Svenska
Blog

Fredagstipset (99)

Nu är det riktigt nära... Snart har jag under 100 fredagar publicerat tips för att du ska få en underhållande stund i din vardag. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på nästa vecka för att försöka få det att sticka ut lite. Har du tips får du gärna skriva det i kommentarsfältet eller via PM. Idag landar hur som helst tipset på serietidningar!

Injustice: Gods Among Us

Det har varit mycket snack om denna spelserie från min del nu. Idag tänkte jag dock tipsa om serietidningen istället för att prata om spelen. Som du kanske minns så fick man med första numret av serietidningen om man köpte samlarutgåvan. Jag köpte den aldrig utan kollade istället in serietidningen digitalt och blev väldigt imponerad. Den här berättelsen handlar alltså om händelserna innan första spelet. Vi får här se hur Superman gick från en av de kanske mest godhjärtade hjältar till en förskräcklig tyrann och hur/varför de olika hjältarna valde sidor. Man kan beskriva denna serie som lite av en motsvarighet till Marvel's Civil War. Till en början kan man känna medlidande för Superman efter att hans fru och ofödda son blir mördade men snart går han så långt att jag istället vill se honom inspärrad.

I september förra året tog serien efter två och ett halvt år slut. Den är indelad i fem delar där varje del motsvarar ett år i tiden. Varje år innehåller en hel del nummer men till skillnad från så många andra serier så är varje nummer extremt kort. Vissa läser du klart på under tre minuter!

YEAR ONE: 36 nummer
YEAR TWO: 24 nummer
YEAR THREE: 24 nummer
YEAR FOUR: 25 nummer
YEAR FIVE: 40 nummer

Sammanlagt är det alltså 149 nummer och det finns även så kallade ''Annual issues'' men det är inget jag rekommenderar dig att läsa. Eftersom man gör ett väldigt bra jobb att nämna viktiga händelser så kan du dessutom hoppa in precis var som om du inte har tid/lust att läsa från början. Jag skulle dock rekommendera dig att läsa hela första året och sedan kan du hoppa in någon annanstans om du inte vill fortsätta på första numret av andra året.

Injustice: Gods Among Us levererar en riktigt bra berättelse som visar upp många sidor hos våra älskade hjältar. Illustrationen kan variera kraftigt i kvalitet men ändå har jag många gånger stannat upp när episka händelser skett. Jag kan väl säga som så att Superman har aldrig varit så våldsam som i den här serien.

Vill du inte läsa serien digitalt går det utmärkt att köpa den i volymform på exempelvis Bokus!

Fredagstipset (99)

HQ