Svenska
Blog

Spel från barndomen jag ej glömmer! (7)

Vi hade alla de spelen vi kunde spela hur mycket som helst när vi var yngre. Det liksom kvittade om de var värdelösa eller ej, man hade ändå hur kul som helst med dem. I den här bloggserien kommer jag att skriva om en del spel från min barndom som jag inte kommer att glömma!

Mickey's Speedway USA
Jag skrev för ett tag sen att 3, 2, 1, Smurf! var ett av de racingspelen som jag växte upp med. Tillsammans med det och Mario Kart 64 så var det Mickey's Speedway USA och minns jag rätt så var det även det första som jag fick. Jag fick spelet tillsammans med ett Nintendo 64 en jul, (nej, jag är inte Nintendo 64-ungen).

Mickey's Speedway USA var ett otroligt underhållande spel som jag och mina kompisar lirade en hel del ihop. Jag minns att vi förbjöd alla att spela som Mimmi och Kajsa då vi ansåg att man fick någon tur när man tog över dem. Spelade man själv var det nästan en garanti att någon av dem skulle förstöra för en. Jag minns också att vi aldrig lyckades låsa upp Fnatte som karaktär utan bara Knatte och Tjatte. Det var ju som sagt på den gamla goda tiden utan youtube och andra hjälpmedel så vi hade ingen aning om hur vi skulle låsa upp honom. Vi visste inte ens om han fanns men det tog vi för givet.

Ibland dunkar jag nästan huvudet i väggen när jag inser vad dum jag var som sålde mitt Nintendo 64. Super Smash 64, Mario Kart 64, Super Mario 64, Mickey's Speedway USA... Så många fina spel som jag nu på senare tid testat spela på emulatorer men känslan är verkligen inte densamma som att sitta framför en gammal tjock-TV med den gigantiska Nintendo 64-kontrollen i handen.

Kommer du ihåg det här spelet?

Spel från barndomen jag ej glömmer! (7)

HQ