Svenska
Blog

DC's bästa superhjältar! | 2-1

Nu är även denna lista färdig och jag hoppas att den var uppskattad. Mina två favoriter kommer säkerligen inte som en chock men de är mina favoriter, simple as that. Tack till er som följt den!

(2) Superman
Kal-El är namnet bakom en av de mest ikoniska hjältarna någonsin. Son av Jor-El och Lara och född på planet Krypton. Kal hann inte leva ett liv på sin hemplanet särskilt länge innan den var dömd att förgöras. Jor-El och Lara kunde dock inte tillåta att deras son skulle dö i så tidig ålder sände iväg honom i en liten kapsel som skulle ta honom till jorden då Jor-El hade räknat ut att jordens gravitation och sol skulle ge honom otroliga krafter.

På jorden hittade Martha och Jonathan Kent Kal-El och uppfostrade honom som deras egna son. Hans namn på jorden blev Clark Kent. Att uppfostra Clark var ingen enkel grej då han hade en otrolig styrka och det var svårt att dölja hans krafter. Clark visste dock inte om att Martha och Jonathan inte var hans riktiga föräldrar men de berättade det för honom när han var 18 år gammal. Strax efter detta bestämde han sig för att använda sina krafter för att skydda oskyldiga.

Superman har alltid varit en stor favorit hos mig, ända sen jag var liten grabb. Han är faktiskt den hjälte som jag växte upp mest med på grund av Justice League och att min far tittade på de gamla Superman-filmerna otroligt många gånger. Dessutom tyckte jag att Smallville var relativt underhållande - något jag inte tycker idag.

Fun fact: Tack vare speciella glasögon får hans ögon en annan nyans och tack vare att han kan kontrollera sina muskler kan han exempelvis skaka hand med någon utan att krossa dem. Även hans röst förvränger han när han är Clark och så bär han ju såklart kläder som döljer hans kroppsuppbyggnad. Att identifiera Clark som Superman är därför inte så enkelt som man tror.

(1) Batman
Bruce Wayne föddes inom en otroligt rik familj. Hans mamma och pappa, Martha and Thomas Wayne investerade otroligt mycket pengar i Gotham City vilket gjorde dem stenrika. De roade sig bäst dem ville och en kväll när de besökte föreställningen, The Mark of Zorro blev Bruce skrämd och ville lämna föreställningen. De gick genom Crime Alley där de stötte på en man som krävde pengar och Martha's pärlhalsband. Det slutade dock inte där utan han sköt även ihjäl både Bruce mamma och pappa framför ögonen på honom.

Bruce's butler, Alfred Pennyworth uppfostrade honom själv efter detta och det var i stort sett den enda vän han hade. Bruce svor att han skulle göra sitt bästa att göra sig av med all ondska som fanns i Gotham och gav sig iväg utan att berätta vart han skulle och hörde aldrig av sig till någon på många, många år. När han återvände hade han spenderat tid åt att träna sig i alla möjliga kampsporter, kemi, förklädnader, kriminalteknik och mycket, mycket mer.

Han var i stort sätt nästan helt perfekt nu, förutom det faktum att han fortfarande hade en rädsla för fladdermöss som liten. För att bekämpa rädslan gjorde han sig en dräkt som skulle efterlikna en fladdermus och som i sin tur skulle kunna skrämma brottslingarna i Gotham City. Genom att använda skuggorna och slå till när man minst anar det blev detta en väldigt lyckad idé.

Batman tar hem förstaplatsen på grund av sina otroliga berättelser samt det karaktärsgalleri som erbjuds i hans tidningar. Många twists förekommer och det är oftast detta som gör de historierna till de allra bästa och trots att han är en av få i Justice League helt utan krafter är han en utav de allra bästa och smartaste.

I en crossover med både Marvel och DC blev Batman och Wolverine en och samma karaktär vid namn, Dark Claw.

DC's bästa superhjältar! | 2-1

HQ