Svenska
Blog

Marvel's bästa villains | 4-3

Endast fyra karaktärer kvarstår och med kaffekoppen vid min högra sida tänkte jag nu presentera plats nummer fyra och plats nummer tre. Imorgon visar jag upp de två karaktärerna som jag tycker bäst om!

(4) Ultron
En av The Avenger's största fiender och som vi snart har chansen att äntligen få se på biografen är Ultron. Han skapades av Dr. Hank Pym, (a.k.a. Ant-Man). Ultron blev dessvärre en skapelse som han sent skulle glömma då han snart inte kunde kontrollera honom längre på grund av hans otroliga intellekt och hat för mänskligheten som han vill ersätta med robotar istället. Inget av detta visste Pym om till en början då Ultron fick honom att glömma att han någonsin skapade roboten och medan Ultron hade labbet för sig själv uppdaterade han sig till ett av de största hoten någonsin.

Precis som Wolverine's skelett och Captain America's sköld så är även Ultron's kropp gjord av adamantium vilket gör honom näst intill oförstörbar. Ultron är en så pass mäktig karaktär att han faktiskt lyckats besegra The Avengers vilket gör att jag ser otroligt mycket fram emot filmen. Kommer möjligtvis någon av karaktärerna att dö i andra filmen? Ultron är en karaktär som jag vill läsa ännu mer av men han är av det jag läst en av de mest grymmaste och coolaste villains jag någonsin läst om.

Fun fact: Efter att Ultron en gång besegrades hittade Doctor Doom hans rester och byggde åter igen upp honom och blev då ännu mäktigare.

(3) Thanos
Enligt mig The Avenger's främsta villain. För några år sen visste jag inte vem han var och inte ens i scenen efter eftertexterna i The Avengers visste jag vem han som smilade mot kameran var. Sen dess har min kunskap om honom ökat och jag har läst på rätt så mycket om honom och även läst några serier han varit med i. Thanos är i sig inte den mäktigaste fienden men alla infinity gems i sin ägo är det ingen man vill mucka med.

Min gissning är att vi i The Avengers 3 kommer att få se Thanos som den slutliga fienden i serien och innan dess har alla infinity gems varit med på film. Vi har redan fått se ett par, (Thor: The Dark World, The Avengers, Guardians of the Galaxy). Du som har sett Guardians of the Galaxy eller The Avengers vet hur mäktig Loki/Ronan blev av bara en infinity gem, föreställ dig alla sex.

Thanos är enligt mig den karaktär som jag fruktar mest som en villain. Han är inte min favorit men han är ändå den jag fruktar mest med tanke på hans otroliga krafter och hans vilja att utrota alla hjältar. Eller egentligen borde jag säga att han vill döda alla som går emot honom.

Fun fact: När Thanos fick tag på alla infinity gems började han att skapa kaos genom att utrota hälften av jordens befolkning med ett enkelt fingerknäpp.

Marvel's bästa villains | 4-3

HQ