Svenska
Blog

Fredagstipset (183)

Äntligen fredag igen! Nu har jag mer eller mindre gått på lite ledighet då jag skickat in min uppsats och nu kvarstår endast ett opponeringsseminarium innan terminen är över. Jag hoppas att även du börjat koppla av och kan njuta av det fina vädret. I vilket fall som helst kan du nog komma att behöva lite tips att sysselsätta dig med och jag ska göra ett försök att rädda dig. Trevlig helg!

Queen of Hearts
Jag har redan pratat om den här filmen i bloggen men jag tänkte att den förtjänar att nämnas igen i form av ett fredagstips. Filmen handlar kort om en pappa, som numera lever med en annan familj, som får ta över vårdnaden över sin son från en tidigare relation. Relationen däremellan är kylig och snart förvärras det hela av att faderns fru förför hans son och inleder en relation som ingen annan i familjen känner till. Som väntat uppstår däremot allt annat än glädje.

Danskarna är fantastiska på dramafilmer. Jagten, Efter Brylluppet, Hämnden är bara några exempel på suveräna dramafilmer som de gjort. Queen of Hearts är definitivt ingen undantag. May el-Toukhy regisserar filmen och var sedan innan en helt okänd figur för mig men jag ser redan fram emot att se mer av hennes filmer. Gustav Lindh, som spelar huvudrollen, gör en otrolig insats som den problematiska tonåringen och kemin mellan honom och Trine Dyrholm är verkligen strålande. Men vad ni än gör - se inte filmen med era föräldrar. Det kan bli obekvämt.

Fredagstipset (183)

HQ