ta en titt på vad regissörerna gjort tidigare är detta helt enkelt ett måste (och Half Nelson, såklart).

Fredagstipset (149)

HQ