Svenska
Blog

Vad jag tyckte om Batman v Superman

*Milda spoilers*

Jag gjorde under gårdagen ett besök på biografen för att spana in Batman v Superman: Dawn of Justice. Jag är en av få som ändå anser att Man of Steel är en underhållande film. Den har absolut sina brister men ändå ligger den på en svag sju i betyg. I och med att Zack Snyder än en gång regisserar och att den andra trailern var riktigt rutten så har jag försökt att ha lagom stora förväntningar på filmen.

Det märks väldigt tidigt in i filmen att den vill säga för mycket. Är det något som denna film lider av så är det hur rörig och ojämn den känns. Många scener hade man kunnat sätta ihop istället för att pausa och visa vad de andra karaktärerna gör istället. När Lex Luthor i början planerar sina ondskefulla planer avbryts scenerna flera gånger fastän de scenerna tillsammans inte är längre än kanske sju minuter.

Det är också väldigt tydligt att filmen ska fungera som en brygga till Justice League. Wonder Woman har inget i filmen att göra mer än att vara delaktiga i den slutliga striden mot horribla Doomsday. Introduktionen av Cyborg och Aquaman var extremt onödig medan jag fann introduktionen av The Flash väldigt intressant. Drömsekvensen som The Flash är med i är trots allt den enda drömsekvensen som är bra medan resten inte fyller någon funktion alls.

Karaktärerna då? Ben Affleck är som jag trodde på förhand en enastående Batman och bara han i sig gör filmen sevärd. Superman är varken sämre eller bättre sen i Man of Steel men jag har inga klagomål på honom. Wonder Woman är, som jag sa, en malplacerad karaktär som bara finns där för en episk slutstrid. När hon väl kommer in i bild så skiner hon dock. Lex Luthor är jag rätt så neutral emot. Det är en intressant tolkning av ärkeskurken men ibland blir hans störningar lite för mycket för min del.

Filmen hade mycket väl kunnat kortats ned en halvtimme och trots att den slutliga striden mot Doomsday är väldigt snygg så tröttnar jag halvvägs in. Jag gillar inte alls hur man inkluderade Doomsday i handlingen och hans utseende är jag ännu mindre förtjust i. De tre hjältarna är dock fantastiska att ta del av i striden vilket gör att jag ser mer och mer fram emot Justice League.

På grund av att filmen är så rörig och dåligt ihopklippt så faller filmen mycket på det. Jag får inget grepp om filmen och jag hinner knappt ta in scenen innan nästa dyker upp. Underhållen var jag i vilket fall som helst från början till slut men för mig så stannar filmen på ett mediokert omdöme. Av mig får filmen 5/10.

Vad jag tyckte om Batman v Superman

HQ