Svenska
Blog

Filmerna jag vill se från DC

Än så länge har jag inte mycket gott att säga om DC Extended Universe. Wonder Woman är hittills den enda filmen jag faktiskt uppskattat och än så länge är jag fortfarande skeptisk till universumets framtid. Jag hoppas såklart att allt ska reda ut sig och att både Marvel och DC levererar toppenbra filmer i fortsättningen. Här är några serier jag hade velat se DC göra film av:

The Flashpoint Paradox

Det är mer eller mindre redan bekräftat att The Flash kommer baseras på berättelsen Flashpoint Paradox. Frågan är hur trogen man kommer vara serieförlagan och vilka hjältar som kommer vara med. Jag hade älskat att se en version där Bruce inte är Batman och där hans mor blev galen efter att ha sett sin son bli mördad. Reverse-Flash är dessutom en av mina favoritskurkar så att få se honom på film hade jag uppskattat något enormt.

Green Lantern

Jag ryser av bara tanken på filmen från 2011. Jag vill ha en ny rulle om Hal Jordan som Green Lantern som inte är gjort av ett par amatörer. Frågar du mig är han en av mina favoriter ur hjältegalleriet från DC och jag sörjer det faktum att man hellre fokuserar på trista Cyborg framför Green Lantern. Jag hade mer än gärna sett filmer i framtiden som hämtade inspiration från böckerna av Geoff Johns.

Sinestro Corps War är en mörk berättelse med en vidrig Sinestro som skurk. Sällan har jag velat se en karaktär lida så mycket som jag ville se honom göra det under den berättelsen. Sinestro Corps War skulle i sin tur kunna bygga upp inför ännu mer mörkare berättelser som Blackest Night som skulle kunna fungera som en kommande Justice League-film.

Green Arrow/Green Lantern

Serien från 70-talet där Green Lantern och Green Arrow arbetade tillsammans hör än idag till mina absoluta favoritserier från DC. Den skulle utan någon som helst tvekan kvalificera sig in på topp 3 bästa berättelser. Redan då berörde den viktiga ämnen som rasismen, droger och miljöförstörelse. Sett till underhållningsvärde fungerar även Hal och Ollie riktigt bra ihop. De har väldigt olika syner på saker och ting och är sällan överens men deras kemi är fantastisk. Hade man gjort en film baserat på de två karaktärerna hade jag kallsvettats och sprungit naken runt i lägenheten och väckt grannarna (japp, det är ett löfte).

Red Hood / Hush

Redan i Batman v Superman såg vi att Robin är borta och att Jokern är skyldig till hans död. Jag hade inte haft något emot om hans död visades som en tillbakablick i någon film men jag hade då krävt att få se en fortsättning där Robin återvänder i form av Red Hood. Alternativt hade jag velat se en liknande historia baserad på Hush där barndomskamraten Thomas Elliot återvänder för att ruinera Bruces liv.

Injustice

Det har redan skvallrats lite grann om att det i framtiden kommer en Justice League-film baserad på Injustice-spelen. Redan i Batman v Superman hintade Barry om att Batman hade rätt hela tiden och att Superman eventuellt har gått för långt. Jag älskar handlingen av Injustice och hade verkligen inte haft någonting emot om man hämtade inspiration från spelen till en framtida film. Det skulle såklart bli på en betydligt mindre skala än i serietidningen/spelen men Marvel lyckades bra med Civil War som film så varför skulle inte DC kunna göra det också?

Detta är bara ett par av alla de serier jag hade velat se som film i DC Extended Universe. Vilka hade du velat se?

Filmerna jag vill se från DC

HQ