Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Förklaringen till varför Sony förnedrar Microsoft

Förklaringen till varför Sony förnedrar Microsoft

Skrivet av ica den 24 april 2018 kl 17:04

Att Playstation 4 är en riktig succékonsol som har sålt mer än dubbelt så många exemplar som Xbox One är ingen nyhet. Här på Gamereactor är det många som har frågat sig varför Sony säljer så många fler konsoler än Microsoft. Svaret är väldigt enkelt: spelen. Låt oss kolla på hur det har sett ut den senaste tiden:

Den senaste tiden har det kommit ett exklusivt storspel till Xbox One i form av Sea of Thieves (5/10 på Gamereactor).

Under samma period har PS4-spelarna kunnat spela Ni no Kuni II (9/10 på Gamereactor), Shadow of the Colossus (9/10 på Gamereactor), Yakuza 6 (9/10 på Gamereactor) och God of War (10/10 på Gamereactor). Snart kommer dessutom Spiderman och Detroit, medan Xbox-ägarna får nöja sig med att spela sina gamla spel, eller det mediokra Sea of Thieves.

Det är inte konstigt att fler väljer Playstation 4 framför Xbox One när Sony väljer att lägga resurserna på mängder av AAA-spel framför nya avatarer och möjligheten att spela dina gamla spel (som du antagligen redan har klarat).

Microsofts satsning på monsterkonsolen Xbox One X har heller inte gjort att företaget har knappat in på Sonys försprång. I stället för att ge konsolköparna en riktig grafikdräpare, ett spel som är så snyggt att hakorna växer fast i marken, så är det Playstation 4 som kan stoltsera med de tre snyggaste spelen på marknaden i form av God of War, Horizon och Uncharted 4. Det här är ett kraftigt underbetyg för Microsoft som än så länge inte har någonting att konkurrera med, förutom en konsol som teoretiskt sett är den kraftigaste på marknaden, men som i praktiken inte kan mäta sig med denna grafiska topptrio.

För att få ett bra utgångsläge inför nästa generation (om det blir någon sådan) måste Microsoft rycka upp sig ordentligt. E3 tror jag kan vara den sista chansen att visa att de blir att räkna med framöver, men då måste de visa ett gäng tunga titlar, och gärna något exklusivt spel som drar nytta av hästkrafterna hos Xbox One X. Annars riskerar de att ge bort nästa generation till Sony innan den ens har börjat. Det är dags att de börjar vinna tillbaks förtroendet nu.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Lista - Hur Gamereactor kan bli bättre

Lista - Hur Gamereactor kan bli bättre

Skrivet av ica den 10 februari 2018 kl 18:54
This post is tagged as: Petter, Gamereactor, Mäki, lista

Efter att ha läst Petters inlägg om att det borde råda en vapenvila i kommentarsfältet här på Gamereactor tänkte jag komma med lite konstruktiv kritik som kanske skulle kunna leda till en kvalitetsökning här på sidan. Here we go:

1. Börja korrekturläs nyheterna innan ni publicerar dem. Som det är i dag står Gamereactor för de slarvigaste spelnyheterna i Sverige, med stor marginal. Det är främst Jonas Mäki som totalt verkar sakna all form av språkkänsla, förmåga att kunna stava och formulera korrekta meningar. Det här är enormt lätt att undvika, speciellt då nyheterna allt som oftast består av väldigt få meningar samt att det finns rättstavningsprogram att tillgå. Mäki är en stor anledning till varför Gamereactor framstår som ett mer oseriöst och slarvigt alternativ till FZ och Loading.

2. Sluta rubriksätta som skvallerblaskorna. En rubrik ska vara kort, uppseendeväckande och sann gentemot det som nyheten handlar om. Här har Gamereactor blivit mycket sämre på senare år, och det är inte sällan som rubriken vilseleder i stället för att informerar om textinnehållet. Clickbaits kanske genererar klick, men det sänker också seriositeten.

