Svenska
Blog

DC's bästa superhjältar! | 4-3

Listan börjar dra sig mot sitt slut och det är nu dags att avslöja vilka hjältar som hamnar på min fjärde- och tredjeplats. Kanske inte helt otippade karaktärer men här kommer dem!

(4) Green Lantern
Hal Jordan levde ett ganska normalt liv på jorden under sina första år som barn. Under tiden som barn arbetade hans pappa som testpilot för Ferris Aircraft som kommer att vara en del av hans liv för alltid. Hal älskade flygplan och hans pappa och skippade ibland skolan bara för att kolla på när hans pappa flög. Under ett test kraschade dock flygplanet och Hal's pappa han inte att undvika explosionen och dog. Hans mamma förbjöd honom att sysselsätta sig med allt som hade med flygplan och Ferris Aircraft att göra men när han blev myndig anslöt han sig flygvapnet ändå.

Han ansågs vara en utav de allra bästa piloterna och började sedan jobba på Ferris Aircraft han med. Några år efteråt nödlandade en utomjording på jorden som hade magiska krafter. Utomjordingen var döende och kraften som han hade kom från en särskild ring han bar på och den skulle nu leta reda på en värdig varelse som kunde ta efter hans plats i den så kallade Green Lantern Corps. Ringen valde Hal Jordan och efter träning på planeten Oa var han en av de gröna ringbärarna.

Så fort Hal tar på sig sin ring blir han en Green Lantern och kan skapa vad som helst ur tomma intet så länge han vet hur objektet fungerar. Ringen drivs av vilja och måste med jämna mellanrum laddas upp igen med en lykta han fick i samband med ringen. Hal Jordan är en av mina favoriter just för hans unika krafter och på grund av hans sköna personlighet.

Fun fact: När Hal laddar sin ring säger han en ed som lyder ''In brightest day, in blackest night, no evil shall escape my sight. Let those who worship evil's might, beware my power...Green Lantern's light!'' Han är ensam om att svära denna ed då alla medlemmar har sin egen ed.

(3) The Flash
Barry Allen levde också ett rätt så normalt liv under hans uppväxt tills dess att hans mamma blev mystiskt mördad. Hans pappa blev anklagad för att ha mördat henne och sattes i fängelse. Senare fick man som läsare reda på att hans pappa faktiskt var oskyldig och att en viss annan person var skyldig till mordet.

Barry blev under sina ungdomsår känd för att vara långsam och jobbade som forskare inom polisen. Under en natt då en storm ägde rum slog blixten ned i honom under tiden som han höll på med ett experiment och gjorde att hans tillsammans med kemikalier och blixt förändrades. Efter ett tag märkte han att något inte stämde och upptäckte då att han kunde springa och agera lika snabbt som ljusets hastighet. Dessutom har han till och med lyckats springa så snabbt att han rest tillbaka i tiden.

Barry Allen är en stor favorit hos mig just på grund av hans charmiga personlighet och krafter. Ända sen jag var liten och tittade på Justice League har jag avgudat The Flash för jag tyckte han var så rolig och var ''så jäkla cool''. Detta har satt sig kvar i mitt huvud och det är än idag en omöjlighet för mig att säga att The Flash inte är en av mina absoluta favoriter i både DC och Marvel's universum.

Fun fact: Superman och The Flash har ofta tävlat om vem som egentligen är snabbast. Oftast har resultatet blivit oavgjort men The Flash har ändå vunnit flest gånger och anses vara den snabbaste av dem två.

DC's bästa superhjältar! | 4-3

HQ