Svenska
Blog

DC's bästa superhjältar! | 6-5

Precis hemkommen från att ha kollat på lite fotboll i värmen och slängt i lite tacos i magen. Dags för plats nummer sex och fem!

(6) Aquaman
Att göra en lista med DC's karaktärer är banne mig inte lätt. Länge satt jag och tänkte om Aquaman är värd en ännu högre plats på listan men han får nöja sig med en sjätteplats. Möjligtvis för att jag inte har hunnit läsa så mycket med honom som jag önskar att jag hade gjort. Nåväl, det kommer så småningom.

Aquaman's riktiga namn är egentligen Arthur Curry. Han växte upp på land tillsammans med sin far men precis som Clark Kent kände även han att han inte var som alla andra. Hans döde mor hade han aldrig hört mycket om men fick snart reda på av sin far att hon inte var som alla andra heller. Under den tiden som hon levde kom hon nämligen från havet och Arthur fick efter ett tag reda på att hon även var drottningen av Atlantis. Eftersom han var hennes son betydde det att han var prins av Atlantis.

Idag är Arthur Atlantis konung vilket ger honom en fördel många gånger då han kan bilda en armé bakom sig. Med sin förmåga att kunna kontrollera havsdjur och sin övernaturliga styrka blir han en riktigt mäktig karaktär. Något många inte tror eftersom många har en väldigt felaktig syn på honom och ser han mer som en larvig b-hjälte. Eftersom ena halvan av honom tillhör livet ovanför ytan och den andra under så gör det att han oftast handlar någonstans mellan konflikterna vilket oftast bidrar till en intressant läsning.

Fun fact: Aquaman kan ta sig fram genom vatten med en fart på ca 3 kilometer per sekund.

(5) Rorschach
Jag hoppas att alla har sett Watchmen och att alla som läser bloggen också älskar Rorshach. Varför bara en femteplats då? Missförstå mig inte, jag älskar Rorshach och skulle älska att se honom i ett fightingspel, (Injustice 2 som gästkaraktär?) men tyvärr, finns det karaktärer jag tycker bättre om.

Walter Kovacs hade precis som många andra hjältar en svår uppväxt. Hans uppväxt är dock den värsta skulle jag tro då hans mor jobbade som en prostituerad. Hans far visste han inte mycket om alls och den tiden som hans mor hade över för honom slutade ofta i att hon misshandlade honom. När han var elva år gammal gick hans mamma inte längre ta hand om honom och han sattes in på ett barnhem. Väl där tränade han sig och blev väldigt duktig på boxning, gymnastik m.m.

När han blev äldre hade hans uppväxt format honom till att vilja bli lite av en detektiv för att skänka rättvisa till alla som var i behov av det. Efter ett tag som detektiv insåg han att det inte räckte för somliga att hamna i finkan utan den enda lösningen var döden. Rorshach började nu handla på ett alltmer våldsamt sätt och tvekade inte en sekund på att ta någons liv om det var nödvändigt.

Fun fact: Då Rorschach är på toppen av mänsklig styrka kan man nästan se honom som en anti-hjälte med krafter. Detta tillsammans med sin precisionsförmåga och snabba sätt att tänka på.

DC's bästa superhjältar! | 6-5

HQ