3. Gruppera in de olika genrerna så man kan sortera bort det man inte vill läsa. Om man inte är intresserad av e-sport, film och serietidningar så ombeds man att "skrolla vidare". ELLER, så kan ni bara lägga till ett par flikar i menyraden så att vi som konsumenter (och er absoluta inkomstkälla) slipper skrolla. Ni kanske missar de extra klicken som genereras av att någon klickar fel, men stämningen hade blivit bättre, och helhetsintrycket på sidan hade ökat.

4. Ta åt er av kritik. Kritik, i synnerhet konstruktiv sådan, är till för att hjälpa er förbättra sidan för att ni ska kunna göra en bättre produkt, vilket leder till fler läsare och på sikt större intäkter för er. Visst finns det troll som bara är ute efter att kasta skit, men ofta är det befogad kritik från trogna läsare som ni tar som personliga påhopp. Välj i stället att tänka till, och fundera över om den som skriver kritiken kanske har rätt i något av det han eller hon skriver. Att instinktivt sätta sig i försvarsposition och kasta tillbaks kritiken leder bara till en ännu sämre stämning.

5. Spar på "humorn". Visst, jag är 33 år och kanske inte tillhör er målgrupp, men det lär vara fler än jag som blir frustrerande över era interna skämt i varenda artikel och diskussion. En del artiklar är intressanta, och håller en relativt hög klass, men då svärtar ni ner artikeln med malplacerade skämt (Mäki gillar lakritspipor, hohoho). Det här bidrar till den oseriösa framtoning Gamereactor har fått.

6. Välj reklam med omsorg. Att ha reklambanners som täcker stora delar av startsidan hade varit så enkelt att fixa om man hade haft ögonen med sig från början, och kollar över resultatet innan man sparar och går hem (eller vad danskarna nu gör).

7. Var mer transparenta i ert jobb. Jag älskade tiden när man fick se hur det såg ut i ert testrum, vilka prylar ni hade där och hur ni hade tänkt med inredningen. Jag vill se hur redaktionen jobbar, även om den största delen av jobbet sker hemifrån. Jag vill se hur formgivningen av sajten går till, hur du jobbar med dina layouter m.m. Då blir Gamereactor mer personligt igen, och kontakten med oss läsare blir mer intim. Ett annat förslag är att köra en "brevlåda live" där vi läsare får fråga er saker via en livestream eller liknande. Kör en varje fredag eller liknande. Det är något som ingen av era konkurrenter erbjuder.

Så, det var min lilla lista. Jag hoppas att ni i alla fall tänker över mina punkter, och tar tag i några av dem i alla fall.

Ha en fin kväll!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
En vecka med Surface Book 2

En vecka med Surface Book 2

Skrivet av ica den 26 januari 2018 kl 18:10
This post is tagged as: Surface Book 2

Nu har jag haft nöjet att leka med min Surface Book 2 (512gb-modellen) i en dryg vecka, och jag tänkte dela med mig av lite tankar om datorn. Jag har tidigare alltid kört med 15-tumsdatorer, så det här är ett steg ner storleksmässigt. Jag tänkte lista det som är bra och det som är mindre bra med den.

Positivt:

Utseendet: För det första är Surface Book 2 den snyggaste datorn jag någonsin har sett. Jag trodde inte att den skulle vara så läcker då bilderna skvallrade om en något tam och tråkig design.

Tangentbordet: Tangentbordet är underbart, men jag har fortfarande inte riktigt vant mig vid att inte ha en number pad. Det lär vara en vanesak dock.

Skärmen: Skärmen, som är avtagbar, är lätt och smidig, och riktigt, riktigt bra.

Batteritiden: Batteritiden är löjligt bra. Den håller i två dagar innan man behöver ladda den. Den har ett batteri i själva tangentbordet och ett i skärmen som samverkar.

