Svenska
Blog

Tre nya steelbooks! (Spider-Man 1-3)

Den första december förra året blev jag medlem i CDON+ efter ett kanonerbjudande i deras julkalender. För drygt en vecka sedan gick medlemskapet ut och jag fick då min återbäring. Det visade sig vara en ganska så läglig tid då jag precis handlade en hel del serieböcker, Final Fantasy XV, en ny figur från Hot Toys (som jag kommer visa upp vid ett annat tillfälle) och nu på måndag släpper CDON tre exklusiva steelbooks. De finns även på Zavvi men där kostar de nästan dubbelt så mycket.

Som så många gånger tidigare fick jag filmerna redan innan helgen och tack vare mitt medlemskap så kostade de mig inte ett endaste öre. Som bloggrubriken redan skvallrat om så är det Sam Raimi's filmtrilogi om Spider-Man som nu släppts som steelbooks. Jag är dessvärre inte så nöjd med dem som jag hade hoppats, lite som min inställning till filmtrilogin.

Framsidan till första filmen är ganska enkel där Spider-Man svingar sig igenom ett grått, regnigt New York. Framsidan till Spider-Man 2 pryds av Spidey som skjutit iväg två nät och är på väg att slunga sig fram, likt en katapult. Den tredje filmens framsida känner de allra flesta igen då det är en kopiering av den gamla filmaffischen. Så här långt är de ganska så tjusiga men kikar man på baksidan av fodralen så är jag inte lika positiv.

Baksidan till de två första filmerna föreställer skurkarna medan baksidan av fodralet till Spider-Man 3 föreställer Spider-Man i sin symbiot. Bilden har du sett förr. Problemet med baksidorna är att de är så förbaskat lågupplösta och karaktärerna är dåligt inklippta. Det ser ut som att valfri amatör har kikat på Green Goblin på YouTube i 240p och skärmdumpat honom för att sedan ha klippt ut och klistrat in honom framför ett svartvitt New York. Doctor Octopus är inte lika dåligt gjord men han är fortfarande för lågupplöst och inklippt. Den enda godkända baksidan är Spider-Man 3 då detta är den faktiska bilden på honom som man använt.

Så nja... De steelbooks som man nyligen släppte till The Amazing Spider-Man och The Amazing Spider-Man 2 är bra mycket snyggare än dessa. Det skall dock bli kul att kika på trilogin igen då det nu är ett bra tag sedan jag såg den. Risken att jag skippar den tredje filmen är dessvärre ganska så stor.

Filmerna kostar 99 kronor styck!

Tre nya steelbooks! (Spider-Man 1-3)

HQ