Svenska
Blog
Jag har sett Black Widow

Jag har sett Black Widow

Ja, det gjorde jag ju redan i onsdags men eftersom jag jobbat något kopiöst sedan dess - har jag helt enkelt inte haft tid (eller ork) att skriva om den. Det tänkte jag däremot åtgärda nu. Jag kan hur som helst redan nu säga att biobesöket var fantastiskt. Kanske var det filmen, eller kanske var det bara att återigen kunna gå på bio? Visst, jag såg ju A Quiet Place Part II för bara några veckor sedan, men efter att inte ha gått på bio på ett år - är det oerhört skönt att kunna gå dit igen så mycket jag bara vill.

Så filmen då? Hur var den? En positiv överraskning, skulle jag säga. Jag har inte varit så osugen på en film från Marvel sedan... Jag vet inte? För på förhand såg jag inte alls grejen med att släppa en fristående film om Black Widow som utspelar sig mellan Captain America: Civil War och Avengers: Infinity War nu. Faktum är att jag fortfarande inte gör det. Den här filmen borde ha släppts efter Black Panther för att verkligen låta Natashas resa fortsätta där den slutade här. Flera scener hade då kunnat få större effekt i Infinity War såväl som Endgame. 

De trailers som släppts har inte heller övertygat mig och när André kallade filmen för medioker - då litade jag på hans ord. Men efter visningen steg både jag och min sambo ut i sommarkvällen... Fortfarande varmt ute och det var en så där fantastisk stund när man klev ut en het sommarkväll efter att ha underhållits rejält i två timmar. Näst intill allt som jag på förhand tyckte såg mediokert ut, gillade jag. Red Guardian var ju faktiskt rolig, vilket jag aldrig någonsin hade trott att han skulle vara. Humorn (som ibland är Marvels främsta problem) begränsades till honom, och det funkade. 

Jag gillade även hur Marvel porträtterade Taskmaster vars personlighet och karaktär var helt olik serieförlagan. Dessa förändringar har inte alltid funkat i filmerna men denna förändring fungerade bra och kändes relevant sett till berättelsen. Dessutom gillade jag hur vi fick veta mer om Clint och Natashas uppdrag i Budapest och hennes uppväxt som vi bara fått små smakprov av sedan Avengers: Age of Ultron. Även striderna och skurken levererade. 

Kanske är det mina låga förväntningar som resulterat i att jag gillar den så mycket? Kanske hade jag behövt se den igen? Eller kanske... Kanske är det en bra film? Jag tror på sistnämnda. Mitt betyg? Svag 8/10!

HQ