Svenska
Blog

Ant-Man - vad jag tyckte (spoilerfri)

Som gårdagens inlägg beskrev så begav jag mig mot min närmsta biograf för att bevittna Marvel's senaste verk. När jag två timmar senare steg ut ur biografen var både jag och mitt sällskap nöjda med besöket. Vi var alla överens om att den faktiskt var bättre än vad vi trodde den skulle vara.

Trots premiär var inte ens halva biografen fylld. Jag vet inte om folk gick på 3D-föreställningen tre timmar innan eller ej men det märks att Ant-Man är okänd för många. Eftersom det är en helt ny hjälte i Marvel's universum är det väldigt viktigt att man bjuder på en ordentlig ursprungshistoria om honom och lämnar mycket annat åt sidan. Ant-Man gör exakt detta och innehåller inte särskilt många fighter utan det är kanske tre stycken på sin höjd och fokuserar istället på att beskriva vem Scott Lang är och varför han bestämmer sig för att ta på sig titeln som Ant-Man.

Paul Rudd känns helt klockren i rollen som Scott Lang (Ant-Man) och timingen på humorn är helt suverän, precis som i Guardians of the Galaxy. Den tar sig heller sällan på för stort allvar vilket är skönt för omväxlings skull. Även skurkens motiv handlar denna gång inte om att förstöra hela världen eller bli härskare över den, dessvärre är hans motiv inte de bästa i filmen. Skurken är nämligen en av filmens svagare punkter. Han har extremt lite scentid och finns mest där för att ge oss en superb slutstrid och föra storyn vidare.

Dialogerna mellan de olika karaktärerna är också ganska krystade ibland och går snabbt över. Vissa av dem känns även rätt så meningslösa och förstärker bara tidigare saker som visats i filmen. Istället hade jag velat se några fler scener med Scott och hans dotter för jag misstänker att en del hamnat i skräpkorgen då klipp från trailern saknas i filmen, precis som i Avengers: Age of Ultron. Filmen blir i och med detta lite ojämn ibland.

Jag ska dock inte bli för negativ för detta är i princip det enda jag har att klaga på om filmen. Denna film är minst lika rolig som Guardians of the Galaxy och det är de komiska scenerna som man verkligen kommer ihåg och gör att mitt betyg blir lite högre än vad det annars skulle ha blivit. Filmen innehåller lagom många karaktärer och fokuserar mestadels bara på tre stycken vilket känns lagom.

Scenerna när Ant-Man krymper sig själv är dock de som överträffar allting annat. De är verkligen helt fantastiska rent visuellt och det är intressant att se världen från myrornas perspektiv. Jag var särskilt förtjust i en scen där Scott ska ta sig igenom ett rum fylld med fulla, dansande tonåringar och hög musik. Jag ser verkligen fram emot att se fler scener utav denna typ i framtiden då de känns väldigt fräscha och inte alls som något vi sett tidigare.

Mitt slutliga betyg till Ant-Man blir 8/10. Har du gillat tidigare filmer i serien är denna ett måste att se och den passar alldeles utmärkt för alla åldrar.

Ant-Man - vad jag tyckte (spoilerfri)

PÅMINNELSE: Filmen har två scener efter filmens slut!

HQ