Svenska
Blog
Arrow är över

Arrow är över

Jag minns fortfarande när jag först började titta på Arrow. Jag gick första året på gymnasiet och vi hade håltimme, och istället för att studera slog jag på första avsnittet. Nu var förvisso inte min smak densamma då som den är idag, men jag gillade det starkt och jag såg ständigt fram emot nästa avsnitt efter att jag sett klart veckans. Nu, åtta år senare, är TV-serien över. För gott.

Jag kan knappast påstå att jag tyckte om serien framåt slutet. Under säsong fem slutade jag till och med att kolla eftersom kvalitén hade dalat så pass mycket att jag kände noll för serien längre. Men som jag skrev i en blogg i somras så tog jag upp serien igen när det utannonserades att den åttonde säsongen skulle bli den sista, och fastän serien återhämtade sig efter att jag slutade har den inte varit särskilt bra, egentligen.

Seriefinalen var väl okej men första halvan bestod av en så otroligt onödig sidoberättelse som jag inte kan begripa varför man inkluderade i ett sista avsnitt. Ett avsnitt som ska vara proppad med känslor och som ett tackbrev till alla fans som har hängt med sedan det begav sig. Då mitt intresse för serien inte längre är vad det brukade vara greps jag inte direkt av de emotionella scenerna och därför känner jag tacksamhet över att det är över nu. CW ska dock ges cred för att de lyckats bygga upp ett TV-universum som har förändrat sättet att följa TV-serier på, även om flera serier varit bedrövliga. Eftersom jag slutade följa samtliga superhjälteserier från CW samtidigt kommer jag inte se mer av dem. Arrow var den serie som startade allt, och jag känner mig nöjd med att ha sett alla 170 avsnitt. Mitt helhetsbetyg till serien landar på 6/10.

Har du sett seriefinalen?

HQ