Svenska
Blog
Detective Pikachu var trevlig

Detective Pikachu var trevlig

Efter att ha bockat av ännu en hektisk vecka så här på slutet av terminen blev jag spontant sugen på att ge mig iväg på bio i fredags. Intresset var dock inte särskilt stort för varken Detective Pikachu eller Aladdin och sällskapet var inte sugen på att se om Avengers: Endgame (madness!). Mest intresserad var jag nog av Brightburn men jag anpassade mig efter sällskapet och vi kikade därför istället på Detective Pikachu som var ganska så trevlig, ändå.

Jag var ett otroligt stort fan av Pokémon som liten och blev som barn på nytt när Pokémon Go lanserades. När det sedan avslöjades att en film om Pikachu skulle bli av med Ryan Reynolds i huvudrollen blev jag snabbt nyfiken och har längtat sedan dess. Som familjefilm är den verkligen suverän och underhåller konstant och som fan kan man njuta lite extra av alla referenser och att se gamla Pokémon väckas till liv på bioduken. Det går dock inte undkomma det faktum att Ryan Reynolds är filmens största behållning och tack vare honom känns mycket av dialogen improviserad och därför väldigt rolig (och många gånger inte så barnvänlig). Jag gladdes även lite extra att filmen hämtade inspiration från Pokémon-filmen från 1998 som jag såg om femtioelva gånger som liten skitunge.

Har du någon ledig tid framöver och vill ta med dig sonen eller dottern din (eller vem som helst för den delen) på bio så kan jag varmt rekommendera Detective Pikachu. Det är en härlig film som trots sina uppenbara brister har mycket hjärta och som snabbt sätter ett leende på dina läppar.

7/10

HQ