Svenska
Blog

Fredagstipset (159)

Det är dags att lägga upp fötterna och kanske ta något gott att dricka/äta. Det är fredag och betyder att det är dags för veckans fredagstips. Till dig som läser önskar jag en riktigt trevlig helg!

Paterson
Jag var inte direkt såld på filmen när Kim2 tipsade om den för ett par månader sedan. Den lät rent av urtråkig och risken för att jag inte heller kan sälja in den är således stor, men jag ska ändå göra ett försök. Paterson saknar en riktig handling och vi får egentligen bara följa huvudkaraktären Paterson under en veckas tid. Han är en medelklassmänniska som lever i ett litet hus med sin flickvän och kör till vardags buss i stan. Hans mål i livet är däremot inte att köra buss tills dess att han går i pension utan drömmer om att bli en poet.

Trots avsaknad av handling blev jag oerhört överraskad av den senaste filmen signerad Jim Jarmusch. Två timmar flög iväg och att bara följa Patersons ganska händelselösa liv är oväntat intressant. Alla har vi säkert funnit det intressant att tjuvlyssna på några andra på fiket, på bussen eller någon annanstans. Samma sak uppstår i den här filmen där man som tittare ''bara får hänga med''. Som jag tidigare nämnde är det svårt att sälja in någon på filmen men gillar du Jim Jarmusch och Adam Driver föreslår jag att du kikar på den när regnet faller utanför.

Fredagstipset (159)

HQ