Svenska
Blog

Topp 5 bossar från Arkham-serien

Efter att åter igen ha spelat igenom Arkham Asylum och Arkham City i uppiffade versioner så blev jag nu sugen på att skriva ihop en liten lista på de bästa bossarna från spelserien. Eftersom Arkham Origins har många minnesvärda stunder så är de också med på listan. Dessvärre finns det ingen plats för bossar från Arkham Knight då de få som finns också hamnar i botten.

(5) Firefly - Batman: Arkham Origins
Den mycket underskattade skurken Firefly tar hem femteplatsen på denna lista tack vare sin minnesvärda strid på Pioneer's Bridge. Den har mycket gemensamt med striden mot Poison Ivy från Arkham Asylum och det var antingen den striden eller denna som skulle hamna på den femte platsen. Mot båda bossarna slåss du på ett ganska så begränsat område och istället för att se över axeln på Batman ser du från avstånd. Mot Poison Ivy kastar du med jämna mellanrum batarangs medan du mot Firefly skickar iväg en och annan glue grenade. Striden mot Poison Ivy må vara bättre i sig då man måste vara uppmärksam på tentaklerna som då och då gräver sig upp ur marken samtidigt som besatta vakter slår dig. Vad som gör fighten mot Firefly bättre är dock miljön runt omkring dig. Bron håller på att förfalla och du får då och då förflytta dig till en annan position på bron för att åter igen kunna fortsätta att slåss mot den galne pyromanen!

(4) Deathstroke - Batman: Arkham Origins
Fjärde platsen går till den fantastiska lönnmördaren Deathstroke som gjorde sin debut som boss i Origins. Striden i Arkham Knight är inte alls lika minnesvärd som denna och trots att den i Origins är ganska så simpelt upplagd så är den så fantastiskt bra. Här handlar det mer eller mindre enbart om din skicklighet att kunna slåss och det räcker gott och väl för att denna striden ska kännas som en jämn och episk fight.

(3) Scarecrow - Batman: Arkham Asylum
Många av de bästa stunderna från Arkham Asylum är tack vare Scarecrow. Scenen när man får gå genom en regnig korridor som sakta förvandlas till Crime Alley och ta del av mordet på Martha och Thomas Wayne är både kuslig och mäktig. Även när man slungas tillbaka till början av spelet där Jokern tagit fast dig istället är också riktigt bra gjord. När Scarecrow sen dyker upp själv som en jätte där du ska gömma dig från hans syn för att sedan slå igång strålkastaren för att besegra honom är man helt tagen. Tyvärr anser jag att det var ett misstag att dra ut på denna fight till tre tillfällen och därför halkar den ned på en tredjeplats istället.

(2) TN-1 Bane - Batman: Arkham Origins
Precis som Scarecrow får du under spelets gång slåss mot Bane under tre olika tillfällen. Den sista är dock den bästa då vi äntligen får slåss mot den Bane vi alla förknippar honom som. Här utnyttjar man både smyg- och fighttaktiken då man måste gömma sig från Bane för att inte bli krossad men för att sedan överraska honom och puckla på honom något oerhört. Med fyra spel i serien (Origins inräknat) så är detta den bästa slutstriden hittills!

(1) Mr. Freeze - Batman: Arkham City
Säga vad man vill om bossarna med nog är ändå de flesta överens om att detta fortfarande är den bästa bossen av dem alla. Här får man chansen att utnyttja allt man lärt sig. Du kan bara använda en färdighet under hela fighten vilket gör det till den mest taktiska. Bäst blir den även i New Game+ där du måste använda alla dina egenskaper en gång för att besegra honom. Till skillnad från första spelrundan kan du därmed inte bara välja ett par olika sätt att slå honom på utan alla sätt. Detta gör honom även till den mest utmanande bossen i spelserien!

Topp 5 bossar från Arkham-serien

HQ