Surface Pen: Pennan (som tyvärr inte följer med) är ett måste tillsammans med datorn, och den är fenomenal. Tyngden är perfekt, och den har nu stöd för skuggning när man tecknar genom att man tiltar pennan.

Prestandan: Det är otroligt att de har lyckats trycka in ett Geforce 1050 GTX i en 13,5"-dator. Om man väljer den större modellen (15") så får man ett 1060-kort, men 1050 räcker gott och väl om man inte ska spela de senaste spelen.

Portar: Datorn har två vanliga USB-portar och en minneskortläsare, vilket är relativt ovanligt nu för tiden. Dessutom har man en USB-C.

Minus:

På minussidan har man valt att inte satsa på Thunderbolt 3. Lite synd, såklart, men ingenting jag saknar nämnvärt då jag varken använder externa grafikkort eller använder externa skärmar. Det hade varigt trevligt att ladda datorn utan Microsofts laddningsdongel dock.

Man har också valt att ha magneten på vänster sida på skärmen, vilket tvingar en högerhänt som mig att flytta högerhanden tre dm i onödan...

Priset är verkligen i det högsta laget. Den datorn jag har kostar 29.000:-, och om man ska ha en penna får man punga ut 1100:- till. Jag köpte också till en sleeve för 500:- till. Plånkan blev genast bra mycket lättare. Om man vill ha en 15-tummare med de värsta specsen tvingas man punga ut med 40.000:-!

Omdöme:

Surface Book 2 är världens just nu bästa dator, men smakar det så kostar det. Om man jobbar med illustrationer, videoredigering eller fotografi är den här datorn ett klockrent verktyg. Om man bara ska kolla på Netflix och snoka på Facebook är det som att köpa en Lamborghini för att pendla till Willys.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Microsoft - Jag börjar mjukna

Microsoft - Jag börjar mjukna

Skrivet av ica den 19 november 2017 kl 10:53
This post is tagged as: Xbox One X, Microsoft, Surface Book 2

Jag har den här generationen varit en aktiv Xbox-motsåndare. Sedan Microsofts katastrofala E3-presentation 2013 och dess efterföljande lögner och helomvändningar så var mitt förtroende för företaget nere på noll. Visst, jag föredrog alltid PC över Mac, men när det kom till spel var det Sony som gjorde allt rätt och Microsoft som gjorde allt fel. Microsoft la krutet på helt fel saker enligt mig (bakåtkompatibilitet och moln-fantasier) medan Sony gav mig mängder med nya oförglömliga spelupplevelser. Det var en knockout som sedan utmynnade i en ren förnedring.

Jag har också varit emot Microsofts filosofi att man ska kunna spela spelen "överallt", eftersom man då lika gärna kan ha en PC för att ta del av de få exklusiva spelen som man eventuellt skulle vilja spela. Varför skulle man vilja köpa en konsol som inte erbjuder något unikt jämfört med konkurrenten?

Det var så jag resonerade. Nu har jag dock börjat mjukna. Den senaste tiden har jag tänkt köpa en ny laptop. Visst, min Asus-dator var det värsta man kunde köpa för ett år sedan rent prestandamässigt, men jag känner att jag desperat behöver en bärbar dator med en touch screen. Jag har sneglat på Microsoft Surface Book 2, och en av fördelarna där är ju att den fungerar ypperligt att spela Xbox One-spel på. Helt plötsligt ser jag möjligheterna! Om man börjar spela ett spel hemma, och sedan måste åka iväg, kan man fortsätta spela hemifrån utan att konka med sig en konsol och TV:n. Jag är med andra ord omvänd, men kanske inte helt konverterad än. Det krävs ju nämligen spel som man vill spela också om man ska nyttja funktionen.

Jag kommer antagligen inte att köpa en Xbox One X, men jag är inte alls lika säker på den saken längre. Microsoft har lyckats öppna mina kisande ögon.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus