Svenska
Blog

Topplistor från 2014 (4)

Den här gången tänkte jag ranka de fem bästa spelscenerna från 2014. Som vanligt så räknas inte remakes. OBS! Har du inte spelat The Walking Dead: Season 2 (Episode 2) eller Left Behind rekommenderar jag dig att sluta läsa här!

5. Sunset Overdrive - The End?
När man bankar den gigantiska glasflaskan fylld med Overcharge som sedan bubblar så mycket att man flyger på den rakt emot Fizzco's torn skrattade jag gott. Idén är så klockren och så fjantig. När flaskan når sitt mål och exploderar ser man att sin karaktär nu är död och eftertexterna börjar rulla. Plötsligt bryter huvudkaraktären den fjärde väggen och säger att spelet omöjligt kan sluta så här. Neogaf kommer att hata spelet i all evighet.

4. Far Cry 4 - Intro
Att toppa treans intro var minsann ingen enkel sak. Vaas gjorde entré tidigt och jag fick en känsla i kroppen som påminde lite om när huvudkaraktärerna i Deer Hunter sitter inlåsta och väntar på att få spela rysk roulette innan de dör. Spännande och kuslig stämning - man vet inte om man kommer klara sig eller ej. Lite så är det i introt av fjärde spelet. Man vet inte riktigt om man kommer att få gå iväg fri, bli tillfångatagen eller bli skjuten i någon kroppsdel. Pagan Min är dessutom grymt bra skriven och när The Clash's Should I Stay Or Should I Go kör igång är det nästan svårt att inte börja dansa.

3. The Walking Dead - Kenny är tillbaka
Trots att jag många gånger retade mig på Kenny i säsong 1 så var han en karaktär som jag alltid ville ha på min sida. Jag ville alltid få honom att må bra och göra det bästa av situationen efter att hans fru och son tagit livet av sig själva. När säsong 1 är slut har jag ingen aning vad som hände med honom men jag misstänkte att han dog. När han sen kom återvände i episod två, andra säsongen så valde jag direkt alternativet att springa fram och krama honom. Trots att han gjort en del dumma val i säsong 2 också så gillar jag honom starkt.

2. Alien: Isolation - Första mötet
En bra stund har jag gått genom mörka korridorer, hört hur det skramlar i ventilationerna och jagat upp mig i onödan. Xenomorphens närvaro har byggts upp något otroligt och när han för första gången dyker upp håller jag andan lika mycket som Ripley gör. Det känns nästan som att man själv är ombord på skeppet och hela tiden är jag beredd på att hans tryne ska fylla skärmen och skrämma mig halvt till döds.

1. Left Behind - Biten
Slutet är en av de allra starkaste scenerna som finns med i huvudspelet och tillägget. Jag vet ju egentligen att Ellie blivit biten och att hon inte kommer att förvandlas men även Riley har jag fattat ett stort tycke för nu och jag vet att hon kommer att ha samma tur som Ellie. Samtidigt som Riley pratar i bakgrunden så ser vi hur Ellie tar hand om Joel som också är en väldigt stark scen som berör mig som spelare. Musiken och atmosfären är precis där den ska vara och jag lämnas med en klump i halsen när skärmen blir svart.

Topplistor från 2014 (4)

HQ