Svenska
Blog
Skönt uppehåll för alla superhjältehatare

Skönt uppehåll för alla superhjältehatare

Under morgonens kanske lite för långa dusch (den bästa tiden att fundera över saker på) så tänkte jag mer på Hollywoods framtid för superhjältar. Då slog det mig att detta är den bästa tiden på flera år att passionerat hata superhjältetrenden som genomträngt Hollywood. Spider-Man: Far From Home hade premiär i juli och nu väntas en dvala på över ett halvår för superhjältar vilket är det längsta på många, många år. Sedan Guardians of the Galaxy Vol. 2 (26 april 2017) har Marvel Studios släppt tre filmer per år och vid ungefär samma tidpunkt ökade även Warner Bros. sitt tempo och släppte året före både Batman v Superman: Dawn of Justice och Suicide Squad. Utöver dessa titlar har det även släppts filmer som Deadpool, Logan och Venom. Med uppköpet av Fox, en alltmer risigare situation hos Warner Bros. samt ett avslut på The Infinity Saga kommer dock en tid för återhämtning nu. Inte minst för alla som vid varje chans de får måste proklamera hur mycket de hatar dessa superhjältar (och flera gånger dumförklara oss som faktiskt uppskattar filmerna).

Fast detta stämmer ju faktiskt inte Henric. Joker släpps ju om knappt två månader!
Det går ju knappast att påstå annat än att Joker är en serietidningsfilm, jag vet. Dock lär detta knappast vara en traditionell superhjältefilm och i stunden känns det inte ens särskilt sannolikt att vi ens ser eller hör om någon superhjälte i filmen. Det är trots allt inte vad Joker handlar om och därför kommer filmen, oavsett kvalitet, kännas annorlunda och därför väljer jag inte att kategorisera den i samma fack som Wonder Woman, Avengers: Endgame, Aquaman eller någon annan superhjältefilm. Utöver Joker släpps inte heller någon mer film baserad på Marvel eller DC (åtminstone inte på bio) utan istället får vi vänta till februari när Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) har premiär.

Ett halvårs (sju månader om man räknar från och med premiären av Spider-Man: Far From Home) lång paus är alltså vad vi befinner oss i just nu och enligt min snabba uträkning har vi inte haft ett så här långt uppehåll sedan 2009-2010. Känner man att man vill komma ikapp med filmer man missat är detta alltså en ypperlig tid att göra det och vill man nu ta sin tid att kika på annat är det ju också lägligt. Men vill man fortsätta förklara sin avsky kan man väl åtminstone vänta med att göra det några månader. Det är ju semester för er nu. Njut.

HQ