Svenska
Blog
Älskade finalen av WandaVision *spoilerfri*

Älskade finalen av WandaVision *spoilerfri*

Sedan Iron Man inledde den framgångssaga som Marvels cinematiska universum gjort sig känd som har jag aldrig observerat en sådan vattendelare som WandaVision. Medan vissa hatade det otroligt långsamma (och i deras ögon fullkomligt meningslösa sitcom-tema) fanns älskade många andra det. Jag skulle vilja placera mig någonstans däremellan. För jag upplevde aldrig WandaVision som tråkigt, även om jag halvvägs genom serien kände att Marvel behövde lägga i en högre växel. Något jag också ansåg att man gjorde när man ''introducerade'' en efterlängtad karaktär och i större grad lämnade sitcom-temat.

I fredags släpptes som bekant seriefinalen och eftersom jag tillbringade hela helgen hemifrån så fick jag inte chansen att se det förrän igår kväll. Hela helgen höll jag mig borta från internet för att lyckas hålla mig borta från spoilers. När jag och min sambo igår såg avsnittet var vi båda otroligt nöjda och i slutet av episoden var det omöjligt för oss båda att blockera tårkanalerna. Jag tänker som sagt inte spoila något men tror att ni som sett finalen själva kan räkna ut var exakt det brast för oss.

WandaVisions sista avsnitt var spännande, emotionell och fartfylld från första till sista scen. Och även om jag som sagt var något delad till seriens tempo och upplägg halvvägs in, bleknade detta för mig i slutändan. Marvel knöt ihop säcken på ett utmärkt sätt och jag tycker att sitcom-temat ändå fick mening till slut. Jag är dock aningen besviken på att vi inte fick svar på precis allt och jag förstår fortfarande inte vem den där mystiska karaktären som Bettany pratat om skulle vara. I helhet är jag hur som helst mycket nöjd med WandaVision - är du?

Mitt betyg: 8/10

HQ