Svenska
Blog

Fredagstipset (173)

Det är dags att lägga upp fötterna och kanske ta något gott att dricka/äta. Det är fredag och betyder att det är dags för veckans fredagstips. Till dig som läser önskar jag en riktigt trevlig helg!

Private Life
Jag har vid flera tillfällen sagt att jag inte gillar Netflix originalfilmer. Både här i bloggen och i vår serie Redaktionen Resonerar. Men så dök Apostle och Private Life upp ungefär samtidigt och jag gillade båda starkt. Apostle har jag redan pratat om och jag tänkte därför inte säga mycket mer om den nu (se den, om du inte har det). Detta fredagstips tänkte jag tillägna Private Life som handlar Richard och Rachel. Ett medelålders par som länge har försökt att bli gravida. Detta eviga försök har tagit så mycket energi från dem att det numera har påverkat deras äktenskap. Ändå tar de varje chans de får att lyckas bli tre.

Tamara Jenkins har inte regisserat en film på över tio år men gör här en otrolig comeback. Private Life känns mänsklig och berättar en berättelse som så många par runtom i världen går igenom just nu. Kathryn Hahn och Paul Giamatti gör båda ett fantastiskt jobb i huvudrollerna och det märks väl hur mycket omtanke de investerat i sina karaktärer. Jag tänker inte gå in så mycket i detalj på filmens berättelse men kan säga så mycket som att slutet är otroligt. Få sista scener har fått mig att bli så berörd och jag tänker osökt på slutscenen från The Graduate. För er som söker efter en mustig dramafilm till helgen - sluta leta! Logga in på Netflix och se Private Life nu.

Fredagstipset (173)

HQ