Svenska
Blog

Spider-Man lämnar MCU...

Jag trodde på riktigt att det var ett skämt när jag läste nyheten. Att Sony brutit helt med Marvel. Att de numera är i full kontroll av att göra precis vad de vill med Spider-Man och att han numera inte har någonting att göra med Marvel Cinematic Universe. Som jag tidigare skrivit är jag inte imponerad av Marvels nästa fas och med dessa nyheter känns framtiden för universumet mycket mörkt ut. Uppenbarligen är orsaken till dispyten pengar och jag kan tänka mig att Sony Pictures nu krävde en hel del mer av intäkterna från kommande filmer med spindeln och att Marvel inte var okej med detta.

''Disney asked that future Spider-Man films be a 50/50 co-financing arrangement between the studios, and there were discussions that this might extend to other films in the Spider-Man universe. Sony turned that offer down flat, and I don't believe they even came back to the table to figure out a compromise.''

Å ena sidan tycker jag det är vidrigt att Disney inte kan lossa lite på kopplet om Sonys hals och låta dem få mer av intäkterna. Disney är det största företaget inom Hollywood och har definitivt råd att låta Sony få en stor del av pengarna i filmerna som Spider-Man är en del av. Å andra sidan tycker jag det är mer än rimligt att dela på intäkterna och Sony borde vara nöjda. Förhoppningsvis blir det lite av en repris av James Gunn-historian där han försvann och återvände ett par månader senare. Spider-Man ska trots allt inte vara med i fas fyra (vad vi vet) och därmed finns det tid för dialog. Och jag hoppas det sker. Måtte detta inte vara slutet för Spider-Man i MCU.

Spider-Man lämnar MCU...

HQ